Kaartje2Go betrouwbaar?

kaartje2go betrouwbaar

Is Kaartje2go betrouwbaar?

Tegenwoordig verstuur ik vrijwel al mijn kaartjes via Kaartje2Go.

Eigenlijk vind ik dat een beetje jammer, want ik vind een zelfgeschreven kaartje toch net wat persoonlijker.

Maar Kaartje2Go is zo enorm handig, dat ik er daardoor meestal toch voor kies.

Waarom ik bijna al mijn kaartjes via Kaartje2Go verstuur

Hieronder de redenen waarom ik vrijwel al mijn kaartjes via Kaartje2Go verstuur:

 1. Inmiddels heb ik daar alle adressen ingevoerd van mensen die ik graag een kaartje stuur. Dat maakt een kaartje versturen lekker makkelijk. Ik hoef alleen maar het juiste adres aan te vinden, en loop geen risico op schrijf-of typefouten in het adres.
 2. Met behulp van een speciaal lettertype kun je kaartjes persoonlijker maken.
 3. Hetzelfde geldt voor leuke extra plaatjes. Als iemand jarig is 'plak' ik graag een plaatje van een ballon of taart op de kaart. Dat maakt het ook weer net iets persoonlijker.
 4. Als je op het Achterhoekse platteland woont, kun je niet even naar een brievenbus lopen om een kaartje op de bus te doen. Dus als ik voor 18 uur een kaartje wil versturen zodat het de volgende dag aankomt, dan kies ik voor Kaartje2Go.
 5. Ik heb zelden postzegels in huis. Je kunt weliswaar een postzegelcode gebruiken, maar ik ben toch altijd een beetje bang dat het kaartje dan niet aankomt.
 6. Het aanbod aan kaartjes is enorm. En als je dan nog niks kunt vinden naar jouw smaak, dan kun je ook nog zelf afbeeldingen uploaden. Met andere woorden: je kunt eigenlijk altijd wel iets vinden naar je smaak.

Kaartje2Go betrouwbaar?

Toch is er ook een heel groot nadeel aan Kaartje2Go, en dat is dat ze samenwerken met PostNL. En door die samenwerking komt het toch regelmatig voor dat een kaartje niet op tijd wordt bezorgd. Dit overkwam mij recent, en was de aanleiding voor deze blogpost.

Kaartje2Go: bloemen en kaart 5 dagen te laat bezorgd

Een vriendin was jarig op zaterdag 21 oktober. Op woensdag 17 oktober ging ik naar Kaartje2Go en bestelde daar een kaart + een boeket bloemen. Na zorgvuldig wikken en wegen besloot ik het risico te nemen om de kaart en de bloemen op vrijdag te laten versturen. In theorie zouden ze dan op de verjaardag zelf bezorgd worden.

Maar wie schetst mijn schrik en teleurstelling toen de kaart en bloemen pas op donderdag 26 oktober bezorgd werden! Er was iets misgegaan in het sorteercentrum. Dat wil je niet horen als je iemand een kaartje stuurt, en al helemaal niet als daar een bos verse bloemen bij zit.

Ik besloot contact op te nemen met de klantenservice van Kaartje2Go.

Klantenservice Kaartje2Go

Ondanks het feit dat ik ze 's avonds mailde, kreeg ik binnen een paar uur antwoord. Ze excuseerden zich voor de verlate bezorging en boden me verschillende mogelijkheden aan:

 • Mijn geld terug
 • De kaart en bloemen nog een keer laten bezorgen
 • Sowieso 3 euro besteltegoed

Ik koos voor de optie van opnieuw laten bezorgen. Dit keer werden de bloemen en de kaart wel de volgende dag bezorgd. Maar alleen níét de bloemen die ik had besteld die in een kartonnen vaas bezorgd worden. De 'goedmaak' bloemen werden bezorgd in een doos.

kaartje2go

Dat vond ik jammer.

Als ik dat had geweten had ik wellicht toch voor de 'geld terug' optie gekozen namelijk. En deze alternatieve vorm geeft me toch een beetje het gevoel dat Kaartje2go heeft bezuinigd op de bloemen.

Dat maakt Kaartje2Go in mijn ogen iets minder betrouwbaar dan ik had gehoopt.

Is Kaartje2go betrouwbaar? mijn conclusie

Kaartje2Go biedt een fijne en hun klantenservice vind ik goed. Het is hunj afhankelijkheid van PostNL die Kaartje2go desalniettemin minder betrouwbaar maakt.

Ondanks de goede afhandeling weet ik niet of ik nog een keer bloemen via hen ga versturen.

De kans dat het weer mis gaat acht ik beslist niet uitgesloten.

Dus: is Kaartje2go betrouwbaar?

Het antwoord is: Het hangt er vanaf. Meestal wel, maar helaas niet 100%.

P.S. De bloemen die te laat werden bezorgd bleven enorm lang mooi. Dus de kwaliteit van de bloemen van Kaartje2go is top!

Leestip: Online kaart versturen


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Wat vervelend! Gelukkig was de kwaliteit wel heel goed. Je betaalt er best wel wat voor en dan is het jammer dat het zoveel dagen later pas bezorgd wordt. Dan gaat de lol er eigenlijk ook wat af.
  Onlangs wilde ik ook via een site zoals greetz of topbloemen oid goede kennissen van ons een boeket sturen ivm hun huwelijksjubileum. Ik heb ze vergeleken en toen bedacht ik dat ik in hun woonplaats kon googlelen op een lokale bloemist. Op die manier kregen ze een prachtig royaal boeket, wat lang stond en ook nog eens goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *