Dylon textielverf ervaring

dylon textielverf ervaring
Via de Engelse eBay kocht ik een mooi rood jersey jurkje (zie foto hier boven). Helaas bleek het wel heel erg rood...

Omdat het jurkje ook nog eens te groot was besloot ik dat ik niks te verliezen had, en het donkerblauw te verven.

Dylon textielverf ervaring

Ik had nog nooit een kledingstuk geverfd, dus dit was mijn eerste poging.  Bij de Kruidvat kocht ik een pakje Dylon textielverf voor 9,95. De gebruiksaanwijzing was heel eenvoudig. Ik hoefde alleen maar de jurk in de wasmachine te gooien met de verf! En dit was het resultaat:

Wat opvalt is dat de stiksels de oorspronkelijke kleur hebben gehouden*. Dat vind ik wel jammer. Ook is de kleur navy blue bijna zwart. (Ook al lijkt het op de foto wel mee te vallen).

Mijn conclusie over Dylon textielverf

Dyson textielverf is echt een eitje om te gebruiken. Supermakkelijk, ook voor beginners. Maar houd er wel rekening mee dat (polyester) stiksels niet worden meegekleurd. En ook moet je goed kijken of de kleur goed is. Ik koos voor navy blue, maar zit nu met een praktisch zwart jurkje. En dat wilde ik helemaal niet.

Later las ik ook wel ergens in de kleine lettertjes dat de verf niet wordt opgenomen door polyester naaigaren.

Lees ook wasmachine reinigen.

Wat zijn jouw ervaringen met het verven van kleding?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

3 reacties

  1. Als je vooraf al constateerde dat de jurk ook nog eens te groot is, dan snap ik niet dat je er 9,95 (niet weinig) tegenaan gooide om het ook nog eens te laten mislukken door de kleurverf.Ik had het direct na ontvangst op Marktplaats gezet...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *