Uno kaartspel review

Uno kaartspel review

Mijn jongste zoon ontdekte op zijn computer het spel Uno, en speelde dat met veel plezier. Vervolgens kwam hij met de vraag of het spel niet de papieren versie konden kopen. Omdat Uno een laagdrempelig kaartspel is, wilde ik dat wel. Bovendien vind ik het belangrijk om samen dingen te doen met de kinderen, en dat zou dan mooi met Uno kunnen. En ik hoopte stiekem dat ik met Uno niet standaard zou verliezen, zoals met Rummycub, wat we nu meestal spelen. We kochten een Uno kaartspel bij de plaatselijke Intertoys.

Hieronder lees je mijn review van dit kaartspel

Uno kaartspel: doel en omschrijving van het spel

Het doel van het Uno kaartspel is zo snel mogelijk je kaarten kwijtspelen. Wie het eerst alle kaarten op heeft, wint. Het Uno kaartspel bestaat uit 108 verschillende kaarten. De kaarten hebben vier verschillende kleuren: groen, blauw, geel en groen. De kaarten hebben cijfers van 0 tot 9. Elke kaart komt twee keer voor in het spel, behalve de 0. Je hebt dus bijvoorbeeld twee keer een rode 3, en twee keer een groene 1.

Actiekaarten

Naast de cijferkaarten zijn er zogenoemde actiekaarten. Daarmee kun je het spel beïnvloeden. Je kunt met zo'n actiekaart bijvoorbeeld een andere speler dwingen een beurt over te slaan, of zijn of haar kaarten met jou te ruilen. Ook kun je ervoor zorgen dat een volgende speler ineens 2 of 4 kaarten van de stapel moet pakken.

Mijn ervaringen met het Uno kaartspel

Toen ik het Uno kaartspel uit de verpakking haalde was ik een beetje teleurgesteld door het kleine formaat van de kaarten. Op basis van de verpakking had ik lekkere grote speelkaarten verwacht. Ze zijn echt kleiner dan gewone speelkaarten. Maar het kleine formaat kon de pret gelukkig niet drukken. We hebben het inmiddels een aantal keren gespeeld en het is een succes. Ik vind het leuk om te doen, en het duurt ook niet zo verschrikkelijk lang.

Op de verpakking staat dat het spel geschikt is vanaf 2 personen, maar dat lijkt mij persoonlijk wel erg weinig. We spelen het nu met z'n drieën: mijn jongste zoon, mijn jongste dochter en ik.

Mijn conclusie over het Uno kaartspel

Het Uno kaartspel is een leuke aankoop voor 9,95. Het is makkelijk mee te nemen, niet al te duur, en het is een laagdrempelig spel dat niet heel lang hoeft te duren. Het heeft wat weg van 'pesten' maar dan met een 'twist'.

De verpakking vind ik onhandig. Als je een nette stapel maakt van de speelkaarten, dan passen die niet in het doosje. Je moet twee stapels maken om ze netjes in het doosje te kunnen doen. Maar dit is maar een klein minpuntje.

Praktische informatie over het Uno kaartspel

Ik kocht het Uno kaartspel bij de Intertoys, met de VVV cadeaukaart die mijn kreeg als kerstpakket. Je kunt het spel ook online kopen. Bij bol.com zag ik het voor 9,95.

Lees ook Uno kopen op Huisvlijt!


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *