Review airconditioning van Fujitsu voor zolderkamer

airco
Ik heb altijd geprobeerd met ventilatoren en andere hulpmiddelen onze slaapkamer koeler te maken. En zelfs een ventilator van Big Bazar is beter dan niets. Op z'n minst biedt hij een briesje, en houdt hij irritante muggen op een afstand.

Verkoeling met een airconditioner

Maar na de tropisch hete zomer van vorig jaar, besloot ik dat het tijd was voor het echte werk: een airconditioning. Want een zolderkamer, met maar 1 raam, waar de hele dag de zon op staat te bakken krijg je echt niet meer koel. Geloof me, ik heb het echt geprobeerd! Want zo'n airconditioning is een hele uitgaven tenslotte. Met een ventilator ben je veel voordeliger uit.

Airco Fujitsu gekocht

Via het bedrijf dat ook altijd onze cv-ketel controleert, kochten we een airco. Zij adviseerden het merk Fujitsu.

Een binnenunit + een buitenunit + elektra-aansluiting kostten ons in totaal 1839,20

Voor foto's van de Fujitsu airco verwijs ik je graag naar mijn blogpost Vaste airco in huis op mijn blog Huisvlijt.

Onze ervaringen met de airco Fujitsu

Hoewel het buiten nog niet langdurig tropisch warm is geweest, werd het in onze slaapkamer al behoorlijk warm. Dat was dus een mooie aanleiding om de airco van Fujitsu uit te proberen. De bediening bleek in ieder geval supereenvoudig. Er zit een afstandsbediening bij, en ik hoefde alleen maar op het aan knopje te drukken, en hij ging keurig aan.

Eerst zacht zoemend geluid, daarna harder

In eerste instantie maakt de airco een zacht zoemend geluid, maar na een paar minuten wordt het geluid harder en gaat hij echt hard aan het werk. En de airco werkt! Binnen no time voel je de verkoeling. Het is werkelijk geweldig.

Hieronder een filmpje van de airco terwijl hij aan staat.

Mijn conclusie over de Fujitsu airconditioner

De airco van Fujitsu was een grote uitgave, maar ik ben heel blij dat we de stap hebben genomen. Deze zomer zal ik gewoon kunnen slapen, hoe heet het buiten ook wordt. Hij doet precies wat ik wilde: hij koelt onze slaapkamer af tot normale temperaturen, en het geluid dat hij maakt is prima te doen.

Dat vind ik het geld meer dan waard. Ik vind het dus een goede aankoop.

Update juli 2023

Ik kan niet zeggen hoe blij en dankbaar ik ben dat we airco in huis hebben. Regelmatig zeg ik tegen mijn man:

'Dit is de beste koop die we ooit gedaan hebben!'

Zonder airco zou het niet te doen zijn

Denk alleen al aan een paar weken geleden toen de temperaturen bijna de veertig graden aantikten. En voor deze week zijn er ook weer temperaturen boven de dertig voorspeld. Geloof me: daar kun je een slaapkamer op zolder echt niet tegenaan koelen! En een ventilator helpt dan ook totaal niet meer.

Waarschuwingen tegen airco

Tegelijkertijd lees ik in het nieuws veel waarschuwingen en oproepen om een ventilator te gebruiken en vooral niet een airco. Er wordt gewaarschuwd voor:
  • hoge energiekosten.
  • en dat een airco slecht is voor het milieu.
Vervolgens geven ze van die tips, waarvan ik helaas uit ervaring weet dat ze bij bepaalde ruimtes echt niet helpen. Zoals 's nachts het huis koelen. Maar wat als het amper afkoelt 's nachts?! of als je in je slaapkamer maar aan één kant een raam hebt, waardoor het niet kan doortochten? (Wij dus)

En de tip van een ventilator?

Als die hete lucht rondblaast voelt het als de wind van een hete föhn.... Kortom leuk bedacht, maar het helpt niet.
Wij zijn dus nog steeds enorm blij met onze airconditioning. Ik zou hem niet kunnen missen. Zeker niet als je leest dat we steeds vaker dit soort tropisch hete zomers zullen krijgen.
Tegelijkertijd proberen we hem wel zo zuinig en duurzaam mogelijk te gebruiken. De rest van ons huis heeft bijvoorbeeld geen airco. Wij gebruiken hem echt om te kunnen slapen.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Hoi Nicole, wat hierboven al opgemerkt wordt... wie heeft de airco opgehangen? De installateur? Dan moet ie hoognodig naar de oogarts of minder slordig tewerk gaan, zeg. Voor optimaal functioneren MOET een airco loodrecht hangen....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *