Kobo eReader: helemaal niet zo geweldig

Kobo eReader Touch

Sinds juni van dit jaar heb ik een Kobo eReader. Enigszins tot mijn verbazing komt de Kobo eReader als 'beste uit de test' van de Consumentenbond.

Kobo eReader blijft regelmatig hangen

Want zo fijn vind ik hem eerlijk gezegd helemaal niet… Mijn Kobo eReader heeft namelijk de vervelende gewoonte om regelmatig te blijven 'hangen', oftewel nergens meer op te reageren.

Gelukkig is dit wel op te lossen door hem met de usb-kabel aan een computer te verbinden, of door met een paperclip een herstart te forceren, maar van een eReader die als beste getest is verwacht je dit soort gezeur niet. Ik ben dan ook verbaasd dat ik hier nergens over lees. Zou ik soms een maandagmorgenmodel hebben?

Kobo eReader: batterijen lopen snel leeg

Daarnaast loopt de batterij in snel tempo leeg. Laatst had ik de Kobo eReader een tijdje niet gebruikt, en het ding was zo dood als een pier.

Persoonlijk zou ik de Kobo eReader dus niet zo heel hard aanraden. Het is een prima eReader, maar het leest gewoon onrustig als je steeds vreest dat hij weer blijft 'hangen'. En stel dat ik een keer in de trein zit te lezen, en hij blijft weer eens hangen, en ik heb geen paperclip bij me om hem te herstarten?! Irritant gewoon.

eReader verliest het van echte boeken

De reden dat ik mijn Kobo eReader nog niet in een hoek heb gegooid, is de toegang die een eReader biedt tot gratis boeken. Want verder vind ik een echt boek nog steeds veel fijner dan een eReader. En een echt boek heeft tenminste geen batterijen die leeglopen, en het blijft niet hangen. Hoogstens plakken de pagina's aan elkaar...

Zie ook mijn post over gratis e-books!

N.B. Denk ook eens aan een ebook abonnement!


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. Wij hebben ook méér e-readers in huis, maar de Sony is geweldig. Het hoesje is helaas stervens duur, maar wel heel mooi en strak. De reader kost nu 99 euro ook bij AH en Bol.com en het hoesje is met lampje 50 euro.
  Als je online koopt heb je ook recht op garantie hoor. Alleen sturen ze je vaak door naar de fabrikant ipv in de winkel je te helpen. Een online gekochte printer is perfect gerepareerd door Brother.

 2. Echtgenoot en ik hebben beiden een Amazon Kindle en hij is echt geweldig. Nog nooit gecrasht en e-ink zodat je ook in de zon kan lezen.

  Sinds ik een e-reader heb heb ik geen papieren boek meer gelezen! Zelfs, toen een vriendin mij vroeg haar manuscript te lezen vroeg ik haar het te mailen zodat ik het op de Kindle kon lezen.

  Ben het trouwens helemaal eens met bovenstaande: te bizar dat e-books vaak duurder zijn dan gewone boeken terwijl er geen kosten aan verbonden zijn voor drukken, papier, opslag, transport... niet zo gek dan dat iedereen ze gratis download!

 3. ik heb meer slechte ervaringen van kobo gehoord. dus mij verbaasd het onderzoek ook. Wij hebben hier meerdere e readres , allemaal sony en vinden ze geweldig. Nergens last van

 4. Ik houd het voorlopig nog bij 'gewone' boeken, maar in de toekomst denk ik ook een e-reader. Jammer dat ie het niet goed doet.
  Over de Consumentenbond. Jaren geleden heb ik een wasmachine gekocht die als beste uit de test kwam. Nog nooit zo'n slechte wasmachine gehad. Voortdurend kapot, kleding kapot, manchet kapot.

 5. Ik heb een tablet, vooral voor de gratis boeken die ik er mee kan lezen. Het type boek dat ik graag lees (Dickens, en meer van rond die tijd en zo) heeft vaak geen copyright meer, en is daarmee gratis te downloaden, terwijl je voor papieren boeken nog steeds de hoofdprijs betaalt. Daarbij heeft Vriend pas een hele hoop andere boeken gedownload, dus ik heb voorlopig wat te lezen! Nou is het touchscreen van deze tablet niet fijn (is gelukkig ook al een oude, via MP gekocht), maar binnenkort krijg ik een ipad, en die schijnt erg fijn te lezen en te gebruiken... 😉

 6. oh ik heb een be-book echt geweldig en na flinke lange tijd op standby draait hij nog steeds op accu....
  enig nadeel vind ik wel dat de digitale boeken net zo duur zijn als papier terwijl ik dat toch bespaar??? ( al zou dat maar een euro schelen.... toch blijf ik dat gek vinden)

 7. Slechte e-reader dus. Afgelopen zomer bestelde ik een 5" apparaat bij markt kraam koopjes voor bijna 300 euro. De gsm van M edion had het begeven. Het nieuwe apparaat is slecht. Ik koop voortaan gewoon via een winkel. Ik wilde tijd besparen, maar nu ben ik nog meer tijd kwijt.

  Mijn zus vindt haar Kobo e-reader geweldi. In de trein kan zij lekker lezen. Ze is lid van een leesclub, praatclubover boeken eigenlijk.

  Wanneer ik met het vliegtuig naar mijn leesvakantie in Spanje vertrek staat mijn ipad vol met boeken en ik bespaar, door alleen handbagage mee te nemen. Heerlijk toch!

  Ik ben het met je eens dat er meer e-boeken moeten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *