Hondenvoer: wat is goed voor je hond

hondenvoer

Sinds wij drie jaar geleden ons hondje Trixie (zie foto hierboven) op zevenjarige leeftijd kochten via marktplaats is er een wereld voor me opengegaan. Een wereld van hondenspeeltjes, poepzakjes,  puppy zindelijk maken, hondenlijnen en natuurlijk hondenvoer.

Gezond hondenvoer is belangrijk

Vooral hondenvoer vind ik een belangrijk onderwerp. Want net zoals ik het belangrijk vind dat we als gezin gezond eten, vind ik het ook van belang dat onze Trixie gezond eet. Dus niet dat ze bij wijze van spreken elke dag een hondenvariant van de McDonalds verorbert.

Het ene hondenvoer is het andere hondenvoer niet

Onze Trixie is half Shih Tzu en half onbekend. Ze kan niet zo maar alle hondenvoer eten. Ze heeft een gevoelige huid, en van sommig hondenvoer krijgt ze jeuk en kale plekken. Op dit moment krijgt ze brokken van het Jumbo huismerk, en dat gaat redelijk goed.

Een tijdje terug hadden we brokjes van het merk Beneful. In eerste instantie vond Trixie die superlekker, maar toen we een keer bij de dierenarts met haar kwamen zei die dat de brokjes die wij hadden inderdaad een soort McDonalds hondenvoer waren. Die mochten we haar wel eens een keer geven maar niet elke dag.Keuringsdienst van waarde: dierlijke bijproducten in hondenvoeding

In onderstaande filmpje een interessante en kritische documentaire van de Keuringsdienst van waarde over hondenvoeding:

Hondenvoer getest

Als ik van een product wil weten of het goed is of niet, dan kijk ik meestal wat de Consumentenbond er over zegt. Maar helaas zijn er geen recente tests van hondenvoer van de Consumentenbond. De enige informatie die ik wat betreft kon vinden was een post op een forum over hondenvoer uit 2011.

Daar vertelt iemand dat bij een test van de Consumentenbond vrijwel alle brokken als goed en zeer goed werden beoordeeld. Bekende merken zoals Royal Canin, en Eukanuba waren goed, maar de hondenbrokken van het huismerk van de Aldi ook.

Leestip

Kattenborstel Action

Wat voor soort hondenvoer geef jij jouw hond?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *