Houten puzzel van Europa

landenpuzzel trekpleister

Mijn 10 en 12-jarige zonen kwamen thuis met een mager vijfje. Opgelopen bij een onverwachte overhoring over hun landenkennis.

Puzzel van Europa bij Trekpleister

Daardoor viel ik als een blok voor een puzzel van Europa van het merk 'Play'n Kids'.

Hij was in de aanbieding bij de Trekpleister voor maar 1,99! De oorspronkelijke prijs was 3,99. 'Houten landenpuzzel' stond er op de verpakking. De leeftijdsaanduiding was 36 maanden, oftewel 3 jaar.

Houten Landenpuzzel Play'n Kids

Toen ik thuis kwam met de houten landenpuzzel waren de kinderen niet bepaald enthousiast. En de eerste paar dagen bleef hij liggen in zijn plastic folie. Maar gistermiddag kreeg mijn tienjarige zoon de geest, en wilde de puzzel wel eens maken.
Dat bleek nog niet zo eenvoudig! Het is best een lastige puzzel. Ik vraag me oprecht af welke 3-jarige deze puzzel kan. Zelfs mijn tienjarige had er moeite mee. Om over mij nog maar te zwijgen. Wel is het goed voor de landenkennis! Want als je weet waar Monaco hoort te liggen, probeer je dat stukje in ieder geval al niet ergens linksboven te leggen.
kruidvat houten puzzel
Close-up van de landenpuzzel!

Kwaliteit Houten Landenpuzzel matig

De kwaliteit van de Houten Landenpuzzel vind ik matig. Het hout splintert snel, en heeft veel weg van dik karton. Ook passen de puzzelstukjes niet zo goed. De Landenpuzzel mag dan van hout zijn, maar ik heb veel betere puzzels van hout gezien. O.a. van Ikea. Die puzzelstukjes waren echt van hout, en splinterden niet.

Achtergrond informatie

Op de verpakking staat dat deze landenpuzzel gemaakt is in China. De puzzel is een uitgave van Evora.
Ik heb geprobeerd een website te vinden van Evora. Maar het enige dat google oplevert is een adres in Renswoude. Ik krijg de indruk dat Evora een soort afdeling is van de Kruidvat. En dat de Kruidvat onder de naam Evora speelgoed uitbrengt. De landenpuzzel is een zogenaamd 'Kids'n Play' product.

Kids'n Play

Op de verpakking staat:
'Alle Play'n Kids producten zijn ontwikkeld met de bedoeling de leefwereld van kinderen te verrijken. Daarom vindt u op alle Play'n Kids speelgoed producten duidelijke symbolen die u op weg helpen bij het selecteren van het geschikte product.'
Ik moet zeggen dat dit handig is! In het geval van de landenpuzzel staan er 3 symbolen: visueel, geheugen en motoriek.
Hier onder een foto van de verpakking!
houten landenpuzzel

Conclusie Houten Landenpuzzel

Ook al is de kwaliteit niet geweldig, toch is deze houten landenpuzzel geen slechte aankoop. Ik denk dat kinderen er wel degelijk hun kennis van topografie mee verbeteren! Bovendien is het gezellig om samen met je kind te doen.
Wel lijkt de leeftijdsaanduiding van 36 maanden me rijkelijk optimistisch. Ik geef het niet graag toe, maar wij hielden twee stukjes 'blauwe zee' over die gewoon echt nergens passen! Persoonlijk geef ik de puzzel de schuld.
Als je nog een leuke cadeautje zoekt, of jouw kind thuis kwam met een onvoldoende voor topografie, dan kan ik deze puzzel van harte aanraden.

Tip!

Maak voordat je de puzzel uit elkaar trekt, een foto. Dan heb je een voorbeeld om te gebruiken bij het maken van de puzzel.Zie ook mijn post over nep Kapla blokjes!

Praktische informatie

Deze houten landenpuzzel is momenteel te koop bij de Trekpleister. Maar dit merk en deze puzzel wordt ook geregeld verkocht bij de Kruidvat.

Leestip


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

5 reacties

  1. Gezellig vond ik het vroeger altijd samen puzzelen, goed voor de motoriek. Deze is inderdaad erg leerzaam. Maar voor zulke kleine kindjes is het toch niks dat ben ik met je eens, Ze steken de stukjes vaak nog in de mond en dan met al die splinters.

  2. Goed idee zo`n puzzel. Maar hij is niet voor kinderen van 36 maanden maar vanaf, er staat een plusje bij. Dit zal zijn i.v.m. mogelijk inslikken van de stukjes.

  3. deze puzzel is voor ongeveer tien jarigen....dus hoe belangrijk is splintertjes in de mond? dat doen kinderen van drie en niet die van tien! en wie geeft een driejarige een landenpuzzel waar het totaal niets van begrijpt??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *