Kobo Aura Edition 2 refurbished: review

Nadat het scherm van mijn oude Kobo eReader de geest gaf, ging ik op zoek naar een nieuwe eReader. Ik koos uiteindelijk voor een nieuwe Kobo eReader omdat ik dat systeem tenminste een beetje ken. Dus niet zozeer omdat ik Kobo eReaders nu zo geweldig vind. Het werd een Kobo Aura Edition 2.

Wat ik nadelen vind aan een Kobo ereader

Mijn grootste bezwaren tegen Kobo eReaders zijn:

  • Een Kobo eReader blijft vaak hangen, en dan moet je ze heel moeilijk herstarten om weer aan de gang te krijgen.
  • Het scherm van een Kobo eReader reageert vaak matig, waardoor je meerdere keren over het scherm moet swipen om een bladzijde om te slaan.
Maar goed, desondanks besloot ik opnieuw voor dit merk te gaan. Ook omdat het toch wel een heel bekend, en toonaangevend merk is. Ik kocht via bol.com een Kobo Aura Edition 2 voor 89,99. Ik kocht hem refurbished om iets goedkoper uit te zijn. 

Kobo Aura Edition 2 uiterlijk

Voorkant Kobo Aura Edition 2:

Achterkant Kobo Aura Edition 2:
Scherm Voorkant Kobo Aura Edition 2:

Deze post is een review van de Kobo Aura Edition 2 refurbished die ik kocht op 11 december 2018 via bol.com.

Kobo Aura Edition 2 refurbished

Toen de Kobo Aura Edition 2 werd bezorgd, schrok ik eerst even van het kleine formaat. Hij was namelijk kleiner dan mijn Kobo Touch. Maar bij nadere beschouwing bleek het scherm hetzelfde formaat te zijn, dus dat viel mee. Het was eventjes een gedoe om in te loggen bij mijn Kobo Aura Edition 2, maar toen dat eenmaal gelukt was, ging het best prima. Wel vond ik het scherm matig reageren, maar dat nam ik dan maar op de koop toe.
Maar vanaf ongeveer half januari kwam er een nieuw probleem bij met mijn Kobo Aura Edition 2. Als ik met enige moeite een bladzijde omsloeg, deed hij er om de haverklap meteen een stuk of 5 extra. Superirritant. En vervolgens reageerde het scherm amper als ik probeerde terug te bladeren. Ook bleef hij een keer 'hangen' waarna ik hem eerst aan de computer moest koppelen voordat hij weer tot leven kwam.

Kobo Aura Edition terug naar bol.com voor reparatie

Hoewel ik mijn eReader eigenlijk niet wilde missen, besloot ik uiteindelijk om hem toch maar terug te sturen naar bol.com. Daar kon ik de Kobo Aura Edition 2 aanmelden voor reparatie. Ik deed hem op een maandag op de post via Albert Heijn, en kreeg op donderdag bericht van bol.com dat hij niet meer te repareren was. Ik krijg mijn geld terug.

Kobo Aura Edition 2 refurbished: conclusie

Ik kocht mijn Kobo Aura Edition 2 in december refurbished via bol.com. Refurbished wil zeggen dat een apparaat goed is opgeknapt, en het prima doet. Ik weet niet of het aan het feit ligt dat hij refurbished was, of aan de Kobo Aura Edition 2 zelf, maar ik vond hem niet zo goed'

Mijn conclusie is dan ook dat ik een Kobo Aura Edition 2 niet aanbeveel. Ik adviseer een ander model eReader.

Ik heb nu een Kindle gekocht op advies van mijn oudste dochter, die eerst ook een Kobo eReader had. Zij zegt dat een Kindle eReader veel fijner is. Ik ben benieuwd. Binnenkort een review van een Kindle eReader : ) en van de reparatieservice van bol.com.

Lees ook mijn review van de Kindle Paperwhite 2019!

Op zoek naar gratis e-books?

N.B. Denk ook eens aan een ebook abonnement!

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *