Sporthanddoeken: klein maar fijn! + altijd handig om in huis te hebben

sport handdoek

 

Voor de coronacrisis had ik op maandagmorgen altijd 'werkoverleg'.  Dan dronk ik namelijk koffie met twee collegamoeders.

We wisselden ervaringen uit, en vroegen elkaar om advies.
Dankzij mijn collegamoeders leer en hoor ik dingen waar ik anders niet op was gekomen.

Zoals het fenomeen van de compacte microvezelhanddoek ook wel bekend als een sporthanddoek.

Sporthanddoek: klein en handig om mee te nemen

Het grote voordeel van een microvezelhanddoek is dat hij amper plek in neemt. Voor bijvoorbeeld de gymlessen op school is zo'n sporthanddoek lekker handzaam. Hij neemt weinig plek in, in de schooltas. Daarnaast is hij handig voor na het douchen na het sporten.

Sporthanddoek klein maar fijn

En ook al is dit type microvezelhanddoek klein, hij schijnt wel heel goed vocht te absorberen.

Last but not least schijnen sporthanddoeken minder snel te gaan stinken. Dat vind ik een groot pluspunt. Mijn jongste zoon vergeet namelijk altijd om zijn gymspullen na gebruik in de was te doen...

Maar microvezelhanddoeken staan er om bekend dat je ze meerdere keren kunt gebruiken, voordat ze 'vies' worden.

Microvezel sporthanddoek: hoe herken je ze

Microvezelhanddoeken worden verkocht onder verschillende namen.

  • Sporthanddoek
  • Reishanddoek
  • Traveltowel
  • Compact towel
  • Gewoon rechttoe rechtaan 'sneldrogende handdoek'.

Ja maar, hoe zit het dan met schadelijke microvezels?!

Ik schreef deze post voordat ik hoorde over de kwalijke gevolgen van microvezels. Het schijnt namelijk dat elke keer dat je een microvezeldoek wast, er van die kleine microvezel deeltjes in de natuur terecht komen. Gelukkig zijn er manieren waarop je microvezeldoeken toch veilig kunt wassen. Je kunt ze bijvoorbeeld in een speciaal netje doen , dat eventuele microvezels netjes tegenhoudt.

Sporthanddoeken en t-shirts als relatiegeschenk!

Handdoeken en t-shirts zijn ook populair als relatiegeschenk! Druk er iets op van je bedrijf en geef het cadeau aan (potentiële) klanten!
De meeste mensen zullen dit soort relatiegeschenk waarderen, want een goede handdoek komt immers altijd wel van pas. Net zoals bedrukte mokken en t-shirts.
Bedrukte t-shirts zijn niet voor niets populair bij bedrijven! Als mensen het dragen maken ze immers gratis reclame voor hen. Je ziet bijvoorbeeld veel bedrukte t-shirts bij populaire sporten als wielrennen en voetbal.

Sport t-shirt

Net zoals sporthanddoeken zijn er t-shirts voor sport van speciaal materiaal. Toen ik 18 jaar geleden begon met hardlopen wist ik van niks. Dus ik trok een oud katoenen t-shirt en joggingbroek aan. Een fout die menig beginnend hardloper/sporter maakt.

Sport t-shirts voeren je zweet af!

Maar het probleem met katoen is dat het vocht opneemt, en daarna vochtig tegen je lichaam aan gaat kleven. Dat vergroot het risico op afkoelen en irritante verkoudheden. Speciale sport t-shirts doen dit niet! Die zijn namelijk van speciaal materiaal gemaakt, dat vocht van je lichaam weg transporteert.
Dus als je tijdens het sporten gaat zweten, verandert je t-shirt niet spontaan in een soort natte dweil, maar blijft het fris en droog ogen! Al je zweet wordt immers afgevoerd.

Zo vind je het juiste sport-t-shirt

Laat je bij sport-t-shirts daarom niet afschrikken voor het materiaal polyester! Normaliter weiger ik dat te dragen, omdat het niet ademt. Maar sport t-shirts zijn van polyester dat wel ademt en dat vocht verwijderd.
Zoek naar termen als:

 

  • Ademend polyester mesh
  • Vochtregulerend
  • Sneldrogend
  • Coolmax
  • Wicking
Hieronder een voorbeeld van een speciaal sport-t-shirt:

Ze zijn verkrijgbaar in allerlei maten en modellen!

Sneldrogende sporthanddoeken en t-shirts samengevat

Thuis heb je waarschijnlijk gewone handdoeken. Die voldoen prima, maar in een gym- of sporttas nemen ze best veel plek in.

Bovendien blijven ze na gebruik best lang vochtig/nat. Een sneldrogende microvezel anddoek is een goed alternatief. Zeker voor kinderen die op school moeten gymmen én douche. Of na deelname aan een sportclubje.  Microvezelhanddoeken nemen namelijk veel minder plek in en drogen snel weer op.
Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten en prijzen. De goedkoopste vind je voor 1,99 bij de Action maar je hebt ze ook voor ruim 20,-.
Ga je sporten? Kies dan voor een speciaal sport t-shirt van materiaal dat vocht en zweet van je lichaam wegtransporteert. En gebruik na het douchen je speciale sporthanddoek ; )

Leestip

Wat zijn jouw ervaringen met sporthanddoeken? Welke zou jij aanraden? Of juist niet?

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *