Online kaart versturen: Hallmark kaartjes, Greetz of Kaartje2go?

hallmark kaartjes
Een vriendin van mij was ziek, en ik wilde haar een leuke online kaart sturen per post om haar op te fleuren. Ik besloot dat via Hallmark te doen.

Online kaart versturen via Hallmark

Mijn keuze voor Hallmark kwam voort uit mijn idee dat zij het grootste aanbod hebben, en gemakzucht.

Waarom ik voor Hallmark kaartjes koos

Bij Hallmark heb ik een account, met daarin een adresboek. Dat maakt een online kaart versturen per post via Hallmark lekker makkelijk. Ik hoef dan niet eerst het adres weer op te zoeken. Je kunt vanuit je adresboek simpelweg het adres aanvinken waarnaar je de online kaart wilt versturen. Bovendien, en dat vond ik het belangrijkst:

Hallmark belooft dat als je voor 21 uur besteld, de online kaart de volgende dag wordt bezorgd.

Ik zocht zorgvuldig een kaart uit het Hallmark kaartjes assortiment. Eentje die het juiste sentiment uitstraalde. Dat werd deze:

Het proces van betalen verliep soepel, en later die dag kreeg ik een bericht van Hallmark dat ze de online kaart hadden verstuurd. Later kreeg ik een code waarmee ik de online kaart kon volgen.

Online kaart versturen via Hallmark: niet op tijd bezorgd

Maar wat een teleurstelling. Het Hallmark kaartje werd helemaal niet de dag erna bezorgd. Wel kreeg ik een bericht dat hij op maandag zou worden afgeleverd. Vervolgens gebeurde dat echter ook niet.

Uiteindelijk kwam de online kaart die ik op vrijdagmorgen rond 10 uur bestelde pas op dinsdag aan.

Drie dagen later dan Hallmark beloofde.

Reactie Hallmark

Enigszins geïrriteerd mailde ik Hallmark hierover. Want dit was niet de eerste keer dat Hallmark haar belofte niet waar maakte. Ze reageren met medeleven en boden me als goedmakertje een kortingscode aan van 3,95 met een geldigheidsduur van 3 maanden...

Maar daar ging het me niet om. Het ging mij erom dat ze hun belofte niet waarmaakten. En ik had helemaal geen behoefte om nog een keer iets bij hen te bestellen. Ik mailde hun dit, en kreeg als antwoord dat ze me mijn geld terug gaan geven.

Een keurige afhandeling dus, maar ik vind het nog steeds vervelend. Ik houd er niet van als bedrijven beloftes niet nakomen.

Hallmark review: afhankelijk van PostNL

Ik snap dat Hallmark afhankelijk is van PostNL. Hallmark deed de online kaart diezelfde dag nog op de bus. In theorie had hij dus inderdaad op zaterdag bezorgd moeten worden.

Ik ga ervan uit dat PostNL de oorzaak is dat Hallmark haar belofte niet nakwam.

Maar dat neemt niet weg dat Hallmark de belofte doet op hun website dat hun kaartjes op tijd zullen aankomen.

Online kaart versturen met Kaartje2go en Greetz

Om eens te kijken of Kaartje2go en Greetz wél hun belofte van de volgende bezorgen waarmaken, ging ik daar een week later, ook weer op een vrijdagmorgen een online kaart versturen.

Daarbij viel het me op dat Kaartje2go voorzichtiger is. Op hun site staat:

'PostNL bezorgt meer dan 95% van de brievenbuspost op de juiste dag en op het juiste adres.'

Om dezelfde omstandigheden en kansen te creëren, bestelde ik mijn online kaart opnieuw op vrijdagmorgen. Greetz belooft net als Hallmark de kaart de volgende dag te bezorgen. Kaartje2go dus ook, maar die houden een slag om de arm, wat ik erg prettig vond.

En? Kwamen de online kaarten van Kaartje2go en Greetz wel de volgende dag?

En het antwoord is..... tromgeroffel en trompetgeschal:

Ja!

Op zaterdagmiddag had ik beide kaarten in mijn brievenbus! Heerlijk. Het kan dus wel.

Hieronder de online verstuurde kaart via Greetz:

En de online verstuurde kaart van Kaartje2go:

Mijn conclusie en advies voor mensen die een online kaart versturen

Een online kaart versturen is handig. Zeker als je geen leuke kaart in huis hebt, of geen postzegels. Er zijn diverse aanbieders.

Op basis van mijn ervaring raad ik Kaartje2go en Greetz aan als je zeker wilt weten dat de kaart de volgende dag wordt bezorgd.

Als het niet erg is als de kaart wat later wordt bezorgd kun je ook voor Hallmark kiezen.
Weliswaar is de klantenservice van Hallmark vriendelijk, maar als je een kaart verstuurt met de bedoeling dat hij de volgende dag bezorgd wordt, kun je teleurgesteld worden bij hen.

De gemaakte kosten

  • De online kaart versturen via Hallmark: 3,62
  • Greetz: 3,77
  • Kaartje2go: 2,01 maar dat was een goedkopere kaart zonder envelop en enkelzijdig.
Zie ook mijn ervaringen met de Greetz brievenbusbloemen.

Update Kaartje2go 2023

Inmiddels zijn we vier jaar verder en tegenwoordig verstuur ik bijna al mijn kaartjes via Kaartje2go. Dat heeft verschillende redenen.

Kaartje2go betrouwbaarst

Maar de belangrijkste is toch wel dat ze bij Kaartje2go bijna altijd betrouwbaar zijn. Als ik op dinsdag een kaartje verstuur, dan komt het doorgaans woensdag aan. Bij Hallmark kaartjes is dat vaak maar afwachten...

Adresboek Kaartje2go meer up to date

Een tweede reden dat ik de meeste kaartjes via Kaartje2go verstuur is dat ik mijn adresboek het beste up-to-date heb. Bij Hallmark kaartjes heb ik ook een adresboek maar dat heb ik minder goed bijgehouden. Dat maakt het wat meer gedoe om via Hallmark een kaartje te versturen.
Anno 2023 ben ik Greetz een beetje vergeten moet ik zeggen! Ik kom er eigenlijk nog maar zelden, zonder dat ik daar echt een goede reden voor heb. Kaartje2go en Hallmark zitten wat meer 'in mijn systeem' als het ware.

Nu ben ik benieuwd: wat zijn jouw ervaringen met een online kaart versturen per post? Welke services zijn prettig en maken hun beloftes waar?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Om het compleet te maken, zou je ook de kosten per aanbieder erbij kunnen zetten. Ik denk dat als je een leuke collectie voordelige kaarten op voorraad hebt, dat ie dan 1-2-3 geschreven is. Postzegel erop en de kans is 98% dat ie wél de volgende dag bezorgd wordt. Voor de ontvanger is dat een stuk persoonlijker en voor jou een stuk goedkoper.

    Wat het adressenboek in Hallmark betreft... Ik weet niet of je ook e-mailadressen van anderen in dat adressenboek zet, maar weet dat Hallmark erom bekend staat, dat ze niet altijd even integer met die informatie omgaan. Dat is jaren terug al eens een schandaal geweest.

  2. Ik stuur al jaren regelmatig kaarten via Hallmark of Greetz en ben daar zeer tevreden over.
    Extra leuk vind ik dat je een kaart heel persoonlijk kan maken en er ook nog "stickers" aan toe kan voegen. Bij een gewone kaart vergeet ik altijd om die op tijd op de post te doen en vaak vind ik dat ik het niet netjes heb geschreven, daar heb ik online geen last van. De extra kosten heb ik er graag voor over.

  3. Het toevoegen van een sticker heb ik inderdaad ook gedaan bij Hallmark. Dat maakt zo'n kaart nog weer iets persoonlijker. Ik snap helemaal wat je zegt over een kaart te laat op de post doen en zo. Online kaarten versturen is wat dat betreft snel en laagdrempelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *