Eierkoeken van de C1000: vieze nasmaak

eierkoekenNu het pepernotenseizoen is afgelopen, zocht ik een alternatief voor iets lekkers bij mijn koffie van 10 uur. Ik herinnerde me iets van Sonja Bakker, en dat die eierkoeken aanraadt en ze waren in de aanbieding bij de C1000, dus smeet ik ze in mijn karretje.

Ze zijn best lekker, maar is het normaal dat ze een afschuwelijke nasmaak hebben? Ik heb nog nooit iets gegeten, wat zo'n vieze nasmaak gaf. Ligt dat aan de eierkoeken van de C1000 of is dat een algemene eigenschap van eierkoeken?

Als je 'eierkoeken' googlet blijken ze zelfs een eigen wikipipediapagina te hebben! En hé, daar kwam ik ook weer Sonja Bakker tegen. Zij schijnt ze een 'gezond tussendoortje' genoemd te hebben, waarna de verkoop explosief steeg.

Wat zit er in zo'n eierkoek van de C1000?

Gemiddeld bevat een eierkoek ± 300 calorieën per 100 gram. Eén eierkoek weegt slechts 20 gram. Dus om aan 300 calorieën te komen moet je er zo'n stuk of vijftien opeten. Eén losse eierkoek is maar 60 calorieën. Dat is inderdaad niet zoveel.

Ingrediënten eierkoek

 • eieren
 • suiker
 • tarwebloem
 • rijsmiddel
 • sojabloem
 • aroma

Hebben alle eierkoeken zo'n smerige nasmaak als die van de C1000?


Lees ook Scrambled egg en mijn post over scharrelei.

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

18 reacties

 1. Zelf pepernoten maken is leuk,simpel en de smaak is beter,ben niet zo'n bak/spelletjes moeder,maar die heb ik vaak met de kinderen gemaakt.

  En verder kan je beter een krentenbol nemen lijkt me,zit ook nog ijzer in!

 2. Aha! Dat zal dan inderdaad die vieze nasmaak veroorzaken. Ik denk dat Sonja Bakker dan inderdaad op de weinige calorieën doelde, toen ze het een gezond tussendoortje noemde. Maar ik ga toch maar op zoek naar iets anders!

 3. Ik vind ze altijd naar amoniak ruiken...ik eet ze niet eens...bah !!...geen koekje is helemaal geen calorien ...kunnen niet all koekjes stinken...hahahahahaah!! liefs van mij...x

 4. Ik denk dat Sonja ze niet ziet als gezond maar als alternatief voor iets anders, als je zin in zoetigheid hebt?
  Ik vind zelf overigens niets aan eierkoeken, de kinderen wel:).

 5. goedemorgen
  Normaal lees ik maar ben niet zo van het reageren maar nu kan ik het niet laten

  ZELFbakken met het receptje van Rdolfh(24kitchen)

  zo lekker ,geen nasmaak en echt snel klaar
  zonder boter en wellicht kun je nog de suiker door stevia of id vervangen
  Linda

 6. Ik koop ook regelmatig eens een zak eierkoeken, idd voor bij de thee en/of ook eens iets lekkers aan de kinderen te geven, wat relatief weinig calorie-rijk is, en de kinderen vinden het alle echt lekker, ik heb de ammoniaklucht wel eens waargenomen als ik de zak opende, maar een na-smaak heb ik gelukkig nog niet gehad, lijkt me een echte afknapper.
  Ik haal ze meestal bij meneer Deen, soms bij de bakker(op de markt).

 7. Van de C1000 heb ik ze nog nooit geproefd maar de eierkoeken die bij de broodafdeling van de Appie liggen vind ik het lekkerst. Deze zijn ook was sappiger. Wel wat duurder, groter en maar 4 in een pak. Van de hema gaan ook wel. Die nasmaak herken ik niet wel soms een raar luchtje als je het zakje opendoet.

 8. Als rijsmiddel wordt er gebruik gemaakt van ammoniumcarbonaat (ammoniak zonder water). Wellicht zijn ze in de fabriek daar wat uitgeschoten met het rijsmiddel of kun je gewoon goed proeven.

  Ik snap niet waarom Sonja Bakker eierkoeken als een gezond tussendoortje ziet. Ja, als je alleen naar de hoeveelheid calorieën kijkt dan vallen die mee. Maar qua voedingsstoffen (vitamines/mineralen enzo) stelt het niks voor.
  Dan liever een extra stuk fruit of iets anders wat niet bewerkt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *