Glazen voorraadpot Action: houdt hij koekjes vers?

Glazen pot Action

Na het succes van mijn glazen pot als beschuitbus, kocht ik bij de Action een soortgelijke glazen pot. Net als de glazen pot die ik voor mijn beschuit gebruik, heeft deze pot een plastic ring die de pot goed afsluit. Bovendien lijkt de pot een beetje op een weckfles.

Om die reden kocht ik hem om mijn koekjes in te bewaren. Koekjes hebben de vervelende gewoonte om na een aantal dagen zacht en taai te worden. Ik hoopte dat met deze glazen voorraadpot van de Action te voorkomen.

Hieronder mijn bevindingen.


Glazen voorraadpot van de Action

De glazen voorraadpot van de Action, die ik kocht, heeft een lange smalle vorm. Hij sluit met een soort klem. Het deksel is wit, en er staat (helaas) een tekst op. 'Hot and tasty coffee homemade,' staat er. Ik heb mijn spullen het liefst zonder onzinnige teksten, maar nou ja. Het was de enige pot waarvan ik dacht dat hij mijn koekjes goed zou bewaren. Overigens waren het bokkenpootjes.


Hield de glazen voorraadpot van de Action mijn bokkenpootjes vers?

Nee, helaas niet! Tot mijn verbazing en teleurstelling, kan ik wel zeggen, want ik had hoge verwachtingen. Er zit immers zo'n plastic ring in het deksel.

Maar na ongeveer 7 dagen waren de bokkenpoten taai geworden, en niet langer knapperig.

Mijn conclusie over de glazen voorraadpot van de Action en koekjes

Op basis van mijn ervaring vind ik de glazen voorraadpot van de Action niet geschikt om koekjes in te bewaren. Het staat wel leuk, maar de koekjes blijven er niet vers en knapperig in.

Praktische informatie over de glazen voorraadpot van de Action

Deze glazen voorraadpot kostte mij 1,39 bij de Action. Duur was hij dus niet, maar helaas voldoet hij niet aan het doel waarvoor ik hem kocht: koekjes vers houden.

Lees ook mijn post over de bullet journal van de Action.


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

8 reacties

  1. Klopt koekjes in glazen pot worden zacht. Maar er is wel wat aan te doen. Koekjes bevatten veel vocht vandaar dat ze zacht worden. Vocht kan niet weg van wegens hermetisch afsluiting. Paar suikerklontjes in de pot met de koekjes en de suikerklontjes nemen het vocht op. Af en toe verversen. Succes ermee!!
    Geleerd van mijn grootmoeder.

    Groet Marlinda

  2. Tip van de suikerklontjes klopt. en de reden dat beschuit wel vers blijft in de glazen pot is enkel en alleen omdat de beschuit veel minder vocht bevat en bewaard in een afgesloten pot er ook geen nieuw vocht bij kan.
    groetjes, Marij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *