Vachtschoenen met veters: Travelin Myre voor maar 119,95

vachtschoenen met veters

Een paar terug kocht ik een paar vachtschoenen met veters van het merk Tamaris. Maar mijn dochter heeft die heel vaak gedragen, en ze zijn enorm afgetrapt.

Dus wilde ik even nieuwe vachtschoenen met veters bestellen.

En met vachtschoenen bedoel ik hier schoenen die van binnen helemaal gevoerd zijn. Dus zowel de schacht als bij de voeten en tenen.

Maar dat viel tegen zeg!

Aanbod vachtschoenen met veters viel me tegen

Het aanbod in vachtschoenen met veters vind ik klein, of ze zijn veel te duur zoals de vachtschoenen van het merk Timberland. Verder is het enorm lastig om ze te vinden.

Want als je vachtschoenen met veters googlet, krijg je ook allemaal schoenen die helemaal niet lekker warm gevoerd zijn. Heel irritant. Of ze zijn wel gevoerd, maar niet bij de voeten.

Vachstschoenen met veters van Travelin Myre

Uiteindelijk vond ik een paar prachtige vachtschoenen van het merk Travelin Myre bij bol.com. Helemaal geweldig, aangezien ik bij bol.com altijd kan betalen met de cadeaubonnen die ik heb verdiend met de asr Vitality app.

Helemaal gevoerd met wol!

Niet alleen zien de Travelin Myre vachtschoenen er leuk uit, ze zijn ook daadwerkelijk helemaal gevoerd met echte wol! En last but not least: zijn niet vreselijk duur. Ze kosten maar 119,95. En dat is echt niet duur voor een paar echte leren vachtschoenen met veters.

Toch heb ik ze inmiddels teruggestuurd....

Lees nu mijn review van de Travelin Myre vachtschoenen.

Travelin Myre vachtschoenen met veters

De Travelin Myre vachtschoenen met veters hebben veel van wat ik wilde:

  • Een stevige profielzool die ze geschikt maakt voor sneeuw, modder en gladheid.
  • Helemaal gevoerd, inclusief de voet!
  • Vriendelijk geprijsd.
  • Leuk model.
  • Van leer en gevoerd met schapenwol.
Je kunt ze ook zo dragen:
vachtschoenen met veters

Waarom heb ik ze dan toch teruggestuurd?

De tong schuift opzij

Het grootste probleem met de Travelin Myre vachtschoenen met veters was de 'tong'. Je weet wel dat stuk leer dat onder de veters zit. Die schoof telkens opzij als ik de schoenen droeg.
Daardoor had ik een stuk bloot been, en dat was koud. Bovendien was het irritant dat die flap opzij schoof. Het lijkt mij echt een technisch mankement. Ik denk dat ze de tong van de schoen te smal hebben gemaakt.

De schapenwol jeukt...

Daarnaast deed zich het probleem voor dat de schoenen jeukten. Weliswaar niet heel erg, en eerst dacht ik nog: 'Ik moet ook nodig mijn benen scheren!' want ik dacht dat de jeuk daardoor kwam. Maar dat loste het probleem ook niet op. Hoewel de jeuk niet enorm was, was hij wel zodanig dat ik de schoenen van narigheid uit ging doen.

Er zit geen rits in

Het laatste punt was het gebrek aan rits. Dat maakt het een hele klus om deze vachtlaarzen met veters aan te doen. Bovendien zijn de veters vrij kort. Om je voet in de schoen te krijgen, moet je de veters behoorlijk lostrekken.

En omdat de veters vrij kort zijn, schieten ze dan uit hun oogjes en haakjes. Dat betekent dat je telkens opnieuw de veter moet inrijgen, elke keer dat je de schoen aan of uit doet.

Nou was ik bereid om dit door de vingers te zien, want ik vond ze zo leuk en lekker warm, maar in combinatie met de jeuk en de tong die niet bleef zitten was dit de laatste druppel.

Mijn conclusie over de Travelin Myre vachtschoenen met veters

In principe zijn de Travelin Myre vachtschoenen geweldig! Ze zijn van natuurlijk materiaal, met echte schapenwol, stevig, warm en niet te duur.

Wat wil een mens nog meer?!

Maar de opzij schuivende tong is echt een heel vervelend probleem, omdat je daardoor echt een koud stuk been krijgt. Dat maakt de overige nadelen net té veel.

Als ze het probleem van de tong oplossen, dan is deze schoen wel een aanrader, mits je niet al te gevoelig bent voor jeuk door wol. En als je het geen punt vindt om wat meer moeite te doen om je schoenen aan en uit te trekken.

Praktische informatie

De Travelin Myre vachtschoenen zijn te koop bij bol.com voor 119,95 en zijn daar verkrijgbaar in de kleuren zwart en bruin. Bol.com noemt het 'enkellaarzen'.

Ze zijn 'true to size'. Ik draag normaliter maat 38, en dat was bij deze schoenen ook het geval.

Lees ook mijn Pavement vachtschoenen review.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *