Andrelon Oil and Care shampoo en conditioner: product review

andrélon oil and careNiet alles is Marokkaans goud wat er blinkt!

Ik worstel al jaren met droog en pluizig haar. Het schijnt vochtarm te zijn. Maar dankzij de argan olie van De Tuinen, kan ik het pluizen redelijk de baas.

Argan olie in Andrélon Oil & Care

Argan olie is 'hot' op het moment. Dit Marokkaanse goud is echt ontdekt door Nederland. En dus verschijnt het ook in allerlei shampoo's. Ondanks diverse teleurstellende ervaringen met shampoo's met argan olie er in, viel ik toch meteen voor de nieuwe Andrélon Oil & Care. Op de verpakking staat namelijk: 'Marokkaanse arganolie'! 'Dan moet het wel helpen!' dacht ik opgewonden.

Andrélon Oil & Care conditioner: haar blijft klitten

De eerste keer dat ik het gebruikte viel het me al tegen. Ondanks een ruime hoeveelheid crèmespoeling bleef mijn haar behoorlijk klitten. Maar ik dacht dat het misschien aan mij lag. Vandaag gebruikte ik zowel de shampoo als de conditioner opnieuw, en nu kan ik er niet meer om heen: Andrélon Oil & Care is niet de oplossing voor 'pluizig en droog' haar die het belooft te zijn.

De Andrélon reclames zijn veel beter dan het Andrélon product

En dat vind ik jammer, want ik kan de reclames van Andrélon altijd zo waarderen. Ze zijn grappig, en met zelfspot. En ik vind die sullige Nederlandse mannen die het slachtoffer zijn van de wilde acties van hun vriendin/vrouw altijd zo leuk.

Ik moet ook altijd erg lachen om de reclame met Thijs Willekes, die door Andrélon overbodig is geworden als stylist, en daarom stratenmaker is geworden.

Gelukkig heb ik de argan olie van De Tuinen als back-up. Na elke wasbeurt doe ik dit in mijn haar. Want welke shampoo ik ook gebruik, mijn haar is daarna hoe dan ook dor en pluizig. De argan olie zorgt dat mijn haar weer 'gaat liggen'!

N.B. Wist je dat je voor drogisterij artikelen soms de helft goedkoper uit kunt zijn bij de DM drogist?!

Elvive hydra hyaluronic conditioner review

Heb jij wel eens product gekocht n.a.v. een reclame?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

22 reacties

 1. Probeer eens een masker van arganolie; vóór het naar bed gaan je haar er rijkelijk mee insmeren zodat het er echt vettig van is. Dan folie en een handdoek er overheen en de hele nacht laten zitten. De volgende ochtend was je je haar. Bij mij werkt dat heel goed tegen droog haar!

 2. Voor mijn eigen haar gebruik ik na het wassen/conditionen (van om het even welk merk) de 'foaming pommade' van Paut Mitchell. Dit is een kappersmerk dat ik totnogtoe alleen in Engeland tegen ben gekomen, maar het help mijn krullen goed in bedwang houden en het gaat heeeeel lang mee. Het is wel duur, 16 pond voor een fles als ik het me goed herinner, maar ik doe er 2 tot 3 jaar mee.

  Voor mijn dochters (cappuccino met krulletjes) doe ik het ietsje anders: 1x per week wassen met shampoo, uitspoelen, dan conditioner (goedkoopste!) erin, douchemuts erover, 15 minuten spelen in bad, uitspoelen, voorzichtig afdrogen, moisturizer erin. Halverwege de week nog een keer het haar natmaken en conditioner erin doen, laten inwerken, uitspoelen (de vlechtjes blijven gewoon zitten).

  Ik heb gelezen en ben op zoek naar shampoo zonder 'sodium laureth sulfate'. Dat is hele sterke ontvetter, die je bij krullen het beste kunt vermijden. Maar ik heb het nog niet gevonden.

 3. Ik doe net als Maia, baksoda ipv shampoo en appelazijn ipv conditioner en wie weet is dat wel een goede oplossing voor je. De baksoda maakt je haar schoon zonder de natuurlijke vetten eruit te halen: daardoor kan je haar zijn eigen balans weer vinden. De azijn ontklit (maar je kunt daarna zeker kokosolie erin doen of arganolie natuurlijk!)

  Het is ook nog eens een heel goedkope oplossing: baksoda kost bij de toko een paar euro voor een half kilo, waar je werkelijk eeeuwen mee doet!

 4. Net als voor Fa ben ik ook allergisch voor andrelon. Nadat ik jaren andrelon had gebruikt, en maar jeuk op mijn hoofdhuid bleef houden, eindelijk opgestapt naar een ander merk en de jeuk ik over!

 5. Ik was mijn haar met zuiveringszout en spoel het na met azijn (opgelost in water). Ik verbaas mij erover hoe goed de azijn mijn haar ontklit, en ik heb behoorlijk lang haar. In mijn droge punten gebruik ik ook kokosolie, als het droog is een beetje erin smeren.

 6. Ik deed het eerst op droog haar. Als mijn haar na het wassen in 1 grote pluizebol was veranderd. Een soort 'damage control'.

  Toen tipte de kapper mij dat ik dat pluizen natuurlijk niet hoefde af te wachten en dat ik de argan olie beter op handdoekdroog haar kon doen.

  Dat doe ik nu dus! Dat werkt inderdaad beter. Ik zit nu echt te wachten tot de argan huidolie bij De Tuinen eindelijk weer in de aanbieding is!

 7. Weleda is het merk wat dit verkoopt. Ik ken niet precies de eigenschappen maar kreeg de tip eens van een kennis die het haar van haar moeder er mee "waste" omdat die niet onder de douche wilde. Het verfrist het haar vind ik.

  Kokosolie gebruik ik ook om haar minder droog te laten zijn. Klein beetje grote mespunt in je handen uitwrijven en je haar deppen, niet wrijven dan gaat het er vet uitzien. Ik heb ook allerlei andere olieen geprobeerd o.a. Arla een marocaanse en gebruik het een beetje door elkaar.

 8. Eigenlijk niet nee... ik heb jammer genoeg last van roos, ik gebruik dus head&shoulders en nu heb ik daar niets last meer van, vroeger kocht ik dan al eens een ander, goedkoper merk, maar dan kreeg ik weer vrij snel last van roos, dus opnieuw naar head&shoulders, dus daar blijf ik nu trouw bij, wel wissel ik daar eens af in geurtjes, zolang het maar voor roos is. 🙂

 9. Ik gebruik vloeibare zeep. In de zomer wordt het vaak te droog. Haar styling helpt. Er zit iets in de tubes haarverf, dat zorgt voor extra glans en extra zacht.
  Na het zwemmen was ik mijn haar.. Thuis doe ik er vervolgens niet zoveel meer aan.

 10. Ik gebruik kokosolie voor m'n droge punten. De rest van m'n haar is al binnen een dag heel erg vet, daar kan zelfs geen droogshampoo tegenop dus het is best wel vervelend om van dat combihaar te hebben. Ik vind deze shampoo wel fijn. Ik krijg er best wat volume door om de een of andere reden, de crèmespoeling heb ik ook wel eens gebruikt maar niet meer gekocht, ik heb er namelijk een die ik vele fijner vind, van Chi Organics.

 11. Ik was mijn har tegenwoordig met eieren, 2 met wat vocht roeren inmasseren en na 10 min. met lauw water spoelen daarna een normale conditioner omdat ik het anders ook niet gekamd krijg, zou liever iets minde chemisch gebruiken maar azijn werkt niet, dan is het stug. Ik borstel of kam mijn haar ook onder stromend water als ik de conditioner uitspoel anders ook teveel klitten. Je leest meestal dat je nat haar niet zou mogen doen maar mij bevalt het goed zo. Ik heb dun haaren de eerste 2 dagen is het wat luchtig, daarna gaat het echt goed zitten en pas na 14 dagen weer wassen. Tussendoor nog wel eens iets van berkentonic.

 12. Nee, echt nooit. Als een produkt goed is, is reklame helemaal niet nodig. Je zou ook eens kokosolie kunnen proberen. Ik weet niet hoe vaak je je haar wast? Anders eens 14 dagen over slaan als het zo droog is zodat het vet natuurlijke vet niet steeds wordt afgebroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *