Henna Plus colour cream test: 40% grijsdekking?

Henna Plus colour cream test

Lees nu mijn Henna Plus colour cream test!

Mijn haar kleurt bij de wortels grijs. Dat betekent dat ik een grijze uitgroei krijg. Eerst dacht ik: 

'Ik laat dat gewoon gebeuren. Ik heb geen zin in dat gedoe van steeds verven, en wat is er mis met grijs worden?!' 

En dan zag ik in gedachten Andie McDowell voor me met haar schitterende grijze krullen.

Maar ik vond het lastig!

De grijze uitgroei bleef me toch bezighouden.

Grijze uitgroei bijhouden met een kleurspoeling

Na een bezoek bij de kapper wilde ik eerst voortaan elke 6 weken mijn grijze uitgroei professioneel weg  laten werken met een kleurspoeling. Dat zou 50 euro per keer kosten.

Door te kiezen voor een kleurspoeling voorkom je dat je uitgroei krijgt vanwege je geverfde haren. Een kleurspoeling spoelt namelijk langzaam maar zeker uit je haren. 

Het voordeel van een kleurspoeling versus verven

Het idee is dat je met een kleurspoeling over grijze haren de overgang naar volledige grijs makkelijker maakt. Je kleurt de grijze uitgroei telkens bij, maar die spoel je ook weer uit. En als je dan op een gegeven moment voldoende lengte hebt in je grijze haren, zou je de oorspronkelijke kleur haren kunnen afknippen en dan ben je gewoon egaal grijs.

Zelf grijze uitgroei wegwerken met Henna Plus colour cream

Een paar dagen na mijn kappersbezoek vond ik 50 euro voor het wegwerken van mijn uitgroei eigenlijk toch wel heel duur. Ik besloot dat ik dat ook best zal kan. En zo kwam ik tot mijn Henna Plus colour cream test.

Waarom ik koos voor Henna Plus colour cream

  • Mijn haar is erg vochtarm, en voelt soms net als stro. Henna Plus colour cream belooft je haren goed te verzorgen.
  • In Henna Plus colour cream zit geen ammonia en geen peroxide
  • Er zit panthenol in dat je haar conditioneert en versterkt.
  • Henna Plus colour cream was je er in ongeveer 8 tot 10 keer uit. Dit om te voorkomen dat ik de rest van mijn leven mijn haren moet verven.
  • Het is een redelijk duurzaam product dacht ik.

Henna Plus colour cream Hazelnut

Ik koos na veel wikken en wegen voor de kleur Hazelnut. In het verleden koos ik vaak voor de kleur middenbruin, maar in de praktijk vond ik die vaak erg donker uitpakken. En ik wil beslist niet die look waarin mijn haar overduidelijk geverfd lijkt omdat de kleur eigenlijk te hard is bij mijn gezicht.
Ik kocht mijn Henna plus colour cream hazelnut bij Holland &Barrett. Ik heb daar zelfs nog advies gevraagd over de kleur. 

Map met voorbeelden

Dat wist de verkoopmedewerker helaas ook niet, maar ze toonde zich wel behulpzaam en pakte de Henna Plus colour cream map. Daarin zitten voorbeelden van gekleurde haren, zodat je kan zien hoe het uitpakt. Op basis van dat voorbeeld koos ik voor de Henna plus colour cream hazelnut.

Henna Plus colour cream test

Toen ik de verpakking uitpakte zag het er eenvoudig uit. Een tube, en een setje met plastic handschoenen en natuurlijk een Henna Plus colour cream gebruiksaanwijzing.

Wassen en aanbrengen op handdoekdroog haar

Je moet voor deze haarspoeling je haar eerst wassen, en dan aanbrengen op handdoekdroog haar. Dat vond ik nog best een beetje ingewikkeld, omdat het mij vooral om mijn uitgroei ging. 

Eerst de grijze uitgroei bij mijn slapen

Ik begon daarom met de meest zichtbare grijze uitgroei bij mijn slapen. Vervolgens deed ik de rest van mijn haarlijn, en werkte dat vervolgens een beetje naar achteren.

Henna plus colour cream test: Een heleboel verf over gehouden

Toen besloot ik dat ik het zo eigenlijk wel voldoende vond. Het gaat mij echt vooral om de voorkant. Bovendien hoop ik dat ik de overblijvende haarspoeling kan bewaren en over een week of 4 opnieuw gebruiken!
Kijk, ik heb nog heel veel over:
henna plus colour cream test

Henna Plus colour cream test: nog steeds grijze uitgroei

Wat betreft mijn grijze uitgroei vind ik de Henna plus colour cream best tegenvallen. Zeker als ik bedenk dat ik ben begonnen met de verf aan te brengen op het grijze haar bij mijn slapen, vind ik dat het slecht gepakt heeft. Ik ben daar nog net zo grijs als voordat ik al dit werk deed.
henna plus colour cream test
Maar verder ben ik wel tevreden over het totaaleffect. Mijn haar voelt zachter en ziet er verzorgder uit.
Mijn belangrijkste doel: al mijn grijze uitgroei wegwerken is niet helemaal gelukt. Aan de tijdsduur kan dat niet liggen: ik heb het ruim 90 minuten laten intrekken, de maximaal aanbevolen tijd.

Henna Plus colour cream test conclusie

Ondanks het feit dat ik nog steeds grijze uitgroei bij mijn slapen heb, ben ik toch niet ontevreden over het eindresultaat. Dat komt misschien ook omdat in de gebruiksaanwijzing staat dat als je het vaker gebruikt de grijsdekking beter wordt.
Ik ga het dus zeker nog vaker gebruiken.
Ik houd jullie op de hoogte of mijn halfgebruikte tube over 6 weken nog werkt!

Henna Plus colour cream kopen

Ik kocht mijn Henna Plus colour cream hazelnut voor 9 euro bij Holland & Barrett. Het was daar in de aanbieding met 20% korting en ik had nog een tegoedbon.
Maar bij de OnlineDrogist is het volgens mij goedkoper! Daar betaal je namelijk standaard maar 9,77 voor deze haarspoeling. En als je een aanbieding in de gaten houdt, ben je nog goedkoper uit.
Ik raad dus aan om het bij de OnlineDrogist te kopen.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *