Lamme zeeppompjes van de Action

zeeppompje actionAl drie keer achter elkaar kocht ik bij de Action zo'n handig zeepflesje met hygiënisch pompje, dat in luttele momenten al niet meer werkte.

Bij het eerste zeepflesje kreeg ik de zeeppomp nooit aan het werk, en dus moest ik elke keer de dop er af schroeven, en een beetje zeep op mijn handen gieten. Uiteraard schoot dat altijd uit, dus handig was dat helemaal niet.

Aardewerken zeeppompje Action

De volgende keer dat ik bij de Action kwam, investeerde ik daarom stevig in een klassiek, aardewerken zeeppompflesje van zo'n 1,95. Verwachtingsvol goot ik de vloeibare zeep over uit het kapotte zeepflesje, en pompte. Maar niets! Het zag er dan wel chic uit, maar functioneel was het niet.

Hoewel een ezel zich in het algemeen niet twee keer aan dezelfde steen stoot, kocht ik nog een derde keer een zeeppompflesje bij de Action. Dit keer weer zo'n plastic variant, want ik dacht dat ik misschien gewoon pech had gehad de eerste keer. En inderdaad: het pompje werkte! Wel een week lang. Toen weigerde hij nog langer dienst te doen, en was ik opnieuw veroordeeld tot losschroeven.

Vandaag deed ik boodschappen bij de Lidl en mijn oog viel op hun zeepflesjes. Nu heb ik een Lidl zeeppompflesje en het werkt uitstekend!

Voordelen zeeppompflesje

Het voordeel van zo'n zeeppompflesje vind ik dat het zo hygiënisch is. Je raakt tenslotte met je vieze handen de zeep niet aan. En op diverse blogs las ik de tip, dat je als je halverwege bent de vloeibare zeep gerust kunt aanlengen met water. Dat werkt ook prima.

Ik ben een grote fan van de Action, maar hun zeeppompjes blief ik niet meer.

Lees ook mijn post over de bullet journal van de Action.

Wil je liever geen handzeep van de Action maar wel goedkoop uit zijn? Denk dan eens aan Scoupy!

Heb jij een product van de Action dat tegenviel?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

16 reacties

 1. De pompjes ken ik niet, ik heb van de AH en die vul ik dan bij. Kost mij 50 cent. Bij de Action koop ik voornamelijk hobbyspullen, papier en stickers voor zoonlief. Vooral de stickers zijn een groot favoriet en scheerschuim voor manlief. Zelfde merk als ergens anders alleen een stuk goedkoper. Maar speelgoed koop ik er bijna nooit, want gaat idd vrij snel stuk. Wat ik wel deed was elk jaar een zwembadje kopen voor nog geen 3 euro en die aan het einde van het seizoen in de kliko, hoefde ik hem niet schoon te maken. Maar zoonlief zei zondag al dat hij die niet weer wilde want hij vind hem te klein. Hij is ook bijna 5 en ach hoe vaak gebruik je het zwembadje. In al die jaren heeft hij er elk jaar een paar x in gezeten.

 2. Die pompjes ken ik niet, ik heb ze van het Kruidvat en Zeeman, en die doen het prima.
  Maar het is vast net zoiets als met de plantenspuiten van Ikea, die waren de één na de ander binnen de korste keren kapot.

  De Action bezoek ik voornamelijk voor de hobbymaterialen.

 3. Oh ja, en die pompjes die jij had, hebben wij hier ook. Een daarvan werkt nu wat minder (soms moet ik het pompje omhoog halen voor ik kan pompen) en de andere twee is niets mis mee. Het verschilt dus per pompje volgens mij.

 4. Stiften, en ook potloden daarvandaan werken niet fijn. Ik koop er wel vaak leuke knutselpapiertjes, en zo af en toe iets kleins. Pas nog een hello kitty broodtrommeltje, en die werkt prima, al gaat hij niet heel lang mee denk ik.

 5. Wij kochten vorig jaar een slee en zo'n glij ding (geen idee hoe dat heet). Met de slee met rem zijn ze 1 keer naar beneden gegaan en toen brak de rem af en daarmee een deel van de onderkant, slee stuk. Met het andere ding zijn ze zo'n 5 keer naar beneden gegaan tot het niet meer lekker gleed. Wat bleek de gaten waren erin gevallen. Hele stukken plastic eruit, dan werkt het niet meer natuurlijk.
  Het was wel zielig omdat we het zaterdagmiddag kochten en zondag was de laatste dag dat je echt kon sleeën. Maandag heb ik alles met bon teruggebracht en ik kreeg keurig een tegoedbon.
  Verder moet je inderdaad niet alles kopen bij de action, maar veel is prima. Zo kocht ik voor het verkleedfeest op school konijnen oren voor 1,- en vorige jaar een pruik voor nog geen 2 euro.

 6. Ik heb in de badkamer ook een zeeppompje van de action staat, ecru met zo'n zwart huis of zo erop, en die doet het hier wel goed! Heb ik even geluk!
  Het speelgoed vind ik daar niks. Dat is inderdaad snel kapot.

 7. Nou enof, ik vind veel van dat merkloze speelgoed voor jonge kinderen enorm tegenvallen, of beter gezegd uit elkaar vallen ( voordat er zelfs mee gespeeld is).
  Dat koop ik daar dus gewoon echt niet, helaas krijgen ze het wel eens van een goed? willende ziel.....alhoewel als hij/zij echt goed willend was.....
  Nouja, wat ik wel koop daar zijn tekenpapierdingetjes, kleurboekjes en stickerboeken, dat soort zooi, waar mijn overproduktieve kleintjes vooral erge behoefte aan hebben 🙂

 8. Ik gebruik al jaren deze pompjes maar gelukkig heb ik er nooit problemen mee gehad. Je hebt misschien de pech gehad dat er een verkeerde zending tussen zat...?

 9. Ik heb ooit eens een metalen zeeppompje gehad en al vlug was het roestig tussen groeven waar de dop op gedraaid moest worden. Je moest dat roest eerst afvegen voordat je het opnieuw kon bijvullen met vloeibare zeep. Vroeger gebruikten ze altijd standaard vaste zeep voor het handen wassen en nu vinden ze het in eens vies. Als je de zeep afspoelt valt dat nog wel mee maar sommigen gebruiken de vaste zeep liever voor persoonlijk gebruik in plaats dat iedereen er aan zit. Vroeger gebruikte ieder gezinslid dat vaste stuk zeep en toen hadden ze helemaal geen zeeppompjes. Ik vind mijn handen wel schoon worden na het wassen met vaste zeep. Fa zeep vond ik altijd wel fris voor de handen. Tegenwoordig vinden sommigen al vlug iets vies en dat zei een kennis van mij ook al. Tegenwoordig hebben sommigen al vlug allergieen omdat ze geen weerstand meer kunnen bieden omdat ze te schoon zijn. Ik vond het wel nostalgisch staan een stuk zeep bij de wasbak om er je handen mee te wassen. Ik begrijp niet dat sommigen dat vies vinden. Vroeger gebruikten ze altijd een vast stuk zeep om de handen mee te wassen. De normen rondom hygiene is veranderd sinds begin negentiger jaren massaal de vloeibare zeep is geitroduceerd. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *