|

WC Eend Fresh strips review: werkt het echt langer dan 4 weken?

wc eend fresh strips
Bij de Action kwam ik een doosje Wc Eend Fresh Strips tegen. Niet te verwarren met zogenoemde toilet tapes!

Omdat ik permanent op zoek ben naar manieren om onze wc lekker te laten ruiken nam ik een doosje wc strips mee.

Lees nu mijn ervaringen!

Wat zijn WC Eend Fresh Strips?

Deze wc strips zijn een soort geleiachtige substantie in de vorm van een rechthoekje. Ze lijken veel op een stukje tape! Alleen dan dikker, zachter en kleveriger. Op het doosje staan de volgende beloftes:

  1. Reinigend schuim
  2. Langdurig glanzende toiletpot
  3. Continu frisse geur
  4. Werkt tot wel 4 weken
  5. Elke spoelbeurt vormen de WC Eend Fresh Strips een beschermend schild aan binnenkant wc-pot en helpt zo kalkaanslag te voorkomen.

Mijn ervaringen met deze toilet strips

De strips zitten individueel verpakt in een cellofaantje.

WC Eend Fresh strips review
Dit kun je eenvoudig openmaken, en dan kom je bij de strip. De strip heeft aan weerszijden een papiertje. Dat papiertje zorgt dat je het goed kunt vastpakken zonder dat het aan je handen gaat kleven.
WC Eend Fresh strips review
Eerst trek je 1 papier er vanaf. Dan druk je de strip aan de binnenkant van je toiletpot. En tot slot haal je het tweede papiertje eraf. Je hoeft dus geen contact te maken met je handen met de wc strips.
wc strips

Strip moet ónder de spoelrand

Ik maakte de fout om de strip op de verkeerde plek te plakken! Ik plakte hem namelijk te hoog: op de spoelrand in plaats van eronder.. Dat kwam omdat ik me bedacht dat ik anders niet meer goed met de wc-borstel onder de rand van de wc kon schoonmaken.

Oeps

Te laat zag ik dat de strip daar had gemoeten. Ik probeerde snel om hem los te trekken en op de juiste plek te plakken, maar dat gaat dus echt niet! Zo elastisch is de toilet strip namelijk niet. Hij ging stuk, en nu ziet hij er heel rommelig uit...
toilet strips

N.B. De strip is overigens ook geschikt voor een toilet zonder spoelrand. Dus in die zin maakt het vast niet uit dat ik hem te hoog heb geplakt.

Maar hij ruikt echt heerlijk!

Wc strips versus toiletblok

Wat is nou het voordeel van deze wc eend fresh strips versus een toiletblok?
  • Je hoeft zo'n wc strip niet uit de wc te halen als hij zijn werking heeft verloren. Een toiletblok wel om er een nieuwe in te doen.
  • Het is milieuvriendelijker in de zin dat hij er geen plastic 'mandje' om de strip zit.

Mijn conclusie over de wc eend fresh strips

Voor 98 cent vind ik deze strips niet duur. Ik plakte er eentje in onze wc op dinsdag 7 maart om een uur of half twee.

Of ze de wc bij elke spoelbeurt schoonspoelen vraag ik me af. Maar ze zijn geweldig als je bezoek verwacht en je wilt een lekker ruikend toilet voor weinig geld.
Op het moment van publicatie van deze post, 5 dagen nadat ik de strip plakte in de wc-pot ruikt de wc nog heerlijk fris naar citroenen.

N.B. Houd deze post in de gaten, want ik zal updaten wanneer de geur verdwijnt. Even tussen ons: ik kan me niet voorstellen dat de strips echt 4 weken lang zo fris blijven ruiken!

WC Eend Fresh Strips kopen

Bij De Action koop je een doosje met 3 wc strips voor maar 98 cent. Ter vergelijking: bij bol.com betaal je 5,90 voor 2 doosjes!!!

Leestips

Werken ze langer dan 4 weken? Update

Nee, deze strips werken niet langer dan vier weken. Sterker nog, na een week was de geur weg. Maar goed, dat neemt niet weg dat ze zeker 5 dagen wel een heerlijke frisse geur verspreidden in het toilet.
Gebruik jij wel eens wc strips voor een schone en frisse wc?

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Op zich maakt het wel uit waar je 'm plak als je 'm zoals bij jouw toilet te hoog plakt spoelt er geen water langs en gaat de strip heeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang mee (denk ik). Wij hebben zo'n randloze toilet en daar kun je geen 'gewone' toiletblokken in hangen want blijft niet zitten. (gat in de markt :-)Deze wel maar je moet wel oppassen wanneer je de wc schoonmaakt met een borstel voor je het weet is ie foetsie. Je hebt overigens van WC eend ook discs die moet je met een speciale houder ook in het toilet 'plakken' waren laatst in de aanbieding bij het Kruidvat en die gaan bij ons (2 personen) een dag of 10 mee. Ruiken ook lekker. Deze lijken mij ook wel wat moet morgen bij de Action zijn. Je kunt deze natuurlijk ook inzetten als 'het toilet ruikt lekker' door ze aan de achterkant van de wc pot te plakken. Moet dan wel 4 weken meegaan denk ik, jammer dat het zo lastig verwijderbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *