Pavement schoenen: Jana snowboots review

pavement schoenen jana snowboots

Mijn jongste dochter bestelde op Zalando een paar Jana snowboots van het merk Pavement schoenen. Ze deed dat om koude voeten en tenen te voorkomen. Deze Jana snowboots zijn namelijk met wolgevoerd, en ook de term snowboot is natuurlijk veelbelovend.

Houden de Jana snowboots je voeten en tenen inderdaad warm?

Lees nu mijn Jana snowboots review!

Jana snowboots van het merk Pavement schoenen

De Jana snowboots zijn gemaakt van leer en zijn gevoerd met wol. We hebben er speciaal op gelet dat de wol ook bij de tenen zit.

pavement schoenen

Ze sluiten zowel met veters als met een rits. Dat vind ik altijd een fijne combinatie. Als je geen zin hebt om de veters elke keer te strikken, gebruik je gewoon de rits. Ook zorgen de veters ervoor dat je de schoenen losser of wijder kunt dragen.

pavement schoenen

Houden deze Pavement schoenen je voeten warm?

Maar nu komt het: houden deze snowboots van Jana je voeten en tenen inderdaad warm? Het antwoord is tot mijn spijt een hartgrondig:

'Nee, deze Pavement schoenen falen!'

Mijn dochter fietste met deze wolgevoerde Pavement schoenen 9 kilometer naar de stad Doetinchem. De temperatuur lag rond het vriespunt, maar de gevoelstemperatuur lag rond de  9 graden. Haar tenen vroren er voor haar gevoel bijna af, ondanks de wolgevoerde schoenen.

Ze is zelfs een paar keer afgestapt om een stuk te lopen zodat haar tenen wat beweging kregen. Het vervelende is dat mijn dochter ook nog eens wollen sokken van Zeeman droeg. Dus zelfs met dikke wollen sokken houden de Jana snowboots je voeten niet warm op de fiets.

Mijn conclusie

Zoek jij snowboots die er niet uitzien als snowboots en overweeg je de Pavement schoenen Jana snowboots? Op basis van de ervaringen van mijn jongste dochter raad ik deze wolgevoerde schoenen zeker niet aan. Zelfs met een paar sokken houden ze je voeten niet warm op de fiets.

Wel kan het zijn dat dit per persoon verschilt natuurlijk. Misschien dat de schoenen bij iemand anders beter werken? Ook zou het kunnen dat als je ermee gaat wandelen in plaats van fietsen ze je voeten beter tegen de kou beschermen.

Maar voor op de fiets vallen ze mij zwaar tegen.

Zouden Panama Jacks schoenen beter zijn geweest?

Mijn jongste dochter twijfelde tussen de Pavement schoenen en Panama Jack schoenen.

panama jack schoenen

Ze koos voor de Pavement schoenen omdat daar echte wol in zat. Maar nu vraagt ze zich af of de gevoerde Panama Jack schoenen haar voeten wel warm zouden hebben gehouden.

Met andere woorden: houden wolgevoerde schoenen je voeten niet persé warmer dan 'gewone' warm gevoerde schoenen?

De enige schoenen die mijn voeten warm kunnen houden zijn toch telkens weer uggs!

Snowboots kopen?

Wil je deze wolgevoerde kistjes zelf proberen? Ze zijn voor 135,95 te koop op Zalando.

Leestip

Wandelschoenen kopen

Welke schoenen houden jouw voeten en tenen warm?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *