|

Onderrok gekocht: wat een tegenvaller!

onderrok
Omdat ik zo'n hekel heb aan maillots, tights en leggings maar blote benen in de winter toch wel erg fris zijn, had ik bedacht dat een onderrok kon helpen.

Zo'n onderrok zou mooi een extra, warme laag zijn onder mijn rokken, zonder dat ik 'iets om mijn benen' had.

Maar een goede onderrok vinden is nog niet eenvoudig!

Onderrokken zijn moeilijk te vinden in stenen winkels!

Ik zocht naar een onderrok bij onder andere de Zeeman, Wibra, Hema, Livera en Hunkemöller.

Maar weet je dat niet één van de winkels gewone onderrokken verkoopt?

Bij de Hema hadden ze bijvoorbeeld wel een soort strak onderrokje dat dan ook meteen 'shapewear' was, maar dat wilde ik niet. Ik wilde gewoon een simpele onderrok.

Dan maar het internet op!

Onderrokken op het internet

Op het internet ging het beter. Daar kwam ik tenminste het type onderrokken tegen dat ik zocht. Maar nu was het dus zaak om een goede te vinden. Ik had de volgende criteria voor een onderrok:

 • Het liefst huidkleurig
 • Net iets over de knie
 • Wijd vallend
 • Van ademend materiaal
 • Antistatisch. Dat laatste vind ik echt een doodzonde van kleding
Uiteindelijk kocht ik een onderrok via de website Beerenondergoed.com. Ik ken het merk Beerenondergoed uit de tijd dat mijn kinderen nog klein waren. In mijn herinneringen is het een degelijk merk, dus ik dacht: 'Dan zal een onderrok via hen ook wel goed zijn.'

Onderrok van beerenondergoed.com

Ik betaalde voor de onderrok 7,95 en met verzendkosten kwam ik uit op 10,90. Kijk, dit is'm:
De volgende productomschrijving stond er bij:

'95% polyamide, 5% elasthan.

Mooie, gladde onderrok. Ideaal voor onder doorschijnende kleding.

Het rokje is elastisch en aansluitend, maar niet corrigerend. Het is gemaakt van een antistatische stof waardoor deze niet aan de panty en bovenkleding blijft plakken. Het rokje heeft een lengte van 50 cm en zijsplitten voor extra bewegingsgemak.'

Klinkt goed toch?Bij aankomst zag de onderrok er prima uit, maar toen ik hem aantrok dacht ik: 'Wat voel ik toch steeds?' Het bleek de onderrok, die als een gek aan mijn benen kleefde.

Hij was dus enorm statisch.

Links op de website werken niet...

Ik heb hem daarom acuut weer ingepakt, en klaargemaakt om terug te sturen. Op de website beerenondergoed.com zocht ik naar de voorwaarden voor retournering en contact.
Tot mijn schrik bleken alle links op de site niet te werken. Ik kreeg steeds foutmeldingen. Gelukkig had ik nog het emailadres waarmee mijn aankoop bevestigd was. Via de mail heb ik doorgegeven dat het product niet beantwoordde aan mijn verwachtingen, en dat ik het daarom terug wilde sturen.
Maar helaas kwam er geen antwoord.
Na een paar weken wachten, heb ik dan maar via Paypal mijn geld teruggevraagd, en dat werkte gelukkig. Ze hebben mijn geld keurig teruggestort.

Inmiddels is de site beerenondergoed.com niet langer bereikbaar.Op de Paypalfactuur stond de url boxershopping.nl en dat blijkt dezelfde site te zijn als waar ik mijn onderrok kocht, alleen dan met een andere url. Alleen werken daar de links wel goed. De site oogt betrouwbaar.

Wat heb ik nu geleerd?

Achteraf bezien had ik denk ik beter niet via deze website kunnen kopen. Maar ik keek niet verder dan mijn neus lang was. Ik zag Beerenondergoed staan, en dacht: 'Dat zal wel goed zijn.'
Ook controleerde ik de website verder niet, omdat ik daar op dat moment geen reden toe zag. Het bestelproces verliep soepel, en daarom testte ik niet of de andere pagina's wel werkten. Als ik dat wel had gedaan voordat ik de onderrok kocht, had ik wellicht meteen al gemerkt dat de site eigenlijk helemaal niet goed werkte.

Belangrijke lessen:

 • Laat je niet in slaap sussen door de naam van een bekend merk in een url of naam.
 • Check of de links op de website werken. Vooral die van contact.
 • Koop liever niet via beerenondergoed.com. (Op dit moment kan dat niet eens meer, want de site is niet langer bereikbaar.)
 • Als verkopers niet bereikbaar zijn via hun site of email, dan kun je ze vaak wel bereiken via Paypal.
 • Kopen via Paypal is veilig kopen. Je bent dan goed beschermd als koper.
 • De website waar ik mijn onderrok kocht is nu bereikbaar via een andere url, en daar werken de links wel.
Een onderrok heb ik nog steeds niet, en ik durf nu niet meer zo goed online te kopen.
Straks heb ik weer zo'n statische.

Onderrok Hema

Inmiddels vind je op de website van de Hema ook weer onderrokken gelukkig. Zoals deze Hema onderrok:

onderrok hema

Deze onderrok van de Hema kost 9,95 en is ook verkrijgbaar in het zwart. Van de samenstelling van de stof word ik ook blij: 84% polyamide en 16% elasthan! Dat betekent dat hij lekker soepel is. Ik ga deze Hema onderrok zeker kopen!


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

10 reacties

 1. Wat een pech! Bestaan er geen katoenen onderrokken? Die zijn niet statisch. Ik heb er nog eentje van mijn moeder van vroeger. Met een kanten strookje aan de onderkant. Ik draag hem nog steeds af en toe. Succes ermee! groetjes,
  Liesbeth

 2. Hi Nicole, je dochter is toch zo handig met de naaimachine, kan zij je niet helpen? Van een goede voeringstof, of eventueel van zijde of zelfs winterkatoen (voor als het echt koud is). Randje er aan, en klaar.

 3. Volgens mij is de belangrijkste les dat je zulke producten niet moet kopen voor een habbekrats. Geldt ook voor eventuele maillots/panty's/leggings. Als je een goede koopt, in een beenmode zaak, dan is het mooier, zit het comfortabeler, blijft het langer mooi en heb je er meer plezier van.
  Voor 8 euro kun je naar mijn idee geen hoogwaardige producten kopen. Gevalletje goedkoop/duurkoop.

 4. Hallo Nicole , heb eindelijk een heel goede onderrok gevonden ! Merk Nina von C , lengte 50 cm ( echter ook in 40 en 60 cm verkrijgbaar ) Zelf heb ik de onderrok In huidskleur ( is nl het beste tegen het doorschijnen bij licht gekleurde kleding ) , echter ook verkrijgbaar in wit , crème en zwart . De huidskleur versie wordt bij dit merk caramel genoemd . Omdat ik zoveel mogelijk natuurstoffen draag ben ik blij met de samenstelling van de stof ; meerendeel viscose en iets polyamide . Prijs € 20,95 . Pasvorm ; . Valt iets kleiner uit dan de standaard confectiemaat, ( ik heb voor een mt 40 gekozen ondanks confectiemaat 38 , kleine 40 . Echter houd niet van te strak ), ( Mocht je een voeringrok van geheel natuurstof willen, zou je bij het merk Hanso ( zijde , dus veel hogere prijs ) kunnen kijken en Mey , deze laatste heeft een zeer nauwe pasvorm , wat ik niet zocht ) . Succes !

 5. Dankjewel voor deze geweldige tip Joke! Die ga ik zeker onthouden. Net als jij houd ik niet van strak, dus goed om te weten dat hij wat kleiner uitvalt!

  Op dit moment draag ik regelmatig de onderrok die ik na het schrijven van deze review vond bij AliExpress. Die is lichtgrijs en van katoen. Het werkt perfect als het buiten koud is. Als ik die onderrok onder mijn gewone rok draag, hoef ik bij wandelingen geen legging of kousen aan.

  Nogmaals dank voor je bijdrage! Ik ben er blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *