Silvercrest® wafelijzer van de Lidl: mijn ervaring

Silvercrest® wafelijzer van de Lidl

Vanwege een combinatie van gemakzucht en liefde voor vers gebakken wafels vroeg ik voor mijn verjaardag een Silvercrest® wafelijzer. Een wafelijzer van de Lidl dus.

 
Een Silvercrest® wafelijzer waarmee je twee wafels tegelijk kunt bakken om precies te zijn.
Op dit manier hoopte ik sneller, meer wafels te bakken. Met mijn huidige Cloer wafelijzer kan ik namelijk maar één wafel per keer bakken. En dat weerhoudt mij er soms van om deeg te maken en wafels te gaan bakken. Je bent dan toch wel even bezig om alle wafeldeeg tot wafels te bakken.
Hieronder mijn ervaringen met het Silvercrest® wafelijzer

Silvercrest® wafelijzer

 
Toen ik het Silvercrest® wafelijzer uit de doos haalde, was het precies wat ik ervan verwachtte. Een dubbel wafelijzer met plek voor twee wafels tegelijk. De vorm is langwerpig, in tegenstelling tot mijn Cloer wafelijzer.
Hieronder een screenshot van dit wafelijzer zoals het te zien is in de Lidl webshop:
Silvercrest® wafelijzer
Zoals je ziet is het heel vriendelijk geprijsd, zoals zoveel dingen bij de Lidl. De technische specificaties zijn als volgt:
 • Massief aluminium platen met keramische ILAG® anti-aanbaklaag
 • Traploze instelling van de thermostaat
 • 1200 WAansluiting(en)
  Netstroom

  Toebehoren

 • Inclusief receptenboekje
 • Afmetingen
  35,2 x 23,2 x 9,6 cm (l x b x h)
 • Gewicht
  2,5 kg
Zoveel vertrouwen had ik in het Silvercrest® wafelijzer dat ik de verpakking alvast in onze 'blauwe container' voor oud papier gooide.
Maar dat had ik beter niet kunnen doen.

Silvercrest® wafelijzer: mijn ervaringen

Als ik een nieuw apparaat heb, dan doe ik altijd mijn best om alles volgens 'het boekje' te doen zodat er niets fout kan gaan. Dat deed ik ook bij het Silvercrest® wafelijzer.
Silvercrest® wafelijzer
Er ging echter een kleine alarmbel bij mij rinkelen toen ik las dat het ongeveer 7 minuten zou duren voordat een wafel klaar was. Dat is een stuk langer dan een wafel die ik maak met mijn Cloer wafelijzer.

Silvercrest® wafelijzer: duurt lang en bleke wafels

In de praktijk zagen de wafels bij mij zelfs na 10 minuten nog alsof ze nooit de zon hadden gezien. Het bleven bleke aftreksels van een wafel. En ik vond ze ook niet echt lekker smaken.
Silvercrest® wafelijzer
Omdat ik dacht dat ik misschien iets fout deed, controleerde ik de knop met de standen: maar die stond al op z'n hoogst.
Na nog een paar intens bleke wafels moest ik tot mijn spijt concluderen:
Het Silvercrest® wafelijzer is een miskoop voor mij.

Wat zeggen anderen?

Na deze conclusie deed ik pas wat ik natuurlijk veel eerder had moeten doen: reviews lezen van anderen. Die zijn nota  bene eenvoudig te vinden op de Lidl webshop. Maar liefst 37 beoordelen zijn daar te vinden.
Mijn ervaringen zie ik daar terug: het duurt wel erg lang voor een wafel gaar is met dit wafelijzer, en eigenlijk wordt het gewoon niet warm genoeg.

Conclusie over het Silvercrest® wafelijzer

Het Silvercrest® wafelijzer was voor mij een miskoop. Omdat het relatief lang duurt voordat een wafel klaar is met dit wafelijzer, leverde het totaal niet de tijdwinst op waarvoor ik hem kocht.
Ik kan met mijn Cloer enkele wafelijzer in dezelfde tijd 2 wafels maken als met het Silvercrest dubbele wafelijzer.
En dat is dan nog niet eens het ergste, maar de wafels die ik maakte met het Silvercrest® wafelijzer waren niet lekker en veel te bleek.
Ik geef dit wafelijzer een 3.
Ik raad dit wafelijzer dan ook niet aan. Je bent beter af met een Cloer wafelijzer.

Praktische informatie over het Silvercrest® wafelijzer

Het Silvercrest® wafelijzer is voor 19,95 te koop bij de Lidl webshop.

Silvercrest wafelijzer 3 in 1

Bij de Lidl kun je ook terecht voor een Silvercrest wafelijzer 3 in 1. Daarmee kun je tosti's en wafels maken, en ook vlees en groenten grillen. Je krijgt hierbij van die rechthoekige Belgische wafels. De prijs is 24,95.
Heb je geen wafelijzer, dan kun je ook kiezen voor een wentelteefje maken met suiker en kaneel. Dat smaakt aardig hetzelfde.

Silvercrest wafelijzer handleiding

Ben je jouw Silvercrest wafelijzer handleiding kwijt? Dan kun je hem gratis downloaden via Handleidingen Kwijt.
Of eet je liever American pancake?

Leest ook mijn review van de Lidl Ernesto pan.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

 1. Ik heb jarenlang de Tefal Reverso gebruikt, waarbij veel extra platen te koop waren. Voor Brusselse wafels, hamburgers, blini´s, stroopwafels, poffertjes. Helaas begaf de thermostaat het. Tweedehands kocht ik een Tefal contactgrill waar de zelfde platen in passen. Die gebruik ik ook al weer lang. Apparaten die voor meer dan 1 ding gebruikt kunnen hebben het voordeel dat je minder bergruimte kwijt bent. Er is ook een nadeel: Als het apparaat kapot gaat mis je meteen een heleboel toepassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *