|

Ernesto pan van de Lidl

ernesto pan review
Ik kocht een Ernesto pan van de Lidl.

Al een hele tijd was ik namelijk op zoek naar een goede koekenpan. Ik zocht er eentje in een vrij klein formaat voor een vriendelijke prijs. Dat bleek nog helemaal niet zo eenvoudig te zijn.

Bij de Action verkochten ze bijvoorbeeld het gewenste formaat koekenpan van Tefal, maar die werkte vervolgens niet op mijn inductie fornuis.

Ernesto pan Lidl als Beste Koop getest

Gelukkig las ik op een gegeven moment in de Consumentengids over hun test van koekenpannen.

Daarbij kwam als ‘Beste Koop’ de Ernesto pan van de Lidl uit de bus.

Omdat ik altijd best veel vertrouwen heb in de Consumentengids besloot ik die pan te kopen. En dat gewoon via de online shop van de Lidl. De eerste keer dat ik ging kijken was de pan niet beschikbaar, maar een paar dagen later gelukkig al wel. Inmiddels heb ik de Ernesto pan van de Lidl in huis.

Hieronder mijn ervaringen met de Ernesto pan.

De Ernesto pan van de Lidl

De Ernesto pan van de Lidl heeft een keramische bodem.  Ik koos voor de witte versie met een mintgroene steel omdat ik die zo leuk vond. De pan is 24 breed. Dat is nog iets breder dan ik wilde, maar hij is al een stuk kleiner dan de andere koekenpannen die ik heb.

Hij kostte me 11,99 wat ik een prettige prijs vind.

ernesto pannen

Specificaties van Ernesto pannen volgens Lidl webshop

 • Deze keramische pan is kras- en slijtvast en energiebesparend door gelijkmatige en snelle warmteverdeling
 • De pan is voorzien van een hoogwaardige keramische ILAG® anti-aanbaklaag
 • De gehele pan is hittebestendig tot 150 °C
 • De koekenpan is geschikt voor alle kookplaten, inclusief inductie
 • Niet geschikt voor de vaatwasmachine
 • Keuze uit 2 verschillende kleuren

Mijn conclusie over deze Ernesto pan van de Lidl

Toen ik de Ernesto koekenpan thuiskreeg zat er aan de rand al een klein deukje. Hij oogde niet perfect. Maar ik vond hem goed genoeg, en had geen zin om hem terug te sturen. En hij werkt verder prima. Wel brandt hij toch wel snel een beetje aan vind ik. Bijvoorbeeld als ik uien bak.

De Ernesto koekenpan valt me eerlijk gezegd een beetje tegen. Op basis van de informatie van de Consumentenbond had ik er meer van verwacht. Anderzijds vind ik het wel een fijne pan, en gebruik ik hem wekelijks.

Het is dus geen miskoop. Maar toch zou ik niet persee deze koekenpan aanraden. Ik denk dat er misschien betere koekenpannen te koop zijn.

Praktische informatie over de Ernesto koekenpan

De Ernesto koekenpan is online te koop bij de Lidl shop. Zoals ik schreef: eerst waren er geen op voorraad, maar een paar dagen later ineens wel.

De bezorgtijd is relatief lang vergeleken met andere webshops: 5 werkdagen.

Ernesto pannen van de Lidl

Ik kocht dus de Ernesto frying pan, maar er is een hele reeks Ernesto pannen van de Lidl te koop! En sommige zijn echt prachtig om te zien.

Ernesto emaillen pan

Of deze complete Ernesto pannenset:

ernesto pannen

Bovenstaande pannenset van Ernesto kreeg van maar liefst 151 mensen het maximale aantal van 5 sterren als beoordeling.

Vergelijkbare berichten

7 reacties

 1. Ik heb de pannenset van de Lidl met metalen deksel. Ogen mooi, zijn ook zwaar, maar vallen voor mij tegen in gebruik.
  Ze zijn erg slecht schoon te krijgen in de vaatwasser, terwijl ik ze voorspoel.
  Al een paar keer mij gebrand aan de deksel die superheet wordt. Ook zijn er duidelijk dikke krassen te zien in de bodem.
  Al met al een tegenvaller. Ik zou ze niemand aanraden.

 2. Een tijdje geleden een Ernesto koekenpan gekocht. Helaas nog nooit zo'n slechte pan gehad.De antiaanbaklaag werkt niet goed en de pan bakt flink aan. Is nauwelijks schoon te krijgen. Jammer maar niet bruikbaar.

 3. Goedemiddag lezers, ik heb een 5 Delige kookpannenset met RVS deksels van Ernesto.
  Zit nog in de verpakking, MAAR
  Wie heeft die pannenset ook en WAT is uw ervaring hiermee?
  De kleinste heb ik bij de Lidl" los" gekocht, met n prachtige glazen zware deksel, en die VIND ik mooi en goed.
  Stuurt u me een een email terug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *