Geox kinderschoenen na 4 maanden: kijk en huiver

Je hebt van die merken die vertrouwen inboezemen. Zo associeer ik Douwe Egberts met lekkere koffie en gezelligheid, en hetzelfde gevoel van warmte roepen Unox-reclames bij mij op. Op schoenengebied had ik altijd een hoge pet op van Geox, met hun slogan: 'De schoen die ademt'.

Dus toen ik afgelopen augustus een paar Geox kinderschoenen kocht voor 35 euro in de uitverkoop was ik erg in mijn nopjes. Maar de laatste dagen klaagde mijn jongste zoontje steeds maar over 'koude voeten' en gisteren dacht ik ineens: 'Wat valt het licht raar op zijn schoenen! Ze lijken wel gríjs!' Maar bij nadere beschouwing bleek niet de lichtval verantwoordelijk voor de kleur grijs, maar pure slijtage.

Geox kinderschoenen na 4 maanden

Kijk, en huiver!

geox kinderschoenen slecht

Ik vind ze er schokkend slecht uit zien. Geen wonder dat mijn zoontje koude voeten kreeg. En helaas speelt mijn jongste zoon niet voortdurend buiten, dus het argument dat hij er dan zeker heel veel op heeft buitengespeeld gaat niet op. De achterkant en zool zien er nog wel redelijk goed uit, maar ja, daar heb je niet zo veel aan met zo'n voorkant…

Geox kindersandalen binnen maand kapot

En toen begon er een vage herinnering te knagen. Had ik niet eerder een slechte ervaring met Geox kinderschoenen? Dan is het handig als je een blog bijhoudt! Na enig zoeken blijk ik inderdaad ooit Geox sandalen gekocht te hebben die binnen een maand kapot waren! Blijkbaar was die teleurstelling weer helemaal weggeëbt toen ik bovenstaande kinderschoenen kocht! Ik ben nogal hardleers geloof ik.

Panama kinderschoenen bij Schuurman Schoenen

Bij Schuurman Schoenen heb ik nu voor 44 euro (uitverkoop!) een paar zwarte, waterproof jongensschoenen gekocht van het merk Panama. Ze hielpen dit keer echt fantastisch en zowel mijn jongste zoontje als ik gingen helemaal blij weer naar huis.

Maar Geox kinderschoenen hebben voor mij voorgoed hun glans verloren. Letterlijk en figuurlijk.

Hoe zien jullie ervaringen met kinderschoenen?
Zijn er bepaalde merken die er positief of negatief uitspringen?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

25 reacties

 1. Bedankt voor jullie comments. Ik heb ondertussen dan toch maar een mailtje naar de klantenservice van Geox gestuurd, met een foto van de schoenen! Die spreken immers boekdelen.

  Ik ben benieuwd of ze reageren. Ik houd jullie op de hoogte!

 2. Ik koop altijd Timberland schoenen voor de mannen. Gaan zonder problemen een heel seizoen mee en ik heb ze nog nooit over koude voeten horen klagen. Goedkoop zijn ze niet.
  Ingrid

 3. Ik zou gewoon Geox een mail sturen. Nee heb je, ja kun je krijgen. Ik weet niet hoeveel bezoekers je krijgt op deze blog, maar als het er veel zijn, zitten ze natuurlijk ook niet op die negatieve publiciteit te wachten. Ik heb zelf een keer Geox voor Jochie gehad en die waren prima. Hij liep er super op, maar na een paar maanden had hij alweer een grotere maat. Was dus te kort om echt kapot te kunnen gaan, hoewel hij er heel wat op heeft rondgerend en geracet (was ook zijn enige paar schoenen).

 4. Zou best kunnen dat het maar t/m maat 30 gaat. Mijn oudste heeft maat 27 dus die kan nog wel even met de Elefanten door...de jongste al helemaal met haar maat 21. Zijn inderdaad niet zo heel duur. Een paar leren laarsjes met goede zool en voetbed is zo'n 40 euro.

  Die Barenschuhen heb ik ook weleens gekocht, maar die waren van linnen en vrij goedkoop. Gingen ook snel kapot. Zou die geen tweede keer kopen.

  Heb je al eens op internet gekeken voor Elefanten vanaf maat 30? Misschien slaag je daar.

 5. Ja, erg hè?! Ik kon mijn ogen ook gewoon bijna niet geloven.

  Elephanten zijn volgens mij inderdaad ook een deugdelijk merk. Vroeger ging ik nog wel eens naar Kleef, daar zit een grote fabrieksverkoop van Elefanten. En ze hebben daar eindeloos veel!

  Misschien moet ik daar toch weer eens vaker naar toe!

 6. Hebben ze Elefanten niet relatief goedkoop bij Van Haren? Daar ben ik gisteren eerst ook nog geweest met mijn zoontje, maar Elefanten gaan bij Van Haren helaas maar tot maat 30.

  Ik heb daar ook wel eens de Bärenschoenen gekocht, die bevielen ook wel goed. Maar ook die zijn alleen voor de kleine maatjes.

 7. Dr.Visser heb ik ook regelmatig gekocht, maar met heel wisselend succes. Bovendien mis ik bij de Scapino toch de deskundige begeleiding bij het aanmeten van schoenen.

  Maar ik weet dat de schoenen van dr. Visser gepresenteerd worden als een verantwoorde, goedkopere kinderschoen. En soms pakten ze bij ons goed uit, maar som ook niet.

 8. In het vertrouwen dat ik een goede aankoop had gedaan heb ik het bonnetje niet bewaard…

  En bij dit soort dingen heb ik vaak het gevoel dat ze de schuld bij de consument neerleggen, en dat ik dan eerst maar eens moet bewijzen dat het niet mijn eigen schuld is dat hun schoenen binnen no time kapot zijn…

 9. Poeh, dat had ik niet verwacht! Ik heb niet echt speciaal slechte of goede ervaringen met bepaalde merken, maar ik heb best een aantal paren schoenen, dus ik heb er ook niet die ik b.v. altijd draag.

 10. Voor een gewone kindervoet volstaan goedkope schoenen prima, als de zool maar op de voorvoet voldoende buigzaam is. Hier gewoon scapino exemplaren en Mientje draagt nu voor de 2e winter hetzelfde paar laarzen van € 30. Ze zien er nog prima uit.

 11. Voor zoon heb ik ook ooit eens Geox schoenen gekocht die binnen afzienbare tijd verschrikkelijk versleten waren en kapot. Ik heb mij toen ook voorgenomen om nooit meer Geox te kopen voor hem. Echter voor dochter heb ik een aantal jaren daarna laarzen daarvan gekocht en die waren echt goed en slijtvast.

 12. mijn zusje heeft ook 1x geox gehad voor haar zoon van toen 7 jaar. Maar in no time kapot en garantie ho maar. Dus die koopt ze ook nooit meer. Dit jaar heb ik voor zoonlief Clarks gekocht voor in de winter en snowboots al in oktober gekocht. Want hij had laarzen nodig maar die waren niet meer in zijn maat en zag deze staan en die kunnen natuurlijk ook in de herfst gewoon gebruikt worden als laarzen. Twee vliegen in 1 klap. En voorjaar/zomers meestal 2 paar, open en dichte schoenen. Meestal heb ik voor hem, net als spaarmoeder, schoenen van Dr. Visser bij Scapino. Maar die waren er dit jaar ook al niet meer in zijn maat of zaten niet goed. Smal voetje denk ik, want hij verzoop er in. Dus volgend jaar maar weer op tijd kijken. En zijn allereerste paar schoenen was van Elephanten, ook een erg goed merk vond ik. Maar daarvoor moet ik speciaal de stad in, dus meestal even snel naar Scapino

 13. Pfff die zien er uit alsof er karton uit komt!
  Ik heb dyspraxie, en liep dus niet al te goed (veel sloffen en zo), hezelfde geldt voor mijn broertjes en zusje, en we speelden wel veel buiten, maar onze schoenen hebben er nooit zo uit gezien! Wij kregen inderdaad wel vaak clarks of Elephanten, vooral die laatste, en die gingen een stuk langer mee.

 14. Goed om te weten dit!
  Mijn dochtertje heeft nu twee keer Ecco en een keer Orange babies gehad, oh en nog een open schoentje van Van Haren. Haar fysiotherapeut heeft me aangeraden om goed te kijken naar een flexibele zool.
  Maar waarom ben je niet terug gegaan met die schoenen? Je mag een langere levensduur verwachten van zo'n product. Het moet ook gemaakt zijn voor kinderen en wat kinderen doen. Als de winkel niet thuis geeft, een mail sturen naar Geox? Daar heeft Geox ook wat aan.

 15. Ja, ik heb wel vaste merken. Clarks en Elephanten (die laatste bij Van Haren verkrijgbaar). Clarks zijn superschoenen, vooral omdat ze breedte maten hebben. Echter, ze zijn behoorlijk prijzig en naarmate het voetje groter wordt, worden ze ook duurder. Dan was het maar 1 paar schoenen per seizoen en dat is wat karig. Dus nu vaak Elephanten en dan nog een paar goedkopere schoenen ernaast. Mijn kleuter heeft een paar hele leuke Hello Kitty laarsjes erbij gevonden. Afwisselen van schoenen is ook belangrijk.
  Ik heb voor allebei ook snowboots besteld op Marktplaats. Warme voetjes zijn toch ook wel fijn met koud weer en sneeuw. Maar die dragen ze aanzienlijk minder vaak dus vind ik het niet erg om die tweedehands te kopen. De oude van mijn kleuter schuiven zo door naar mijn peuter.

 16. Hier koop ik voor de kinderen (3 en 4 jaar) Dokter visser schoenen bij Scapino met verstevigde rubber neuzen.
  Ooit een ander paar voor ze gekocht, ik dacht ook geox, maar die waren wel heeeeel erg snel versleten.
  Tegenwoordig let ik bij Scapino op de aanbieidingen van 2e paar voor 5 euro enz. En probeer dan voordelig te slagen.

 17. Ik vind dat het ook zo erg kan wisselen binnen een merk. Ik heb weleens Twins gehaald voor Jaël (toen 5 of 6 denk ik), daarvan waren binnen 6 weken de zolen aan de achterkant compleet versleten. Er moesten nieuwe onder (een stuk in elk geval), maar niks garantie of wat dan ook, ik kon het zelf betalen, vond ik persoonlijk niet kunnen eigenlijk, is toch gewoon waardeloze kwaliteit dan? Nu koop ik nog weleens Twins, maar dan op de markt - bij mij in de buurt zit een markt waar overblijfsels worden verkocht. Ik had dit jaar 4 paar (merk)laarzen voor 60 euro in totaal voor de meiden, ik geloof dat er geen Twins bij zat, maar dat had gekund. Geld is natuurlijk niet het enige, en merk geef ik op zich ook niet zo om, maar die dingen moeten gewoon minstens een seizoen meegaan. Je blijft bezig met zoeken naar leuk, goed, geschikt schoeisel anders. Ik baal wel helemaal flink als ik er ook nog eens behoorlijk voor heb betaald, dus vandaar mijn overstap naar de marktschoenen, een misser kan ik dan beter tegen.

 18. Mijn dochter heeft een paar geox gekregen van een.vriendinnetje die ze nauwelijks gedragen heeft.
  Hier zien ze er nog na 4 maanden goed uit, maar ze draagt ze ook maar 2x per week ongeveer. En met die kou krijgt ze ze helemaal niet aan.
  Het zijn schoenen uit de winter collectie maar daar zijn ze volgens mij niet geschikt voor.
  Anders geox mailen mee je klacht over de zomer sandalen en over deze schoenen?

 19. Gelukkig, ik ben dus niet de enige want ik vind geox schoenen ook altijd zo tegenvallen.
  Ik heb al meerdere paren gehad, vaak binnen een paar weken terug omdat er al iets stuk was, nu koop ik ze niet meer , het valt zo tegen.

 20. Ik heb niet zo'n vast merk wat kinderschoenen betreft. Maar ik wil wel dat mijn kind een goede schoen draagt. Hij blijkt niet zo'n makkelijke voeten te hebben. Loopt enorm naar binnen. Ik heb geen ervaring met Geox. Dat leken me ook wel goede schoenen. In ieder geval voor volwassenen. Maar wat zijn kinderschoenen prijzig he.

 21. De kwaliteit van Geox valt mij ook altijd tegen en bij kinderschoenen helemaal: ze zijn altijd in no time versleten. En dan loop je bij nat weer ook altijd natte voeten op want ze zijn gewoon niet waterdicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *