Wafelijzer Cloer 1621: mijn ervaringen met dit wafelijzer

Cloer wafelijzer review

Ik houd erg van wafels, en bak ze regelmatig op basis van het recept dat ik ooit kreeg van mijn moeder. Maar mijn wafelijzer deed het niet goed meer, en dus wilde ik een nieuw wafelijzer kopen.

Ik deed mijn research, en las dat een Cloer wafelijzer doorgaans goede reviews kreeg. Ik besloot daarom dit ijzer om wafels te bakken te kopen.

Hieronder mijn ervaringen met de Cloer 1621.

Cloer wafelijzer

Cloer wafelijzer 1621

De Cloer 1621 ziet eruit als een gewoon wafelijzer. Geen specifieke toeters of bellen die de positieve reviews verklaren.

 

Op bol.com staan de volgende productspecificaties te lezen. Ik voeg daar de mijne hieronder aan toe:

 

  • Een wafel bestaat uit 5 hartjes
  • Low-fat bakken met anti-aanbaklaag
  • Verschillende standen voor hoe warm je het ijzer wilt hebben
  • Gemakkelijk te reinigen met inwendige scharnieren en druppelen groove
  • Traploze bruiningsknop met wijzerplaat
  • Ruimtebesparend
  • verticale opslag op de handgrepen
  • Snoeropbergmogelijkheid met plug Depot
  • Wit gecoate metalen behuizing
  • Dit Cloer wafelijzer kost 44,99 bij bol.com

Mijn ervaringen met dit Cloer wafelijzer 1621

Eerlijk gezegd ben ik een beetje teleurgesteld in het Cloer wafelijzer. Ik vind de wafels er helemaal niet zo lekker in worden. Niet alleen dat, het is vrij lastig om ze overal even bruin te krijgen. Hoeveel of hoe weinig deeg ik er ook in doe, ik heb bijna altijd 1 hartje dat bleekjes blijft.

De positieve reviews op bol.com verbazen mij daarom een beetje. Ik bedoel, dit Cloer ijzer bakt geen slechte wafels, maar zo lekker zijn ze nou ook weer niet.

Wafelijzer
Hartjeswafel
Wafelijzer

Een ander nadeel is dat het deksel van het wafelijzer behoorlijk omhoog rijst! Ook als je gewoon bloem hebt gebruikt voor het deeg, en dus geen zelfrijzend bakmeel. Ook had ik het idee dat de wafel van binnen nog niet gaar was, en daardoor klef, terwijl hij van buiten al bruin was.

Mijn conclusie

Op basis van mijn ervaringen zou ik de Cloer1621 eerlijk gezegd niet aanraden. Het is best een duur ijzer om wafels mee te bakken met ruim 44 euro, en de wafels zijn niet superlekker.

Er zijn ook goedkopere wafelijzers, en ik denk dat die zeker geen slechtere wafels zullen produceren dan de Cloer 1621.

Ik zou daarom eerder een goedkoper ijzer kopen, en kijken hoe dat bevalt. Ik vind de Cloer 1621 het geld niet waard voor wafels maken.

Hieronder een leuk roze wafelijzer dat zo'n 20,- goedkoper is:

Bestron
Deze kost maar 25,85 bij bol.com

Wafelijzer Action

Nog goedkoper is een wafelijzer van de Action. De Tristar kost daar maar 14,95. Maar die maakt Belgische wafels, geen hartjes. Een tijdje terug was er een wafelijzer bij de Action webshop te koop, maar die is helaas uitverkocht. Dit Action wafelijzer was van het merk Emerio en bood de mogelijkheid van hartjeswafels! Bovendien had dit ijzer een dubbele bakplaat, dus je kunt in snel tempo wafels bakken.

Meer ijzers getest

In onderstaand (Duits) filmpje worden diverse wafelijzers getest. De Cloer komt als één van de beste uit de bus. Zou het dan toch aan mij liggen dat hij mij tegenviel?

Praktische informatie over het Cloer wafelijzer 1621

Het Cloer wafelijzer 1621 is dus voor 44,99 te koop bij bol.com. Het fijne aan bol.com is dat je een product vaak ook nog terug kunt sturen nadat je het één keer gebruikt hebt, en het valt tegen. Zoals mij gebeurde met de Sien robotstofzuiger.

Het Cloer wafelijzer heb ik inmiddels een paar jaar in huis, dus mijn ervaringen zijn gebaseerd op meerdere keren wafels bakken. Geen wafelijzer in huis? Een wentelteefje maken met kaneel en suiker smaakt enigszins hetzelfde.

Ik probeerde later het dubbele Silvercrest wafelijzer van de Lidl in de hoop sneller klaar te zijn met wafels bakken.

Leestip: Ernesto pan Lidl.

Welk ijzer zou jij aanraden?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *