Miaflora Kokosolie voor vochtarm pluizig haar: review

Miaflora Kokosolie voor vochtarm pluizig haar: review

Mijn dochter werkt bij een lingeriewinkel, en kwam met enthousiaste verhalen thuis over een collega die dankzij kokosolie van Holland & Barrett prachtige haren had gekregen. Omdat ik zelf nogal vochtarm, en daardoor pluizig haar heb, vond ik dat erg interessant.

Miaflora Kokosolie: klein potje voor 9,39

Sterker nog, ik besloot dat ook eens te proberen. In de jungle van kokosolie producten koos ik op advies van het winkelpersoneel voor Miaflora Kokosolie. Ik vond het best duur voor een vrij klein potje: 9,39. Normaal zou ik afhaken op die prijs, maar nu was ik vastberaden om kokosolie voor vochtarm haar te proberen.

Miaflora Kokosolie: over het product

Op de site van Holland & Barret staat de Miaflora Kokosolie als volgt omschreven:

'Hydraterende, 100% natuurlijke kokosolie voor de droge huid. Miaflora Coconut Oil wordt snel door de huid opgenomen. Zeer geschikt als haarmasker, voegt volume en glans toe aan het haar en werkt voedend. Werkt daarnaast perfect voor gezichtsreiniging, moisturizer en als make-up remover. Tip: gebruik als bodylotion of als massageolie.
Deze olie (in crèmevorm) is geurloos.

Klinkt goed, toch?

Miaflora Kokosolie: in de praktijk

Wat me na het openen van de Miaflora kokosolie meteen opviel was dat het inderdaad vrijwel geurloos was. Dat vond ik een pluspunt, want ik houd niet zo van de lucht van kokos. Kijk hieronder een foto nadat ik de Miaflora Kokosolie één keer heb gebruikt voor mijn haar:

Ik was een beetje bang dat het een soort wax zou zijn. Maar het was vrij dun, waardoor ik het makkelijk in mijn haar kon kliederen. Terwijl ik dat deed viel het me op dat er kleine 'stukjes' in zaten. Ik neem aan dat dit kokos is. Mijn haar werd instant minder pluizig toen ik het spul in mijn haar deed. Vervolgens ben ik met de Miaflora Kokosolie in mijn haar gaan slapen.

N.B. Ik heb de Miaflora kokosolie overigens aangebracht op droog haar. Er stond helaas geen gebruiksaanwijzing op. Achteraf denk ik dat ik mijn haar misschien eerst vochtig had moeten maken.

Ik word 's nachts vaak een paar keer wakker, en toen rook ik de olie toch wel wat. Het rook naar licht bedorven melk eerlijk gezegd. Niet heel erg, maar toch.

Week 2 Miaflora Kokosolie voor haren

Een week later gebruikte ik de Miaflora Kokosolie opnieuw voor mijn haren. Dit keer maakte ik ze eerst iets vochtig. Opvallend was dat de kokosolie hard was geworden. (De eerste keer was het vrij vloeibaar.) Dat maakte het iets lastiger om in mijn haar te kledderen. Vervolgens ben ik ermee gaan slapen. Toen ik de volgende ochtend mijn haren waste had ik wel het idee dat ik minder haaruitval had. Maar dat kan ook verbeelding zijn omdat ik graag wil dat het spul helpt.

Mijn conclusie over Miaflora kokosolie voor vochtarm haar

Tsja... Ik vind het eerlijk gezegd het geld niet waard. Ik merk amper verschil. Bovendien vroeg ik me af of ik niet veel geld had betaald puur voor de naam van deze kokosolie. Daarom mailde ik MacBlogster een expert op het gebied van krullend haar. Ik vroeg haar het volgende:

'Hoi, ik kocht bij Holland & Barrett kokosolie van Miaflora voor mijn droge, pluizige haar. Maar nou vraag ik me af: kan ik niet veel goedkoper ‘gewone’ kokosolie gebruiken? Dus kokosolie die niet speciaal voor haren is? Ik vond het best duur namelijk.'

MacBlogster reageerde dat het zeker mogelijk is om kokosolie te gebruiken uit de supermarkt of toko. Het is afhankelijk van het doel waarvoor je de kokosolie wilt gebruiken. Als richtlijn zegt ze dat hoe minder een olie is bewerkt, hoe beter het resultaat zal zijn. Virgin oil is dus beter dan meer bewerkte olie.

Praktische informatie over Miaflora kokosolie

Miaflora kokosolie kun je onder andere kopen bij Holland & Barret. Het kost 9,35. Lees ook mijn ervaring met Amla haarolie.

Leestip

Op bol.com vond ik warempel een interessant en goed ervaringsverhaal van kokosolie in je haar.

Lees nu mijn review van Aunt Jackie haarproducten.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

8 reacties

  1. Ik gebruik kokosolie als een masker. Ik breng het aan op droog haar en maak dan een vlecht. Ik slaap er dan mee en was het in de ochtend of doe het in de ochtend in mijn haar en was het in de middag/avond. Als je dit eens per maand doet zul je echt verschil gaan merken ��

  2. Ik gebruik een masker voor gekleurd haar van de action. Een eetlepel in een kleine handverstuiver en de rest water. Even insprayen en in modelbrengen. Geen vieze lucht. Het haar blijft luchtig, maar de pluizigheid is weg.

  3. Ik heb ook ontzettend pluizig haar, echt niets mee te beginnen. Maar heb het middel gevonden om mooi glanzend haar te krijgen. Na het wassen en droog maken met een handdoek doe ik er een paar druppels arganolie in en dan föhn ik het in model en klaar.
    Groet, Irene

  4. Bedankt voor de link naar mijn blog. Ik zie dit nu pas.
    Zelf gebruik ik olie voornamelijk icm met andere producten en niet als een 'stand alone'. Pluis krig je weg door je haar te hydrateren. Met olie alleen werkt dat niet echt. Ik zou je dus eerder adviseren om een leave-in conditioner te gebruiken (of een serum) en naderhand evt een beetje olie aanbrengen op je haar. Ik hoop dat dit je probleem oplost. Good luck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *