Saar Magazine: 50+ maar nog lang niet dood

Saar magazine review

Ik kwam het tijdschrift Saar een paar keer tegen op Facebook, en las daardoor een aantal van hun artikelen. Ik vond die leuk en intelligent geschreven en besloot daarom een abonnement  te nemen op Saar. Ook omdat ik het niet in de boekwinkel kon vinden. Inmiddels heb ik het eerste nummer ontvangen, maar het abonnement ook alweer opgezegd.

Tijdschrift Saar

De ondertitel van het tijdschrift Saar verklapt meteen de doelgroep: vrouwen van 50 jaar en ouder. Nou ben ik zelf nog geen 50 maar ik nader die leeftijd wel. En het artikel dat mijn interesse in Saar wekte ging over reislustige kinderen die daarna weer thuiskomen. En hoe dat voor jou als moeder is. Ook las ik een grappige column over elektrische fietsen en broeken die je kont niet dik maken. Maar het tijdschrift Saar dat ik nu heb gelezen viel me eerlijk gezegd toch een beetje tegen.

Waarom Saar magazine me toch wat tegenviel

De meeste onderwerpen in Saar heb ik vaker gelezen in andere tijdschriften zoals Linda. Bovendien vond ik in diverste artikelen iets slachtofferigs inzitten. Zo staat er weer eens een reeks van portretten van vrouwen in die zich tekort gedaan voelen door hun man. Ook vond ik het taalgebruik onnodig grof, zoals 'Hij doet geen reet'' en 'We lachen liever dan neuken.' Ik houd niet van schuttingtaal, en vind het weinig charmant.

Onderwerpen in Saar

Niettemin staan er zeker ook interessante artikelen in de Saar zoals het artikel over tiny houses en het portret van Susanne Rethans die vrouwen die verliefd worden op een ander adviseert om er NIET aan toe te geven.

Een greep uit de onderwerpen in het januari nummer van Saar:

  • Sex
  • Als je kind nogal tegenvalt
  • Portet van Advocaat Conchita van Rooij over echtscheiding
  • Interview met Divorce actrice Carly Wijs
  • Wie verschoont mijn luier als ik oud en afhankelijk ben
  • Pensioen


Mijn conclusie over Saar

Vooralsnog vind ik de artikelen op de website veel leuker dan het tijdschrift Saar zelf. Ik vond  weinig nieuws in Saar Magazine, en bovendien struikel ik over het slachtoffer gedoe. De artikelen op de site daarentegen vind ik geweldig. Zoals het artikel Pubers en kerst: dat is pure jingle hell.
Ik denk dat een los exemplaar bijvoorbeeld best een leuk cadeau kan zijn voor iemand die 50 wordt. Hoewel je ook prima een Linda kunt geven.

Praktische informatie over het tijdschrift Saar 

Saar verschijnt 4 keer per jaar. Een los nummer van Saar kost 5,95. Als je een abonnement op Saar neemt krijg je 4 nummers voor 20,-.

 Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *