Hema thermobroek review

hema thermobroek
Nu het 's nachts streng vriest, en de temperaturen overdag niet boven nul komen, maar ik wél de kinderen op de fiets van school wil halen, heb ik warme kleding nodig!

Maar ik ben bovenal een rokdraagster, en wil dus geen broek aan. De vraag rees dus: wat trek ik aan onder mijn rok, dat warm genoeg is om me behaaglijk te houden als ik buiten ben?

Hema dames thermobroek

Bij de Hema kocht ik een lichtgrijze dames thermobroek voor 9.95, en deze week heb ik hem getest! Ik vind deze broek een grote aanwinst voor mijn garderobe. Hij zit heel comfortabel, en houdt mijn benen uitstekend warm, zonder heel strak te zitten. Want van die ontzettend strakke kleding houd ik helemaal niet!

Het materiaal

De Hema thermobroek bestaat uit 51% polyester/ 47% viscose en 2% elastaan. Normaliter mijd ik kleding van polyester, omdat ik niet van die broeierige kleding wil dragen. Maar de Hema thermobroek is warmte regulerend, en vocht transporterend!

Maatvoering

Ik draag een maat 40, en kocht de Hema thermobroek in maat S. En hij valt precies goed.

Ook geschikt voor hardlopen

Dat de broek goed warmte en vocht reguleert bewees hij deze ochtend toen ik hem droeg onder een dunne hardloopbroek van de H&M. Hij hield me aangenaam warm, zonder broeierig en zweterig te worden!

Conclusie

In koude tijden is de Hema thermobroek beslist een goede aankoop. Hij zit comfortabel, sluit hoog genoeg aan, zodat het kruis niet naar beneden zakt, en zit niet te strak.

Hema thermobroek kopen 2024

Twaalf jaar later heb ik deze thermobroek van de Hema nog steeds! Anno 2024 verkoopt de Hema ook zwarte thermobroeken voor dames! Kijk:

hema thermobroek

Lees ook mijn review van het Action thermoshirt! en mijn Hema vestje review.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

12 reacties

 1. Ik draag ook een thermolegging onder mijn rokken, jurken, en ik heb hem gekregen van mijn moeder, deze is zwart en komt bij de action vandaan, hele goede kwaliteit, en ben zeer tevreden, had iets dikker gekund, binnenkort eentje uitproberen van de Hema? Misschien

 2. ik draag eigenlijk nooit thermo kleding. Ik doe altijd een panty of legging onder mijn broek of een rok met panty en legging is lekker warm hoor. Eindelijk mag ik mijn vesten weer aan zonder een hitteaanval te krijgen ook wel weer eens lekker

 3. Ja, ik draag een legging onder mijn rok! En meerdere laagjes aan bovenkleding en nog een heerlijk warme wollen siersjaal die niet kriebeld om mijn nek en krijg ik sneeuw op mijn rug dan sla ik hem om. Uggs en wollensokken aan mijn voeten.

  Ik heb het heerlijk warm gehad vandaag.

 4. Ik draag gewone maillots en leggings. Tot nu toe heb ik mijn winterjas ook nog nauwelijks aangehad. Ik heb namelijk een fleece jas waar ik nogal verslingert aan ben, die draag ik nu met een fleece omslagsjaal erover heen. Zondag vond ik dat nog warm genoeg, al droeg ik er wel handschoenen bij.

 5. Thermokleding is ideaal!! Op echte koude dagen (en het gaat nu wel richting zulke dagen) trek ik thermokleding onder mijn gewone kleding. Maar bij het hardlopen in de winter vind ik het ook erg fijn. En dan bestaat er ook superdure hardloopkleding - nee... ik draag laagjes waaronder thermo en dat werkt uitstekend!
  De Hema mag je trouwens dankbaar zijn, voor deze reclame 🙂

 6. Een weetje en een tip: Polyester is, zo als ieder ook al schrijft, synthetisch en ademt niet. Maar door de viscose wordt het een aangenaam geheel. Viscose is ook een materiaal wat in de zomer veel gedragen wordt. Het valt dus niet onder de 'plak' materialen. Viscose wordt gemaakt van katoen en houtafval, maar mag officieel geen natuur product worden genoemd. Dus polyester en viscose vormen een mooi setje voor bijvoorbeeld een thermo broek.

  Zelf heb ik er ook eentje. Deze heb ik onlangs nog onder mijn spijkerbroek in Beijing gedragen waar het overdag tussen de -5 en -10 was. Dan voel je de kou echt niet op je benen.

  Veel plezier met je nieuwe aankoop, het blijft nog een poosje koud... brrr...

 7. Ik ben vooral binnen, dus dan trek ik een extra trui aan. Voor buiten heb ik een poosje terug een hele warme winterjas gekocht van Tenson. Daar zit ook een soort binnenjasje in en voel je echt geen kou doorheen. Bij rokjes draag ik maillots of leggings, maar meestal draag ik in de winter geen rokjes, omdat dat zo koud is.

 8. Wat leuk deze positieve review want ik heb deze broek besteld en hij wordt vandaag of morgen afgeleverd met de post! Ik bestelde 2 broeken en 2 shirts, ik kom weinig buiten (door ziekte) maar ben een enorme koukleum!

 9. Juist met koud weer draag ik graag rokken omdat dat veel warmer is door de verschillende laagjes. Maar zeker geen thermobroeken voor mij! Vreselijk dat synthetische spul!
  Ik draag maillots van merendeel katoen. Wollen maillots lijken me ook erg fijn dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *