Vegetarisch gehakt review van de Jumbo 3,79

vegetarisch gehakt

Ik probeerde vegetarisch gehakt van de Jumbo uit!

Een tijdje terug maakte ik macaroni met vegetarisch gehakt; met Vivera kruimgehakt om precies te zijn. Maar dat vond ik erg tegenvallen. De structuur smaakte echt heel anders dan met 'gewone' gehakt. Om die reden heb ik het niet nog een keer gemaakt.

Vegetarisch gehakt van de Jumbo voor lasagne

Maar nu had ik een drukke dinsdag vol met afspraken, en daarom wilde ik een lasagne maken. Dat kon mooi tussen twee afspraken door, en als ik dan na mijn laatste afspraak thuis kwam zou het eten klaar staan. Omdat het lasagne was besloot ik vegetarisch gehakt nog een keer een kans te geven. Mijn man deed die dag de boodschappen en kwam thuis met vegetarisch gehakt van de Jumbo.

Vegetarisch gehakt Jumbo

Eerlijk gezegd deinsde ik een beetje terug toen ik zag hoe griezelig echt het vegetarische gehakt van Jumbo op echt gehakt lijkt! Het ziet er echt totaal anders uit dan het kruimgehakt van Vivera. Kijk maar:

En dan hier het Jumbo Vegie Gehakt:

Vegetarisch gehakt review
De Jumbo versie heeft echt veel meer de pretentie van echt gehakt!

Koken met Jumbo Vegie Gehakt

Volgens de instructies moest ik het gehakt bakken met olijfolie. Dat heb ik braaf gedaan. Mijn ervaring was dat het erg snel aanbakte, maar dat kan ook aan mijn pan liggen. Daarnaast viel het me op dat het zo rood bleef! 
Vegetarisch gehakt review

Vegetarisch gehakt review

Vegetarisch gehakt review
Bij gewoon gehakt ben ik gewend dat het op een gegeven moment een beetje lichtbruin kleurt. Zo weet ik of het goed gaar is. Maar het vegetarisch gehakt van Jumbo bleef rood. Dat vond ik lastig! 'Is het nou goed genoeg gebakken of niet?' vroeg ik me af.
Maar omdat het uiteindelijk ook nog drie kwartier in de oven zou gaan met de lasagne, maakte ik me daar maar niet al te druk om.

Hoe smaakt het Jumbo Vegie Gehakt

Nu komt eigenlijk de verrassing wat mij betreft: ik vond het lekker! De lasagne was heel goed geslaagd, en ik proefde totaal niet dat ik vegetarisch gehakt had gebruikt. Dat was dus een groot verschil met het Vivera kruimgehakt.
Ik ben een klein beetje een lastige eter, en moet mezelf soms overwinnen om iets nieuws te proberen. Bij dit in mijn ogen raar uitziende nepgehakt had ik daar ook last van. Dus het feit dat ik het oprecht lekker vond, is wat mij betreft een aanbeveling en compliment voor het Jumbo Vegie Gehakt.

Welk vegetarisch gehakt kies je?

Er zijn best veel merken die vegetarisch gehakt aanbieden. Hoe kies je nou de beste? Volgens De Consumentenbond is het belangrijk op de volgende dingen te letten:
  • Het eiwitgehalte 
  • Het ijzergehalte 
  • Vitamine B12-gehalte
  • Zout en suiker gehalte (deze noem ik even!)

Jumbo Vegie gehakt langs de meetlat!

Het eiwitgehalte van het Jumbo Vegie gehakt is 75,5 dus dat zit wel goed. B12 zit er ook in, en ook ijzer is toegevoegd volgens het etiket. Er zit 1,5 gram aan suikers in en 1,02 gram zout. Volgens het Voedingscentrum mag je per dag maximaal 6 gram zout.
In het Vivera kruimgehakt zit ook alles, maar dat heeft met 0,7 gram aan suikers! Ook zit daar ietsje minder zout in: 1,01. Dat maakt het Vivera kruimgehakt gezonder dan het Jumbo Vegie gehakt.

Vegetarisch gehakt van Jumbo volgens Lifesum: net voldoende...

Helaas wordt mijn Lifesum app ook niet echt blij van het Jumbo Vegie gehakt. Lifesum geeft beoordelingen met gezichtjes. Deze gehakt krijgt een gezichtje met een recht mondje. Geen grote lach dus. Dat betekent dat het niet heel erg gezond is. Volgens de app zit er bovendien 49% vet in.
De Lifesum geeft gewoon rundergehakt wel een vrolijk lachend gezichtje! Ook al zit daar volgens de app 56% vet in.

Mijn conclusie

Voor iedereen die graag vegetarisch wil koken, maar behoefte heeft aan een vleesvervanger, is het Jumbo Vegie gehakt een uitstekende optie. En ik vind dat vanwege de structuur die op gewoon gehakt lijkt en het feit dat het geen opvallend andere smaak heeft dan gewoon gehakt.
Maar als het gaat om gezond eten dan is volgens de Lifesum app het Jumbo Vegie gehakt geen optimale keuze. Daar baal ik van, want ik vond het juist zo prima te eten.

Vegetarisch gehakt van Jumbo kopen

Je kunt het Jumbo Vegie Gehakt uiteraard kopen bij Jumbo! Voor 300 gram betaal je 3,79. Een portie rundergehakt is duurder! Die kost namelijk 4,19.
Dat is nog een mooi extra argument om te kiezen voor vegetarisch gehakt wat mij betreft.
Ter vergelijking: een portie Vivera kruimgehakt van 175 gram kost bij Albert Heijn 2,99. Dit is dus relatief duurder dan de huismerk versie van Jumbo.

Wat zijn jouw ervaringen met vegetarisch gehakt?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *