Waveboard: een review

'Wil ik! Wil ik!' kreten mijn kinderen elke keer dat ze de nieuwste vorm skateboard, een waveboard, zagen. Maar ik had gehoord hoeveel die krengen kostten, ruim honderd euro, en verwees ze naar hun mottige vierwielige skateboards.

Maar groot was mijn vreugde toen ik zo maar zo'n waveboard bij de spelotheek zag liggen! Ik wist niet hoe snel ik hem van de plank moest grissen. Wat zouden de kinderen blij zijn! Toegegeven, de timing was niet zo handig met al die sneeuw buiten, maar ik had 'm! Genietend ging ik naar huis, en wreef in mijn handen bij de gedachte hoeveel Leuke Moeder Punten me dit ging opleveren.

De waveboard werd enthousiast ontvangen door de kinderen, en om de beurt gingen ze er op staan. En om de beurt vielen ze er af. Want een waveboard heeft i.t.t. een skateboard maar twee wielen. Dat is waarschijnlijk ook waarom je er zo mooi mee kunt 'waven'. Maar dan moet je eerst wel je evenwicht kunnen bewaren, en het bedroeft mij te zeggen, dat kunnen mijn kinderen dus niet.

Al snel lag de waveboard onder de trap stof te verzamelen, ook toen de kleur wit buiten plaatsmaakte voor een gevarieerder kleurenpalet.

'Waarom gaan jullie niet lekker op de waveboard!' animeerde ik, als er vriendjes of vriendinnetjes over de vloer kwamen een wees ze trots op onze aanwinst. Dan gingen ze het even proberen, maar binnen enkele minuten lag het ding weer vergeten op de stoep.

Dat duurde een tijdje, tot Floris niet oplette en onvrijwillig een ritje op het ding maakte. Met de waveboard beschuldigend onder de arm kwam hij melding maken van zijn bijna dood ervaring: 'Dat kreng gaat nu de deur uit! Ik ben bijna verongelukt!'

Dus heb ik gisterochtend de waveboard naar de spelotheek gebracht. Graag zou ik zeggen dat ik naar de spelotheek toe ben gewaved, maar ik droeg hem onder mijn arm.

Zo'n waveboard is vast geweldig, maar niet voor iedereen. In ieder geval niet voor mijn kinderen.

Daarom raad ik iedereen aan die erover denkt er één aan te schaffen: probeer het ding eerst eens ergens te lenen, zodat je zeker weet dat je kinderen er echt mee gaan spelen.

Overigens ligt hij nou in de uitverkoop bij de Intertoys voor 60 euro.
Misschien zijn mijn kinderen toch niet de enigen die er moeite mee hadden.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

10 reacties

 1. haha, je staat er soepel op 😉 leuke foto! hier heeft dochter er ook 1 en is er maar druk mee. heeft ze zelf gekocht via marktplaats van haar verjaardagsgeld. heeft ze er de hele zomer over nagedacht en nu met de sneeuw eindelijk gekocht.... hahaha gelukkig hadden we nog een bak strooizout en kan ze oefenen voor het huis. 😉

 2. Onze jongste wilde hem heel graag hebben voor haar verjaardag begin december.Normaal doen we hier thuis niet aan rages, maar omdat het buitenspeelgoed is mocht ze deze toch hebben. We hebben hem toentertijd gekocht bij Sidder.nl Ze heeft hem voor dat de sneeuw viel heel veel gebruikt, nu wat minder omdat het te koud is.
  Zodra het mooier weer wordt gaat zij weer waven en ze kan het heel erg goed en ga ik er op de fiets weer achter aan. Ze waved graag over de fietspaden op het bedrijventerrein en dan ook nog het liefst de rotondes over!
  Groet Thea en Sahar

 3. Het ziet er altijd zo gaaf uit als je kinderen er op ziet 'waven'

  De praktijk blijkt dus alleen wat ingewikkelder.
  Slim idee om het eerst te lenen.

  groetjes M@@ike

 4. Een super leuke foto! Moeders in de bocht 😉

  Bij ons hebben ze het er nog niet over gehad en het lijkt mij ook knap ingewikkeld. En ik moet me toch maar eens aanmelden bij de speel-o-theek hier... ik moet nog steeds uitzoeken waar hij zit...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *