|

Hangmat Action: is het wat? Ik probeerde hem uit!

action hangmat
Ik kocht een hangmat bij de Action.

Op zich heb ik een goede hangmat, die ik ooit kocht bij de Xenos. Maar toen ik de hangmat van de Action tegenkwam, besloot ik dat een back-up nooit verkeerd is.

Ik heb destijds namelijk best moeten zoeken naar de hangmat van de Xenos. Bovendien was de hangmat van de Action maar 5,99. Een stuk goedkoper dan de hangmat van Xenos. Die kostte me destijds 12,95.

Hieronder lees je mijn review van de hangmat van de Action, en of hij het geld waard is. Want soms is goedkoop, duurkoop.

Hangmat Action: omschrijving

De hangmat van de Action wordt verkocht in een plastic hoesje, en is niet groot. Je neemt hem zo mee in je tas. De hangmat zit verpakt in een plastic hoesje

action hangmat

En hier zie je de hangmat uitgepakt:

action hangmat

De hangmat van de Action is 200 x 100 centimeter. Het materiaal is 60% katoen en 40% polyester. Volgens het wasvoorschrift mag je hem alleen op de hand wassen.

Even ter vergelijking: een hangmat van Tropilex heeft een breedte van 140 centimeter.

Overige aanwijzingen bij deze hangmat zijn:

 • Hang hem op in een hoek van 10 graden horizontaal.
 • Hij is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf 12 jaar.
 • Niet geschikt voor mensen die meer wegen dan 120 kilo.
 • Aanbevolen hoogte is 50 cm boven de grond.
Op onderstaande foto zie je de hangmat uitgepakt en uitgespreid op de grond:
hangmat van de action§
En hier een close-up van het touw:
hangmat van de action

Hangmat Action: geen bevestigingsset

De hangmat heeft aan weerszijden touw, met een grote lus waarmee je hem kunt vastmaken.

Maar er zit geen hangmat bevestigingsset bij deze hangmat!

Dus tenzij je zelf iets hebt om de hangmat mee op te hangen, kom je niet zo ver met de hangmat van de Action. Ik vind dit soort informatie altijd erg belangrijk bij een product. Zo kochten we ooit een solar tuinlamp waar je vervolgens een tegel bij moest kopen om hem neer te kunnen zetten. En dat stond nergens vermeld.... Maar goed, jullie zijn nu dus gewaarschuwd : )

Hangmat Action ophangen

Gelukkig kon ik de bevestigingsset van onze huidige hangmat gebruiken voor de Action hangmat. Hieronder hangt hij, tussen onze twee perenbomen:

Bevestigingsset hangmat

En zo ziet hij eruit als er iemand in ligt:

Hangmat Action
Excuus voor de bizar scheve foto! Mijn man nam de foto. Ik weet niet hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om de foto zo scheef te krijgen. Ik word al duizelig als ik ernaar kijk...
Als je niet twee bomen hebt om je hangmat tussen te hangen kun je kiezen voor een hangmat met standaard.

Mijn conclusie over de hangmat van de Action

Toen ik hem had opgehangen maakte ik me eerst een beetje zorgen, omdat hij zo enorm hoog hing. Maar de ervaring leert dat als je eenmaal in een hangmat ligt, je vanzelf een eind naar beneden zakt. Dat bleek ook hier het geval. Ik moet zeggen dat hij prima lag. Ik voel eigenlijk geen verschil met de wat duurdere hangmat van de Xenos. De hangmat is geschikt voor 1 persoon.

Mijn conclusie is dan ook dat voor 5,95 de Action hangmat een prima aankoop is.

Maar, let op: je hebt dus apart een bevestigingsset voor een hangmat nodig.

Bevestigingsset hangmat

Voor 14,95 koop je een universele bevestigingsset voor een hangmat bij bol.com:
Een korte zoektocht op internet leert dat de prijzen voor een bevestigingsset voor een hangmat variëren van 14,95 tot zo'n 25,-. De prijs van de set bij bol.com lijkt dus redelijk vriendelijk.

Leestips

Heb jij een hangmat? En hoe heb je die opgehangen?

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

11 reacties

 1. Ondanks dat een hangmat mij nooit heeft aangesproken vond je review erg interessant. Bedankt! Alleen aan het einde van de tekst staat er Hema, maar het ging toch om de Xenos?
  Ik voel eigenlijk geen verschil met de wat duurdere hangmat van de Hema. De hangmat is geschikt voor 1 persoon.

 2. Ik heb een hangmatstandaard thuis, in de huiskamer, maar bij dagjes uit neem ik mijn lichtgewicht hangmat mee. Ik heb geen bevestigingset, ik gebruik gewoon paracord(dat is sterk dun touw)

 3. Dit soort hangmatten vind ik nooit fijn. Een "echte" hangmat, daar lig je dwars in, dat schommelt veel fijner en daar val je ook niet uit als je een beetje wild schommelt. Ik weet niet wie ooit op het idee is gekomen om in zo'n smalle hangmat te gaan liggen... Ik denk dat het te maken heeft met minder materiaal en dus goedkoper? Ik zou zeggen, probeer eens een keertje zo'n Mexicaanse hangmat, en je wil nooit meer wat anders. Die zijn ook veel luchtiger en je kan er met 2 tot 3 volwassenen in, is heel leuk, vroeger lag ik erin met minstens 3 kinderen tegelijkertijd.

 4. Bij die van de Xenos van 12,95 zat dus wel een bevestigingsset? Of ook niet? Zo wel, dan was dat juist een koopje, toch? Als je bij die van de Action er nog een bevestigingsset bij moet komen kom je toch al rond de 20 euro uit...

 5. Je schrijft in een eerder bericht: Gelukkig kon ik de bevestigingsset van onze huidige hangmat gebruiken voor de Action hangmat.
  Over welke hangmat heb je het hier dan? Niet die van de Xenos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *