|

Online een bril kopen via SmartBuyGlasses ervaring

online bril kopen smartbuyglasses ervaring

Online een bril kopen via SmartBuyGlasses leek mij de moeite van het proberen waard. De laatste keer dat ik nieuwe brillenglazen kocht, kostte dat namelijk 850 euro. En dat was alleen voor de brillenglazen, want het montuur had ik al.

Ik wilde daar graag op  besparen.

Online een bril kopen is vele malen goedkoper dan in een stenen winkel van bijvoorbeeld Specsavers of Hans Anders, laat staan bij een vrijgevestigde opticien.

Graag deel ik mijn ervaringen met online een bril kopen via Mister Spex.

Online een bril kopen via SmartBuyGlasses ervaring

De keuze voor SmartBuyGlasses versus bijvoorbeeld Charlie Temple kwam doordat ik bij SmartBuyGlasses een montuur tegenkwam dat ik mooi vond. Voor het montuur én de glazen betaalde ik maar 180 euro! Een schijntje vergeleken met mijn bril van de opticien die exclusief montuur 850 kostte.

Te klein montuur gekozen

Mijn fout bij het kiezen van het montuur was dat ik een te klein montuur koos.Online een bril kopen via SmartBuyGlasses ervaring

Sterkte van de glazen invoeren

Voor het bepalen van de glazen had ik de informatie over mijn glazen opgevraagd bij mijn vrijgevestigde opticien. Ik wilde het risico op een miskoop zo klein mogelijk maken. Hieronder zie je gegevens die je moet invoeren voor je glazen op sterkte:

Online een bril kopen via SmartBuyGlasses ervaring

Na bestelling ongeveer 10 dagen wachten

Omdat ik mijn recept had, kon ik deze waarden keurig invullen. Nadat ik mijn bestelling had geplaatst duurde het ongeveer 10 dagen voordat mijn bril aankwam per post. De bril kwam helemaal uit China! Tijdens het wachten kreeg ik nog een mailtje van SmartBuyGlasses dat hun klanten soms te maken krijgen met invoerkosten. Ze schreven dat als ik daarmee te maken zou krijgen, ik het kon betalen en dat zij het dan zouden vergoeden. Maar gelukkig heb ik dat probleem niet gehad.

SmartBuyGlasses: de bril

De bril was keurig verpakt in een mooi brillendoosje en er zat een schoonmaakdoekje bij.

online bril kopen

Hieronder het mooie brillenhoesje van SmartBuyGlasses:

smartbuyglasses ervaring

En zo zit de bril van SmartBuyGlasses in de brillendoos:

waarom zijn brillen zo duur

Het probleem was dat het montuur te klein was. Maar het belangrijkste voor mij was: hoe goed kon ik zien? Ik moet zeggen dat de glazen qua sterkte echt prima waren. Ik zag heel goed, maar ik werd er een beetje licht van in mijn hoofd... Ik was daardoor bang dat het centrum van het brillenglas niet op de juiste plek was. Dat, in combinatie met het feit dat het montuur te klein was, maakte dat ik de bril toch heb teruggestuurd.

SmartBuyGlasses retourneren

Je kunt een bril retourneren naar SmartBuyGlasses en je geld terugkrijgen of een andere bril kiezen. Ik wilde graag mijn geld terug. Als je de bril wilt retourneren moet je dat eerst aangegeven bij de klantenservice en dan krijg je hiervoor instructies.

Zelf verzendkosten voor retourneren betalen

Dit verliep zonder problemen. Wel was ik 15 euro kwijt aan verzendkosten van de bril naar Duitsland! Dat Duitsland verraste me trouwens, omdat de bril uit China kwam. Inmiddels heb ik mijn geld ook netjes teruggekregen.

SmartBuyGlasses ervaring

Al met al heb ik een positieve SmartBuyGlasses ervaring. Dat het montuur te klein was, ligt aan mij. Het grootste probleem is toch dat ik het eng vind om online een bril te kopen. Wat ook niet helpt is dat ik cilinders nodig heb en inmiddels ook multifocale glazen. Maar als je kijkt hoe duur een bril in stenen winkels is, en je hebt een vrij simpel recept voor je brillenglazen, dan vind ik online een bril kopen het proberen waard. Zelf vind ik het alleen een beetje eng... Achteraf had ik de bril misschien meer een kans moeten geven.

Consumentenbond en Radar over online bril kopen

Sandra de Jong van de Consumentenbond zegt dat je multifocale brillen beter niet online kunt kopen. En op de site van Radar staat:

'Bij een multifocale bril kan er sprake zijn van vertekening of onscherpte. Ook is de juiste positionering van de multifocale glazen in een montuur van groot belang. Het middelpunt van een pupil moet in het midden van het brillenglas zitten, anders kun je last krijgen van een nauwer beeldveld of onscherpte in één van de ogen.'

Hoe simpeler je glazen hoe meer de kans dat online een bril kopen goed gaat.

Leestips

  • Radar testte online een bril kopen en schreef er een uitgebreid artikel over dat ik zeker aanraadt. Ze hebben alleen niet het retourneren van de online gekochte bril uitgeprobeerd. Dat heb ik wel gedaan, en retourneren bij SmartBuyGlasses verliep keurig.
  • Brillen24 ervaring

Wat vind jij van online een bril kopen?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *