|

Skeelers van de Action: terug gebracht

skeelers van de action

'Waar zijn de skeelers mama?' vroeg mijn tienjarige zoontje. Maar helaas hebben de skeelers onze verhuizing naar het platteland niet overleefd. Dus kocht ik skeelers van de Action.

Skeelers: gezond vermaak voor kinderen

Want skeelers moedig ik aan. Skeeleren is immers buiten, en het is gezond. En dus was ik maar al te bereid om een paar skeelers voor mijn zoontje te kopen. En waar kun je dat goedkoper doen dan bij de Action?!

Verstelbare skeelers van de Action

Tot mijn grote vreugde hadden ze er nog wat in de aanbieding ook. Voor maar 17,95 kocht ik een paar skeelers met soft wheels. Dat je ze kon verstellen tot maar liefst vier schoenmaten leek me ook een groot voordeel.

Let op de juiste maat!

Door de aankondiging dat je de skeelers vier maten kon verstellen, keek ik verder niet meer naar de maataanduiding. Ze pasten immers altijd! Niet dus. Eenmaal thuis zag ik pas dat er een maat was aangevinkt op de doos. Namelijk maat 31-35. Mijn zoon heeft maar 35, dus ik vond dat eigenlijk wel een beetje jammer. Liever had ik een grotere maat gekocht.

Ondanks het feit dat de skeelers van de action verstelbaar zijn, moet je dus wel degelijk opletten welke maat je koopt.

De skeelers van de Action in de praktijk

Toen kwam het moment dat mijn zoon de skeelers voor het eerst ging aan doen! Dat bleek nog niet zo makkelijk. Je moet drukken op 'push' om het schoengedeelte te openen, zodat je voet er in kan. Toen dat eenmaal was gelukt, zaten ze helemaal niet lekker.
En toen ik er met mijn hand in ging snapte ik waarom: in de hak zit een soort ijzeren knopje of zo. Daar kun je wel een soort padding overheen leggen, maar uiteraard verschoof die, waardoor mijn zoon last had van dat knopje.

Verstellen van de skeelers van de Action lukt niet

Het verstellen van de skeelers van de Action naar een andere maat kreeg ik al helemaal niet voor elkaar. Ook hier moest ik weer ergens op 'push' drukken, en dan tegelijkertijd duwen of trekken. Dat lukte totaal niet. Toen besloot ik van narigheid om de skeelers terug te brengen.

Conclusie: skeelers van de Action geen aanrader

In ons geval bleken de skeelers van de Action een grote miskoop.
 • Het verstellen van de maat lukte niet
 • De skeelers zijn lastig om aan te trekken
 • Er zit een knopje in de hiel dat pijn doet
Volgens mijn oudste dochter zijn verstelbare skeelers minder fijn, dan skeelers die je meteen in de juiste schoenmaat koopt.
Op basis van mijn ervaring met de skeelers van de Action denk ik dat ze gelijk heeft.

Maar misschien hebben anderen betere ervaringen met de skeelers van de Action? Lees ook mijn post over de bullet journal van de Action.

Skeelers van de Lidl

Op dit moment heeft de Action geen skeelers in de verkoop, maar dat kan natuurlijk elk moment veranderen. Wil je snel goedkope skeelers? Dan kun je de skeelers van de Lidl overwegen. Die kosten nog geen twintig euro!

skeelers lidl

Op basis van 18 beoordelingen krijgen de Lidl skeelers 4 van de 5 sterren. Geen slechte score. Ook bij Decathlon zijn ze vriendelijke geprijsd, maar wel een tientje duurder dan bij de Lidl.

Leestip

Zand en water tafel reviews

Waar kocht jij skeelers voor je kinderen? Is er een merk dat je kunt aanraden? 

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

19 reacties

 1. Ex en ik kochten een paar jaar geleden verstelbare skeelers voor zijn dochtertje, bij de Scapino. Wel op de schoenmaat gelet inderdaad. Zij was er gelukkig helemaal gek mee, en kan ze nu (drie jaar later) nog aan, maar als ik dit zo lees hebben we daar volgens mij dan geluk mee gehad.

 2. Ik zou mijn geluk eens beproeven op Marktplaats.
  Volgens mij zijn dit van die zaken "alle waar naar zijn geld". De merken zijn gewoonweg beter! Voor Sophie heb ik op marktplaats voor een tientje goeie rolschaatsen gekocht. Die zijn overigens heel makkelijk verstelbaar van maat 27 tot 31. Maar ik denk dat voor grotere kinderen (die toch niet meer zoo belachelijk snel eruit groeien ;)) het wellicht beter is de juiste maat te kopen.

  En als je ze op marktplaats koopt kun je ze waarschijnlijk ook weer verkopen voor een gelijkende prijs als Piet eruit gegroeid is, mocht hij ze niet helemaal "af" rijden!

  Groetjes!

 3. Ik heb overigens altijd ontzettend veel geskate, al vanaf dat ze op de markt kwamen (ik was toen een jaar of tien). We maakten altijd tochten van 15 kilometer door de polders rondom Delft. Goeie herinneringen!

 4. Ik heb de skeelers voor mijn kind gekocht bij de kringloop: € 2. moest alleen nog een boutje in, en die heeft opa wel op voorraad liggen.
  Makkelijk te verstellen in maat en geen gekke uitsteeksels. Dit soort dingen koop ik altijd 2e hands. Zo lang gaan ze niet mee.

 5. Ik kocht voor dochterlief hele dure skeelers in de aanbieding, van 119 voor 69 euro, verstelbare, merk weet ik even niet maar ze zijn het waard! Ze kan er zo lekker snel op, het gaat zo soepel. Nu is ze wel toe aan nieuwe wieltjes maar die zijn ook los te koop. Die dure skeelers kocht ik pas nadat duidelijk was dat ze het echt heel erg leuk vindt in te doen. Ze gaat minstens 10 keer per maand ook op skeelers naar school. Voor mijn zoontje kocht ik ook duurdere maar dan tweedehands op MP.

 6. Ik vind het ook een vreemd idee om skeelers bij Action te kopen. Bij een sportzaak zullen ze wel een stuk duurder zijn maar bij Scapjno of een goede speelgoedzaak zul je toch voor een redelijk bedrag een paar goede skeelers kunnen kopen. Bovendien zou ik het kind meenemen om ze te kopen.

 7. Hier ook voor dochters bij de kringloop gehaald en net als nieuw echte topskates van Roces en Rollerblade voor slechts 4.50 de paar top wieltjes en Abec 5 en 7 lagers.

 8. ik heb de skeelers bij de lidl gekocht voor zoonlief. ook verstelbaar maar hij gaat er mee naar school en alles. Zijn erg goed. voor 25 euro.

 9. Elke kwaliteit heeft zijn prijs wij hebben instap modellen voor kinderen diverse kleuren en maten tabellen; het is zeer belangrijk dat de skeelers goed zitten en het is een kleine investering naar je kind toe.Maar het is gezond en ze doen aan sport.wat weer ten goede komt aan de gezondheid. http://www.slidingtiger.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *