Puzzel met extra grote stukken: Susan Brabeau - Manniquin

puzzel met extra grote stukken

Recent ontdekte ik de wereld van de puzzel met extra grote stukken. Een zogenoemde XXL puzzel. Niet te verwarren met een XL puzzel! Een XXL puzzel heeft duidelijk grotere puzzelstukjes dan een XL puzzel.

Puzzel met extra grote stukken gekocht

Ik kocht deze XXL puzzel met de cadeaubonnen die ik verdiende met de asr Vitality app. Eigenlijk was ik op zoek naar een 'gewone' xl puzzel, maar toen zag ik dat er puzzels waren met nog grotere stukken. Namelijk een Susan Brabeau - Manniquin 300 XXL puzzel.

Puzzel met extra grote stukken
Onder XXL stukjes, boven XL stukjes

Susan Brabeau - Manniquin 300 XXL puzzel 

Ik viel voor het plaatje! Want eerlijk gezegd wordt mijn keuze voor puzzels vooral bepaald door het plaatje op de voorkant van de doos.

Ik houd van pittoreske, romantische plaatjes. In de praktijk betekent dit dat ik Gibson en Cobblestone puzzels erg mooi vind.

Susan Brabeau - Manniquin 300 XXL puzzel met grote stukken: review

Toen de doos met de XXL puzzel werd bezorgd, was ik een beetje verbaasd over de relatief kleine doos. De dozen van Gibson puzzels zijn doorgaans een respectabele grootte in de vorm van een rechthoek. Maar de Susan Brabeau - Manniquin 300 XXL puzzel zat in een doos die kleiner en hoger was. Ik vind de platte, rechthoekige dozen van Gibson puzzels fijner en mooier.
Susan Brabeau - Manniquin 300 XXL puzzel

Materiaal van de doos dun karton

Het materiaal van de doos van de puzzel met extra grote stukken vond ik ook niet fantastisch. De doos is van vrij dun karton, en voelt daardoor niet erg solide. Omdat de doos relatief wat kleiner is, is de afbeelding met het voorbeeld van de puzzel dat dus ook. 

Puzzel met extra grote stukken: de stukjes

De puzzelstukjes vond ik ook even wennen. Sommige puzzelstukjes hadden best rare vormen, waardoor ik het lastig vond om te zien of een stukje ergens paste of niet. Ook had ik het idee dat sommige puzzelstukjes een klein beetje verbogen waren: niet goed plat.
Maar naarmate ik deze XXL puzzel maakte had ik hier steeds minder last van. Uiteindelijk heb ik de Susan Brabeau - Manniquin 300 XXL puzzel echt met heel veel plezier gemaakt.

Mijn conclusie over deze puzzel met extra grote stukken

Deze puzzel met extra grote stukken bestaat uit 300 stukjes. Ik dacht dat het er 500 waren, maar dan had hij waarschijnlijk niet op mijn bureautje gepast. Een beetje dom van mij dus. En achteraf moet ik tot mijn schande toegeven, dat 300 puzzelstukjes al moeilijk genoeg was voor mij.
Ik ben gewoon niet een goede puzzelaar, en doorliep bij deze XXL puzzel mijn standaard emoties:
  • Wanhoop: dit lukt me nooit!
  • Zorg: volgens mij ontbreken er stukjes! Waar is het telefoonnummer van de fabrikant zodat ik verhaal kan halen?!
  • Tevredenheid en triomf: als een stukje op de plek valt is dat een heerlijke sensatie.
Dus al met al kan ik deze puzzel met extra grote stukken van Susan Brabeau - Manniquin 300 XXL aanraden. Het plaatje is prachtig, en als je net zoals ik niet goed bent in puzzelen, is deze heerlijk om te doen. 

Praktische informatie

Ik kocht deze XXL puzzel bij bol.com voor 22,95. Ik betaalde met de cadeaukaarten die ik verdiende met de asr Vitality app!
P.S. Inmiddels heb ik helaas moet constateren dat de keuze voor puzzels met extra grote stukken heel beperkt is. De leukste vind ik de Susan Brabeau - Manniquin 300 XXL puzzel en die heb ik al gedaan. 
Ik zal mij dus toch maar weer tot de 'gewone' XL puzzels wenden. Daar is de keuze wel reuze!
Zie ook mijn review van de landenpuzzel van Europa.

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *