Tosti ijzer Princess

Jarenlang maakte ik mijn tosti's met een broodrooster van Philips.

Philips broodrooster: gammel vanaf het begin, maar wel lekkere tosti's

De Philips werkte als een broodrooster, maar de ijzeren 'mandjes' waren breed genoeg om een dubbele boterham, belegd met ham en kaas te herbergen. Het voordeel van de tosti's uit het Philips tosti-apparaat vond ik dat ze niet zo geplet werden. Maar de kwaliteit was prut! De ijzeren mandjes waren al heel waggel toen ik ze uit de verpakking haalde, en de plastic handvatjes waren na een week al kapot geloof ik. Gelukkig kon je met een paar ovenwanten de roostertjes er toch uithalen. Maar een paar weken geleden gaf hij toch voorgoed de geest, en toen hadden we een paar weken lang geen tosti's meer! En ik miste ze. Tosti's zijn toch een makkelijke, gezonde en warme snack!

Princess tosti-apparaat met wisselbare grillplaten

Dus op naar de Blokker in het dorpje Varsseveld dan maar. Een broodrooster waarmee je ook tosti's kunt maken hadden ze daar niet, maar wel een Princess tosti-apparaat, waarmee je ook dingen kunt grillen. Ze hadden helaas alleen de grote variant; de kleine kregen ze 'nog weer binnen'. De eerstvolgende keer dat ik in de Grote Stad kwam (Doetinchem) heb ik toen bij de Marskramer de kleine variant van de Princess tostimaker gekocht voor 25 euro: de Princess 112311. En hij is een groot succes!

Princess tosti-apparaat: gemakkelijk  schoon te maken

Eén van de belangrijkste criteria waaraan een tosti ijzer voor mij moet voldoen, is dat hij heel gemakkelijk schoongemaakt kan worden. En het fijne van de Princess is dat je de platen waarop je de tosti's maakt er zo kunt uithalen en in de afwasmachine kunt doen. En hoewel de tosti's niet zo luchtig zijn als met het Philips apparaat, zijn ze ook weer niet zo geplet als bij andere tosti apparaten. Al met al een hele goede koop dus. Er worden door iedereen dagelijks vele tosti's mee gemaakt!

Tip voor Tosti Hawaii

Nadat ik jarenlang kortsluiting veroorzaakte door een ananas in mijn tosti te proppen, ontdekte ik dat ik de ananas net zo gemakkelijk apart even kon opwarmen in een steelpannetje, of in de magnetron. Zo krijg je alsnog een heerlijke tosti Hawaii. Zonder kortsluiting.

Leestip

Hoe maak jij je tosti klaar, en wat doe je er op?

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

7 reacties

 1. Ik gebruik nooit een tosti-ijzer, maar alleen een broodrooster en een normale oven. Een broodrooster verslijt ik echt veel en vaak. Om de paar jaar weer een nieuwe.
  Hoewel ik nog wel een tosti-ijzer volgens mij moet hebben, zo eentje die je op het gas zelf moet omkeren. Tosti's eet ik zelden, wel iedere dag geroosterd brood.

  Bewust gebruik ik overigens ook niks mee met een teflonlaag, ook niet zo'n koekenpannen. Ook bewust geen magnetron.

 2. Ik heb een ouderwets gietijzeren tosti-ijzer met steel, die je boven het gasfornuis houdt.
  Ik maak meestal tosti met appel.
  En heb nog ergens een verukkelijk groente-tostirecept van "fit for life" dat ik helemaal vergeten was.
  Bedankt dus voor dit onderwerp.
  Ga ik die ook weer eens maken.

 3. Heerlijk, tosti's! Alleen heb ik nooit begrepen waarom je daar een apart ijzer voor nodig hebt, een koekenpan of grilpan werkt minstens net zo goed. En mijn favoriet: kaas! en dan met een beetje curry erop, of pompoenchutney, of kaas-banaan-kaneel-gewelderozijnen! Mmmmmmm!

 4. Goed idee vd ananas, ik heb het met pannenkoeken, ze blijven nooit heel als ik er appel in doe/bakken aan, dus ik verwarm de appel apart en leg het er gewoon bovenop, smaakt hetzelfde dus wat maakt het uit. 🙂
  Ik heb ook zoiets maar met 2 kanten, je kunt ermee grillen/tosti's maken/wafels maken en al gebruik ik hem niet zo vaak ik blijf het handige apparaten vinden, al maak ik mijn tosti's tegenwoordig in de oven moet ik zeggen. Gewoon brood met kaas ertussen in de combimagnetron, voorverwarmen op 225, daarna nog even grillen als de kaas nog niet helemaal gesmolten is en klaar is kees. 🙂

 5. Ideale grill he, ik heb hem al een paar jaar en nog steeds werkt ie naar behoren en krijg ik hem goed schoon! Ik doe er vanalles tussen en dat gaat prima. Je kan hier dus ook gewoon je ananas tussen het broodje doen of, ook heerlijk tomaat. Ik vind het ideale eraan dat ook ander brood erin kan, zoals turksbrood, pita. Ik maak zelfs een gevulde wrap erin warm, heerlijk als die van de vorige avond over is even zo op te warmen voor de lunch..Veel plezier ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *