TwistMop: dweilen zonder een sopje!

twistmopZoals trouwe bezoekers wellicht wel weten, heb ik diverse ongelukkige relaties met dweilsystemen achter de rug. Ze eindigden altijd in een breuk, soms letterlijk van de steel van de dweilstok, maar altijd van de relatie.

Zo heb ik flirts gehad met de Pink Ribbon dweil , en diverse Leifheit dweilsystemen. De onvermijdelijke conclusie was telkens weer: ‘Wat een dweil!’

Revolutionair nieuw dweilsysteem? Jaja…

Maar van de week kreeg ik een mailtje van Angel Nellen van thuisschoonmaken.nl met de vraag of ik een ‘revolutionair nieuw dweilsysteem’ wilde testen.
‘Jaja,’ dacht ik nog. ‘Het zal wel. Waar heb ik dat meer gehoord…’

Maar toen ik verder las werd toch mijn interesse gewekt, want dit dweilsysteem werkt zonder emmer én zonder reinigingsmiddelen! Dat klinkt niet alleen revolutionair, dat klinkt geweldig! Dus stuurde ik een mailtje terug dat ik de TwistMop, want zo heet deze dweil, wel wilde testen.

TwistMop: werking

De TwistMop arriveerde in een slanke, hoge doos, en liet zich gemakkelijk uitpakken. Ik volgde de korte instructie video* van slechts 1 minuut en 30 seconden, en kon aan de slag.

Het was een kwestie van de dweilstok aan de ‘greenspeed plaat’ klikken, de meegeleverde fles vullen met 450 ml water, en die overgieten in de dweilstok. Supermakkelijk! Ik hoefde er niet eens een gebruiksaanwijzing voor te lezen. Tijdens het dweilen druk je op de knop op de dweilstok en dan sproeit er water uit. De dweilstok heet dan ook eigenlijk Sprenklersteel. Voordeel is dat je niet veel te veel water gebruikt, en de vloer binnen no time niet alleen schoon, maar ook droog is.

greenspeed vezelTwistMop is milieuvriendelijk: want geen reinigingsmiddel!

Volgens Angel Nellen voegt het gebruik van een reinigingsmiddel bij de meeste schoonmaakklussen weinig toe omdat de middelen te mild zijn, en de inwerktijd op bijvoorbeeld de vloer te kort is. Je zou dus beter alleen water kunnen gebruiken, wat natuurlijk ook nog eens veel beter is voor het milieu!

De professionele microvezelmoppen creëren samen met water een ontvettende werking, die schoonmaakmiddelen overbodig maakt! Het is dan ook niet voor niets dat verschillende microvezeldoeken van Greenspeed® zijn gecertificeerd met het Nordic Ecolabel of ‘Swan’. Dat betekent dat de producten voldoen aan de strenge milieu-, kwaliteits- en gezondheidseisen die het Nordic Ecolabelling Program stelt.

Greenspeed focust op duurzaam, milieubewust, veilig, makkelijk en efficiënt schoonmaken met een zeer schoon en hygiënisch reinigingsresultaat.

30 tot 60 m² dweilen met de TwistMop

Met een mop kun je tussen de 30 en 60 m² vloer dweilen afhankelijk van hoe vies het is. Na gebruik kun je de mop samen met de bonte was meewassen tot 60 graden. N.B: zonder wasverzachter! De moppen kunnen meer dan 400 keer gewassen worden zonder dat ze hun werking verliezen.

De TwistMop en mijn man

Ik was zelf helemaal enthousiast over de TwistMop, maar ik vond het goed om ook het oordeel van mijn man te horen. Hij is iemand bij wie het glas altijd half leeg is, of in dit geval: iemand bij wie de dweilstok altijd half leeg is. Hoewel hij schoorvoetend toegaf dat de dweil wel erg handig was wist hij toch nog wat beren op de weg te zetten:

 1. Halverwege de keukenvloer vond hij dat hij de dweil moest uitzuigen. Normaliter had hij de vieze dweil immers even uitgespoeld in een sopje!
 2. Volgens hem werd het toch minder goed schoon met de TwistMop dan met een gewone dweil.
 3. Als mijn man op het knopje drukte om water te spuiten, kwam het op de keukenkasten
Ik legde de kritiekpunten van mijn man voor aan Angel, en die kwam met uitstekende antwoorden. Ik zet de kritiekpunten van mijn man hier onder op een rij, met de antwoorden van Angel!

Waarom je de TwistMop niet hoeft uit te spoelen

Angel: ‘Het oppervlak van de doek, dweil of mop is vele malen groter dan zijn werkelijke afmetingen. Hierdoor kan deze ook veel meer vuil opslaan. De duizenden weerhaakjes uit de microvezel producten zorgen voor een schrapende en ontvettende werking (om deze reden mag je de dweilen uit dit pakket niet op een geoliede houten vloer gebruiken)

Met een mop/ dweil kunnen we tussen de 30 en 60 m² dweilen uiteraard afhankelijk van het vuil aanbod. Daarna gaat de dweil de wasmachine in om het vuil er uit te spoelen. Zonder wasverzachter anders verliezen de weerhaakjes hun scherpte en wordt het een gewone dweil.’

Wordt de vloer wel echt schoon zonder sopje met een TwistMop?

Angel: ‘Het resultaat zou niet minder mogen zijn dan met een traditioneel systeem, de mogelijkheid bestaat wel dat er een laagje met reinigingsmiddelen op de vloer zit van het traditionele dweilen.’

Dit zou bij ons heel goed het geval kunnen zijn! Ik vind het namelijk erg lastig om maat te houden, en denk altijd: ‘Als een beetje schoonmaakmiddel helpt, dan helpt meer vast nog beter!’ Ik denk dat wij dus nog  wel een laagje hebben zitten…

De TwistMop spuit op andere dingen!

Angel: ‘De gaatjes in de steel dienen richting de voeten te wijzen, het enige wat nat zou kunnen worden bij juist gebruik zij dan je eigen voeten. Het spijt me dan ook te moeten vermelden dat het aan je man ligt als er andere zaken dan de vloer nat worden. Breng dit uiterst voorzichtig wij mannen grijpen namelijk dit soort opmerkingen graag aan om onder deze klussen uit te komen :-)’

Conclusie: de Greenspeed TwistMop is een echte aanrader!

Aan het eind van zijn mailtje schreef Angel ‘Veel dweilplezier’. En tot mijn verrassing heb ik dat werkelijk gehad! Ik had er echt lol in om op deze manier te dweilen. Het is zo makkelijk, en je hebt niet het gevoel dat je het vuil alleen maar verder verspreid, dankzij een snel morsig wordende sopje.

En het was ook niet een hele onderneming om te ‘gaan dweilen’. Je vult zo even die steel, en daar ga je al. Mijn oudste zoon heeft de dagelijkse taak om na de warme maaltijd de keuken even te vegen. Dat doet hij nu met de TwistMop en dweilt de vloer ook meteen even. Omdat je niet eerst helemaal een sopje hoeft te maken, doe je dat veel makkelijker.

twistmop

Nog even de kenmerken van de TwistMop op een rijtje:

 • Gedoseerd watergebruik, hierdoor een uiterst korte droogtijd
 • Korte bewerkings- en droogtijd van het vloeroppervlak
 • Geen vuilversmering
 • Geen gesjouw met emmers meer
 • Grote mobiliteit
 • Snel inzetbaar
 • Makkelijk in gebruik

Praktische informatie

Een set Vloeren Dweilen, zoals ik heb getest, kost normaliter 81,21 maar is op dit moment in de aanbieding voor 72,50. Je kunt een set bestellen via www.thuisschoonmaken.nl*

Een set bestaat uit:

 • 1 x Sprenklersteel GREENSPEED 145 cm
 • 1 x Vulfles 500 ml ten behoeve van de Sprenklersteel
 • 1 x Vlakmopplaat GREENSPEED 40 cm
 • 1 x Twistmop GREENSPEED 45 cm

* Thuisschoonmaken.nl is een initiatief van Angel Nellen en Gerald van Veghel met als doel ervoor zorgen dat particulieren ook professionele schoonmaakspullen kunnen kopen.

Vergelijkbare berichten

20 reacties

 1. […] Dus ik zocht het hele huis door op zoek naar een bezemsteel, maar ik had eigenlijk alleen maar mijn twistmop, en die is niet geschikt omdat aan het eind van de steel een dikke knop zit. Gelukkig vond ik een […]

 2. nou dit lijkt mij ook wel een handig systeem, helemaal omdat wij boven laminaat hebben en ik nu een losse dweil om m'n leifheit systeem gooi omdat ik vind dat die vloerwissermop niet goed schoonmaakt en het makkelijker is om de dweil uit te spoelen dan het wisgedeelte er elke keer af te klikken….
  Zijn er binnen dit systeem ook dweilen die geschikt zijn voor een geoliede houten vloer? Dit hebben wij in de huiskamer liggen en eigenlijk heb ik daar nog nooit een goede oplossing voor gevonden (behalve stofzuigen dan….).

 3. Lijkt wel op de pico spray van Leifheit die ik heb, gebruik hem al jaren (en je doet heel lang met 1 gevulde fles, wat ik ook wel fijn vind) en toen ik klein was had mijn moeder er al een. 🙂 Alleen het mopgedeelte is voor mij 'nieuw'. Ik gebruik wel altijd Dettol trouwens, denk echt niet dat het schoon wordt zonder iets, misschien wel wat zicht betreft, maar bacteriën zie je ook niet.

 4. De Sprenklersteel van ThuisSchoonmaken.nl is geweldig!! Een aantal maanden heb ik deze dweil in bezit en hij is echt fijn in gebruik! Vloeren snel schoon én droog! En doek is gemakkelijk te wassen op 60 graden, ideaal gewoon. Sowieso zijn de spullen van ThuisSchoonmaken.nl super, ik heb niet alleen de dweil, maar ook de Foxdusters, vloerwisser, ramenset en ik kan niet meer zonder! Lekker snel klaar zijn, want de tijd valt toch echt veel beter te besteden dan aan het huishouden!

 5. Ik dweil gewoon op mijn knieen, sopje van e.cover en warm water een oude handdoek erbij om het gelijk droog te maken. Werkt voor mij prima ik heb geen behoefte aan een duur systeem als het op deze manier ook gewoon kan.
  Groetjes Dreadlocks

 6. Lijkt goed.Hier had ik ook een soortgelijk iets gekocht.Totdat de doekjes opwaren voor het gewone vegen.Sorry,dan moet u 2 doekjes gebruiken,want die maat is er gewoon niet gemaakt.
  Oplossing voor mij.Oude doek eromheen en geen dure opvolgdoekjes.
  Maar dit system lijkt me wel
  Groet,Wilma

 7. Beste Lezers,
   
  Ik zie enkele vragen waar ik graag antwoord  op geef.
  Alle materialen die op thuisschoonmaken.nl worden aangeboden zijn ontwikkeld voor de professionele schoonmaak vandaar dat Linda deze ook op haar werk gespot heeft.
  Het toevoegen van een reinigingsmiddel wat Lineke graag zou willen zal eerder averechts werken en een waas kunnen veroorzaken. Het effect van reinigingsmiddelen is ook minimaal aangezien het bijna altijd zeer milde middelen zijn en de inwerktijd is het bij het dweilen erg kort. Hierdoor krijgt  het niet de tijd om het vuil op te lossen. Alleen microvezel is echt voldoende. Uiteraard zorgt geur voor een schone beleving, wellicht is dit probleem op te lossen door een potje met geurstaafjes neer te zetten dit is ook een stuk minder tijdelijk dan alleen een lekkere geur bij het dweilen zelf.
  De temperatuur van het water heeft pas effect wanneer het ook echt het te reinigen oppervak opwarmt de gebruikers van stoomreinigers zullen dit positieve effect ook zeer zeker merken. Wanneer men bacteriën op de vloer wil doden is stoom of chloor(zeer slecht voor het milieu) de oplossing wel zorgen dat je er niet te snel over de vloer heen gaat en dat je vloer er tegen kan. Het werken met een stoommachine is wel omslachtiger dan de sprenklersteel met twistmop.
  Vlijtig met zuinigheid heeft een goed ervaring met Hara en niet onterecht dit is zeker geen slecht product, alleen het systeem van de emmer met water en het wringen is wat minder.
  De kwaliteit van de microvezels van Greenspeed zitten minimaal op het zelfde niveau in de professionele omgeving willen ze namelijk geen lage kwaliteit, qua prijs is Hara wel een stuk duurder.
  We geven aan dat er met een dweil/mop tussen de 30 en de 60m²  gedweild kan worden dit is echter afhankelijk van het vuil en de soort vloer.
  Wanneer men meer m² wilt dweilen is het verstandig om meerdere dweilen te nemen of het werk verdelen over meerdere dagen al lijkt het laatste me niet de gemakkelijkste oplossing 🙂
   
  Angel Nellen
  http://www.thuisschoonmaken.nl

 8. Ik gebruik de sprenklersteel al een hele tijd en kan echt niet meer zonder!! Kan geen leifheit of wat dan ook tegenop. De vloeren worden super snel schoon en ook weer droog wat wil je nog meer. En dan de tijd die je ermee over houd….geen emmers water vullen en mee naar boven sjouwen gewoon even water in je steel en dweilen maar!! Al mijn vriendinnen en heel wat familieleden en kennissen heb ik al overtuigd en ervaren hetzelfde als ik NOOIT meer zonder!!

 9. Ik heb vandaag mij Karcher stoomreiniger weer gebruikt. Volgens de reclame ook zonder schonmaakmiddelen.
  Ik dus wel, het gaat het best met schoonmaakmiddel op de vloer spuuten. Het ding heeft me 325 euro gekost in de aanbieding. Maar ik kan hem aanbevelen.daarna nog de vloer droog dweilen.
  De vorige leifheit met water aan de steelis vanmorgen richting kringloop vertrokken. Niemandop MP wildehem hebben.

 10. Dat vind ik denk ik ook wel het grootste pluspunt aan dit systeem: dat het chemische/synthetische reiningsmiddelen overbodig maakt. Daardoor bezuinig ik mooi op schoonmaakmiddelen.

  Omdat ik ooit heb geïnvesteerd in dat dure Leifheit systeem, schrik ik niet zo van de prijs, want die komt ongeveer overeen met het Leifheit systeem. Maar dan vind ik de Twistmop echt veeeel handiger.

 11. Klinkt interessant, ik ben ook al eeuwen op zoek naar hét systeem. Ik heb ooit zo'n ding gehad waar je een fles schoonmaakmiddel in legt en die spoot dat ook op de vloer, best handig, maar was niet zo dol op dat synthetische middel dat erin ging. Heb nu zo'n wringmop die je met behulp van de steel uitwringt, maar die gaat soms soort van "in de war" zodat je eerst vreselijk moet hannesen (en vloeken in mijn geval :-)) om hem te kunnen uitwringen, daarvoor kom ik toch echt geduld tekort. En dweilen is bij mij echt een must, want beneden overal witte plavuizen en boven laminaat over de hele verdieping. Ik vind het systeem dat jij aanprijst wel aan de dure kant, maar als je er echt zo lang mee doet… en dat weet je natuurlijk nog niet.

 12. Ja, dat is wel verleidelijk hè?! Maar volgens Angel moet je dat echt niet doen want dan wordt de dweil minder effectief. De dweil maakt echt zelf al goed genoeg schoon.

 13. klinkt goed, alhoewel ik ook erg tevreden ben over mijn stoomreiniger, die ook zonder chemische toevoegingen goed schoonmaakt.(en door de hitte enge dingen doodmaakt)

 14. En wat moet je dan doen als je te dweilen oppervlakte groter is dan 30 – 60 m2?
  Ik weet ook niet of ik hiervoor overstag zou gaan.
  Heb al 25 jaar een hara dweil en nog nooit is de stok kapot gegaan. De dweilen die er ongeveer hetzelfde uitzien als die groene hierboven zijn pas 2 keer vervangen op al die jaren.
  Maar ik ga morgen meedoen met de give away. Misschien word ik wel overgehaald om over te stappen.

 15. Dat is ook wel wat voor mij, ik heb ook verschillende dweilsystemen uitgeprobeerd en nooit de juiste gevonden. En dat gesleep met emmers water en steeds uitspoelen, ik dweil daarom bijna nooit met het gevolg dat de siernaden in mijn laminaat vies zijn:(
  Mag er niet een klein beetje vloerreiniger in? Ik vind het wel lekker fris ruiken eigenlijk;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *