Dr. Organic shampoo review: Moroccan Argan Oil van Holland & Barrett

dr. organic shampoo review
Hoewel ik goede ervaringen heb met de kappers shampoo Olaplex, struikel ik toch over de prijs. Vandaar dat ik besloot om Dr. Organic Moroccan Argan Oil van Holland & Barrett te proberen.

Dr. Organic Moroccan shampoo en conditioner is best duur: 11 euro voor een fles. Maar er was een actie waarbij de tweede maar 1 euro kostte. Dus ik besloot het een kans te geven.
Lees nu mijn ervaringen met de shampoo en conditioner.

Dr. Organic shampoo review Moroccan Argan Oil

Ik begon natuurlijk met de shampoo, die soepel uit de fles kwam. Ik noem dat omdat niet alle shampoo en conditioners eenvoudig uit een fles te krijgen zijn. Zo vergt de conditioner van Olaplex heel wat schudwerk om het uit het flesje te krijgen.

Dr. Organic Moroccan Argan Oil shampoo

Toen ik de shampoo in mijn haar deed werd ik echter onaangenaam getroffen. Geuren zijn heel persoonlijk, maar ik vond de geur van de Dr. Organic Moroccan Argan Oil shampoo niet prettig. Sterker nog, eigenlijk stond de geur me tegen. 'Maakt niet uit,' zei ik tegen mezelf. 'Als het goed is voor mijn haar is het de geur waard.'

Dr. Organic Moroccan Argan Oil

Na de shampoo was de Dr. Organic Moroccan Argan Oil conditioner aan de beurt. Ook die kwam soepel uit de fles, en bij de geur had ik me inmiddels neergelegd. Ik kon de conditioner goed door mijn haar masseren. Beter dan bijvoorbeeld de conditioner van Petal Fresh Anti-Frizz.

Klitten tijdens het uitspoelen

Maar toen ik na ruim 4 minuten intrekken de Dr. Organic Moroccan Argan Oil conditioner uit mijn haar spoelde werd ik bevangen door teleurstelling: ik kreeg onmiddellijk klitten. En in mijn ogen is zo'n conditioner nou juist bedoeld om zonder klitten de douche uit te stappen. Zo lang de cremespoeling in mijn haar zat, leek het effect wel goed. Maar bij het uitspoelen totaal niet.

'Maakt niet uit,' zei ik maar weer tegen mezelf. Als mijn haar straks niet meer pluizig is, is het nog steeds goed spul.

Dus ik borstelde de klitten uit mijn haren, deed er Arganolie in zoals altijd, en wachtte tot mijn haren droogden om het totaaleffect te zien van de Dr. Organic Moroccan Argan Oil.

Mijn conclusie over dr. Organic shampoo

Ik kan Dr. Organic Moroccan Argan Oil voor pluizig, vochtarm haar niet aanraden. Bij mij heeft het in ieder geval niet het gewenste effect. Mijn haar wordt er niet minder pluizig of droog van, en bovendien had ik na het gebruik van de conditioner nog hartstikke veel klitten.
Ik klaagde over de tegenvallende resultaten tegen mijn jongste dochter. Die wist toen te vertellen dat ze een soortgelijke ervaring heeft met de Dr. Organic Moroccan honig shampoo en conditioner. Net als ik had ze bij het inmasseren van de conditioner het idee dat het ontklitte, om vervolgens bedrogen uit te komen.
Hoewel de flesjes er leuk uitzien, met mooie beloftes, vond ik de geur niet prettig en maken ze vochtarm, pluizig haar niet beter.
Ik geef de Dr. Organic Moroccan Argan Oil shampoo en conditioner een 3.
Veel beter bevalt mij de Botma en van Bennekom haarzeep!
Lees ook mijn reviews van de shampoo en conditioner van By Linn, Amla haarolie en mijn Aunt Jackie review.

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Dus je hebt 12 euro uitgegeven aan spul om je haar 1 keer mee te wassen. Koop nou gewoon die ene waar je tevreden over bent. Die kost veel minder per wasbeurt.

    Petra

  2. Let je er ook op hoeveeel procent er van bv de argan olie inzit? meestal is dat zo weinig dat het geen effect kan hebben. Koop liever een flesje echte arganolie die je in je haar doet na wassen, daar heeft je haar wat aan

  3. Ik vind het ook leuk om af en toe eens wat anders te proberen hoor. Ik koop eigenlijk altijd mijn shampoo en andere haar producten bij mijn kapper, die heeft een heel goed merk. Dan weet ik dat ik goed zit. En voor onder de douche ben ik al jaren verslingerd aan aleppo zeep. Sinds ik dat heb leren kennen, komt er hier geen douchegel of wat meer in. Elke dag genieten van die heerlijke zeep. Echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *