Hold ups oftewel stay up kousen van de Primark

Ik had zoveel over de Primark gehoord, dat ik die wel eens met eigen ogen wilde zien!

Op een dinsdagochtend stapte ik daarom met mijn oudste dochter om 8 uur in de auto en reed naar Enschede. Klokslag 9 uur liep ik de Primark binnen.

En daar vond ik voor de vriendelijke prijs van slechts 3 euro dikke hold ups. Zelf noem ik ze meestal stay up kousen.

Maar hoe bevallen de hold ups van de Primark?

Over de hold ups

De hold ups die ik kocht zijn van het dikke soort. Dikke hold ups zijn mijn favoriet, want die gaan niet zo gauw kapot. Bovendien zijn ze warmer. Op de verpakking van de hold ups van de Primark staat '40 denier appearance'.

Het materiaal van de hold ups van de Primark

88% Nylon
12% Elasthan

Over de kleefband van de hold ups

De kleefband van deze hold ups vond ik vrij apart. Want die is doorzichtig! Het lijkt een soort dik plasticachtig rubber of zo. Het doet me denken aan die doorzichtige plastic bh-bandjes. Kijk maar:

Maat hold ups Primark

Op de achterkant van de hold ups staat een handige maattabel. Daarop staan lengte, heupwijdte en je rokmaat. Die drie criteria gebruik je om de juiste maat te bepalen. Met mijn maat 40 had ik volgens de maattabel maat L moeten nemen.

Maar omdat hold ups bij mij vaak afzakken koop ik ze standaard een maatje groter. Ik ging dus voor maat XL. Of dat verstandig was lees je zo...

Eerst even een foto van de verpakking!

hold ups Primark

Mijn ervaringen met de hold ups van de Primark Afgelopen donderdag deed ik ze voor het eerst aan. En wat bleek? Ik had ze een maat kleiner moeten nemen! Dat heb ik echt nog nooit gehad met hold ups. Meestal is een maatje groter juist beter want dan kan ik ze hoger optrekken, en blijven ze dus beter zitten.


Tegelijkertijd zaten ze loeistrak. Qua lengte had ik een maat kleiner moeten nemen. Maar qua strakte had ik ze nog wel een maatje groter gewild. Ze zaten zelfs zo strak dat ik ze weer heb uitgedaan...


Conclusie over de hold ups van de Primark

De hold ups van de Primark zijn de goedkoopste hold ups die ik tot nu heb geprobeerd. En de kwaliteit en kleur is prima.

De vraag: 'Blijven ze goed zitten?' kan ik helaas nog niet beantwoorden omdat ik ze dus zo strak vond zitten dat ik ze al vrij snel weer uit deed. Ik ga nog een poging doen, en dan kom ik daar op terug. Want ik vind ze een tweede kans waard.

Wat betreft de maat: houd je aan de maattabel op de verpakking. Die is correct! Koop dus niet een maatje groter of kleiner.

Al met al vind ik de hold ups van de Primark een aanrader. Ze zijn helemaal niet duur, zien er mooi uit en zijn van een dikke kwaliteit.

Update 16 januari 2015: Ze blijven zitten!

Inmiddels heb ik de hold ups van de Primark een hele ochtend gedragen. En ze blijven perfect zitten! Ik besefte het pas toen ik weer naar huis fietste. Ik had helemaal niet meer aan de hold ups gedacht. Ze zaten dus lekker, en zakten af!

Lees ook mijn andere reviews over andere hold ups!

Ervaringen met andere merken hold ups zijn van harte welkom!


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

4 reacties

  1. Oh, ik hartje stay ups en ik vind het zó irritant dat ze zo gauw kapot gaan altijd. Ik had toen ook van die hele dikke, van V&D.... ideaal! Echt opgedragen, maar daarna nooit meer gevonden. Als ik iemand ken die erheen gaat, toch eens een klein boodschappenlijstje meesturen. (en over de primark en blablaslecht: op leesvoer.net staat een artikel erover. 't Is niet echt beter of slechter dan H&M. Misschien eerder beter, dan slechter)

  2. Ik heb ze toevallig nu aan. Zitten perfect, zakken niet af en zijn lekker stevig. Ze zijn minder kwetsbaar en vind ze dus heel geschikt voor 'dagelijks' gebruik. De dunnere versie van hunkemoller bewaar ik dan liever voor speciale gelegenheden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *