Zoef Robot Sien review van een stofzuiger robot

Ik was erg tevreden over mijn iLife robotstofzuiger. Tot hij er mee ophield. Ik kon hem nog wel opladen, maar als ik hem dan vervolgens aanzette, werd het lampje oranje en slaakte hij een paar piepjes. Ondanks de gebruiksaanwijzing, kon ik het probleem niet oplossen. Ik ben een maand lang bezig geweest met hulp vragen van de verkoper, Tomtop.com, maar tevergeefs.

Hierbij wil ik dan ook nadrukkelijk afraden om een robotstofzuiger via Tomtop.com te kopen.

Het probleem met mijn iLife robot stofzuiger

Want als je problemen krijgt, kun je het wel vergeten. Hieronder het filmpje waarin je het probleem kunt zien.

Wat ik zoek in een robot stofzuiger

Hoe dan ook, ik miste de robotstofzuiger heel erg. Ik was er aan gewend geraakt om hem elke ochtend na het hardlopen aan te zetten. Dan ging ik in mijn kantoortje aan het werk, en op de achtergrond hoorde ik de robotstofzuiger opgewekt zoemen en mijn huishoudelijke werk doen. Dus ging ik op zoek naar een nieuwe stofzuiger. Daarbij vond ik de volgende dingen belangrijk:

  1. Hij moet goed zuigen.
  2. Hij moet ook dweilen.
  3. Hij mag niet te duur zijn.

Zoef Robot Sien

Omdat de iLife stofzuiger stuk was gegaan, wilde ik een ander type robotstofzuiger kopen. Na heel wat research kocht ik via bol.com de Zoef Robot Sien voor 249,-.  De reviews op bol.com waren redelijk lovend. Ik vond deze robotstofzuiger qua prijs eigenlijk te hoog, maar vooruit.

De Zoef Robot Sien werd keurig bezorgd, inclusief alle onderdelen. Waar de iLife robotstofzuiger 1 borsteltje had aan de voorkant had stofzuigerrobot Sien er 2. Dus dat zag er goed uit. Toch heb ik de Zoef Robot Sien na een dag teruggestuurd naar bol.com want hij viel me tegen.

Waarom ik Zoef Robot Sien terugstuurde

Het begon al met het luikje bovenop de robotstofzuiger. Ik vond het materiaal daarvan vrij dun en kwetsbaar voelen. Daarnaast viel vooral de dweilfunctie me erg tegen. Robotstofzuiger Sien heeft een soort plaat aan de onderkant die je kunt vullen met water. Maar voor mijn gevoel had die heel weinig inhoud, waardoor hij maar weinig dweilde. Van te voren had ik de dweil flink nat gemaakt, en ik had het idee dat hij alleen daardoor wat dweilde, en dat er maar weinig uit de tank kwam. Hij maakte een nieuwe dweil kopen dus niet overbodig!

Daarnaast maakte hij een stuk meer lawaai dan mijn iLife stofzuiger robot. Last but not least was ik gewend dat mijn iLife robot stofzuiger gewoon over drempels kon. De Zoef Robot Sien begint bij drempels paniekerig te piepen en doet vervolgens niks meer.

Zijn er goede robot stofzuigers?

Volgens de Consumentenbond zijn er eigenlijk niet echt goede robot stofzuigers. De stofzuiger robot die als beste uit de test komt bij De Consumentenbond, de Neato Botvac Connected, krijgt nog steeds maar een 6,7. Dat vind ik geen hoog cijfer. En die kost maar liefst 500,-. Ik betaalde voor mijn iLife robotstofzuiger destijds 158,- bij Tomtop.

Mijn conclusie over robot stofzuigers

Ik heb lang geaarzeld voordat ik een robot stofzuiger kocht omdat ik het een beetje een decadente en luxe aankoop vond. Maar als je er eenmaal eentje hebt, dan wil je hem niet graag meer missen is mijn ervaring. De Zoef Robot Sien viel me tegen wat betreft prestatie, dweilvermogen en geluid. Om die reden heb ik hem teruggestuurd.

Wat mij betreft biedt de iLife robotstofzuiger meer prestatie, voor minder geld dan de Zoef Robot Sien.

Lees ook mijn review van de Robotstofzuiger met dweil van het merk Envato!

En mijn post over de stofzuigerzakken van de Action en Wat is een goede robotstofzuiger?

Leestip: Vloer reinigen met een tapijtreiniger.

 


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ik onthoud altijd dat producenten hun apparaten zo maken dat ze niet (erg)lang meegaan.
    Denk maar eens aan de oude AEG bovenlader wasmachine en de hippe van nu. Die oude kon wel dertig jaar mee,soms langer. Nu moet je elke paar jaar weer een nieuwe wasmachine kopen. Zo kijk ik ook naar de nieuwe gadgets als robotzuiger. Ik begin er niet aan, en de vriendinnen die ik heb die eraan begonnen hoor ik vooral mopperen. Een enkele keer een schoonmaakster inhuren is volgens mij goedkoper. In elk geval gezelliger.

  2. Ik zit zelf te denken aan een dweilrobot, gewoon vanwege mijn fysieke beperking. De vergoeding voor huishoudelijke hulp wordt steeds meer gekort dus het lijkt me geen foute investering.
    Ik ben wel opgevoed met het idee dat je waar naar geld krijgt. 250 euro voor zo'n robot is erg weinig. De gemiddelde prijs ligt volgens mij zo rond de 400-500 euro. Dat gezegd hebbende, realiseer ik me natuurlijk dat duur lang niet altijd goed is. Ik zal me in elk geval uitgebreid oriënteren voordat ik tot aankoop overga.

  3. Ik kan me dat goed voorstellen Jo. Het is inderdaad best lastig om te besluiten welke je zult kopen. De Zoef robot Sien viel mij dus tegen, ondanks vrij positieve reviews op bol.com. Ik heb nu opnieuw een iLife stofzuiger robot gekost, ondanks dat de eerste stuk ging. Ik vind dat die goed zuigt en hij dweilt ook heel aardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *