Mijn keukenapparatuur en mijn keukenwensen

Dit is mijn keuken!

Ik ben geen bijzonder goede kok. Ik kook. En daarmee is ook wel zo'n beetje alles gezegd. Wat keukenapparatuur betreft heb ik dan ook niet zo heel veel eisen. Het moet goed vooral werken.

Om die reden heb ik niet zo'n uitgebreid arsenaal aan keukenapparatuur. Zoals een blender, of zo'n luxe mixer.

Mijn keukenapparatuur bestaat vooral uit pannen, en een aantal hulpmiddelen.

In deze post geen specifieke product review, maar een algemeen artikel over keukenapparatuur met daarin wel een aantal ervaringen met keukenspullen verwerkt.

Mijn keukenapparatuur/hulpmiddelen

 • Pannen voor inductie
 • Schuimspaan
 • Garde
 • Handmixer
 • Houten lepels
 • Koffiezetapparaat
 • Waterkoker (zie ook Waterkoker ontkalken)
 • Tosti ijzer
 • Snelkoker
 • Soeplepel
 • Een spatel om gebakken ei en pannenkoeken, American pancake mee om te draaien
 • Een eiersnijder, waarvan de 'draden' overigens kapot zijn gegaan. Die moet ik nog vervangen dus, want ik vind hem wel heel handig.
 • Een slow cooker... Die kocht ik op aandringen van mijn oudste dochter, die in Engeland woont. Ze heeft er 1 gerecht mee gemaakt toen ze thuis was, en toen ging ze terug naar Engeland : ) Ik ben zelf nog niet zo ver gekomen om hem te gebruiken. Ik moet eerst goede slow cooker recepten hebben. P.S. Inmiddels heb ik rollade in de slow cooker gemaakt!

Goedkoop is soms duurkoop

Wat ik wel heb geleerd als het gaat om keukenapparatuur dat het soms beter is om te kiezen voor goede kwaliteit, en dan maar even wat meer te betalen, dan voor goedkoop. 
Hoewel goedkoop niet per sé slecht hoeft te zijn, kocht ik ooit een kleine koekenpan bij de Action die het simpelweg niet deed. Ik heb een inductiefornuis, en mijn fornuis 'registreerde' simpelweg de pan niet. En ja, ik had gecontroleerd of de pan geschikt was voor inductie. Ik weet helaas niet meer het merk van de pan, maar het was zo'n blauw-grijzige.

Nieuwe koekenpan

Inmiddels heb ik een nieuwe koekenpan gekocht. Opnieuw een goedkope: 11,-. 
Maar dit keer heb ik eerst mijn research gedaan! Deze koekenpan van de Lidl is namelijk door de Consumentenbond getest en rolde daar als 'Beste koop' uit de test.
Het gaat om deze, de Ernesto keramische koekenpan:
Lidl koekenpan
Bron: Lidl
Ik heb hem afgelopen week gekocht, en zit nu te wachten tot hij wordt bezorgd. Ik ben heel benieuwd. Ik houd jullie op de hoogte van mijn ervaringen met deze koekenpan.

Keukenwensen

Wat ik nog wel graag zou toevoegen aan mijn keuken is (nog steeds) een echt kleine koekenpan en een pizzaschaar. Hieronder zie je zo'n speciale schaar:
pizzaschaar
Bron: kokenenwonen
Ik had een pizzawiel van de Wibra voor 1,- Die deed het best goed, maar na zo'n 8 weken ging hij kapot. Voor dat geld vond ik het een prima product, maar nu zit ik dus wel weer zonder.
pizzawiel
Het pizzawiel in betere tijden

Wat zou jij nog graag in je keuken hebben?Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *