Sonicare tandenborstel: werkt hij echt?

Omdat ik bang voor de tandarts ben, investeerde ik in september 2013 in zo'n belachelijk dure Sonicare tandenborstel.

Hij kostte 132,95. Erg prijzig voor een electrische tandenborstel. Maar ja, als het zou betekenen dat ik minder tandsteen zou hebben, vond ik het de investering waard.

Effecten Sonicare na 6 maanden

Inmiddels is het februari, en heb ik mijn tanden een klein half jaar met de Sonicare Diamond Clean gepoetst. Eén ding stelde ik in ieder geval al vast: Mijn tanden vóélden niet schoner dan eerst. En dat vond ik jammer. Want ik wilde juist graag het effect voelen van deze wonder tandenborstel.

Wat zegt de tandarts?

Maar goed, dat ik het niet voelde, wilde natuurlijk niet zeggen dat mijn tanden niet toch schoner waren. En dus was ik erg benieuwd naar het oordeel van mijn tandarts. Gisterochtend ging ik voor mijn halfjaarlijkse controle, waarbij standaard tandsteen moet worden verwijderd. Ik vond dit toch wel de ultieme test van de Sonicare tandenborstel.

Dus dan volgt nu het oordeel van de tandarts: 'Geen noemenswaardig verschil met anders'!

Lekker dan! De testperiode van twee maanden is ruim voorbij, dus ik kan mijn geld helaas niet meer terug krijgen.

Ik heb dus voor niets 132,95 geïnvesteerd in een veel te dure tandenborstel. De observatie van de tandarts klopt bovendien met mijn gevoel. Ik heb ook niet het idee dat mijn tanden er schoner van zijn geworden. En dat heb ik vaak wél als ik van de tandarts vandaan kom.

Mijn conclusie over de Sonicare tandenborstel

Voor mij persoonlijk werkt de Sonicare tandenborstel niet beter dan veel goedkopere electrische tandenborstels. De tandarts zag geen verschil, en mijn tanden voelen ook niet schoner.

Mijn advies aan mensen die een dure Sonicare overwegen is, op basis van mijn persoonlijke ervaring: 'Ik zou het niet doen. Een goedkopere electrische tandenborstel voldoet even goed.'

In ieder geval bij mij.

Hoe zijn jouw ervaringen met deze Sonicare tandenborstel?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

9 reacties

  1. Heb je van Oil-pulling gehoord? Als je opstaat 5-10 minuten olie (de meningen verschillen hierover, ik gerbuik kokosolie) door je mond laten ronddraaien, tusen je tanden door duwen, uitspugen en dan spoel ik met beetje zout water, voelt lekker.

  2. Geen dure dus. Poets je dan wel echt 2 minuten? Zelf poets ik met oral-B van de rommelmarkt van 1 euro en sinds ik elektrisch poets had ik geen tandsteen meer. Het is wel 1 met een timer.

  3. Mijn tandarts adviseerde mij ook om deze borstel te gaan gebruiken omdat mijn tandvlees omhoog getrokken is, niet ontstoken ofzo verder, maar mss doordat ik te hard druk. En deze borstel zou dan aangeven wanneer je te hard poetst. Ik heb hem niet aangeschaft vanwege de te hoge aanschafprijs....En ook ik heb last van tandsteen....hiervoor ga ik 2 keer per jaar naar de mondhygiëniste en maakt ze me alles weer mooi schoon en fris. Dit kost me ongeveer 30 euro per jaar en heb ik er graag voor over! Dure borstels zegt ook niet altijd alles. En tandsteen heb je, hou je en kom je niet vanaf, met geen enkele tandenborstel of pasta....Het zit in je spuug.....

    Gr. Boukje

  4. Tanden poetsen is natuurlijk goed, maar als je echt tandsteen te lijf wilt gaan, moet je toch gaan flossen of steken met tandenstokers. Zo'n borstel komt gewoon niet goed tussen de tanden. En volgens mij klopt het idd dat veel mensen te hard op hun borstel drukken en daar krijg je terugtrekkend tandvlees van.
    Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *