Crypto investering bij Litebit september 2021: november 2022

bitcoin

Als het gaat om geldzaken ben ik geen expert. Ik vind financiële zaken belangrijk om goed op orde te hebben, maar ook erg ingewikkeld. 

Zoals crypto munten en beleggen.

Om die reden heb ik bijvoorbeeld ook geen aandelen gekocht ondanks de lage rente.

Ik durfde niet.

Om geen risico's te lopen liet ik mijn spaargeld braaf op mijn spaarrekening staan, met 0% rente.

Wat dat betreft bewonder ik Adine van het blog Lekker Leven met Minder. Zij durft wel te beleggen, en geeft regelmatig updates van haar inkomsten met onder andere crypto.

Crypto gekocht bij Litebit september 2021

Toch heb ik in september 2021 de stoute schoenen aangetrokken en crypto gekocht bij Litebit! Daarvoor ging ik onder andere eerst reviews lezen over Litebit en andere sites. Daar kwam Litebit heel positief uit.

Ik investeerde 30 euro

Omdat ik me onzeker voelde over crypto besloot ik maar een klein beetje geld te investeren. Dertig euro om precies te zijn.

In mijn onwetendheid dacht ik dat 1 crypto hetzelfde was als 1 euro. Mijn kinderen hebben mij hartelijk uitgelachen. Uiteindelijk kocht ik voor 30 euro aan Bitcoins. Voor de mensen die net als ik niet zoveel van bitcoin weten: dat is beslist géén 30 bitcoins zoals ik eerst dacht!

Litebit review

Eerlijk gezegd was ik mijn crypto investering een beetje vergeten. Maar ineens schoot het door mijn hoofd: 

'Hoe is het eigenlijk met mijn crypto investering bij Litebit?!'  

Toen wilde ik meteen inloggen bij Litebit om te kijken of mijn Bitcoin zich had vermeerderd. Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig!

Litebit account beveiliging is heel goed

Hoewel ik het een enorm gedoe vond, kan ik niet ontkenning dat de beveiliging bij Litebit heel goed is. Je komt echt niet zomaar in een account. Ook niet als het je eigen account is...
Deze ochtend ben ik ruim 10 minuten bezig geweest om toegang te krijgen tot mijn account. Doordat ik zo lang niet meer had ingelogd, en van smartphone ben gewisseld, kreeg ik de sms-code om mee in te loggen niet. 

Foto met id + tekst!

Dat betekende dat ik een foto van mezelf met geldig identiteitsbewijs moest maken. Vervolgens moest ik die uitprinten en er Litebit en de datum opschrijven. Daar maakte ik vervolgens weer een foto van en die moest ik uploaden. Kortom, ik vond het een hele klus. Maar het geeft me wel een veilig gevoel.

Het vervelende was alleen wel dat de foto werd afgekeurd. Dus toen moest ik het hele proces opnieuw doorlopen, met opnieuw: 'Afgekeurd!' als resultaat. Uiteindelijk heeft het me twee dagen gekost om weer toegang te krijgen tot mijn account.

Dus tip:

Zorg dat je regelmatig inlogt bij je Litebit account, want eenmaal buitengesloten kom je er niet zo makkelijk weer in. Dat is goed wat betreft beveiliging, maar enorm irritant als je zelf niet bij je account kunt!

Hoe is het nu met mijn crypto investering bij Litebit?

Toen het me eindelijk lukte weer in mijn account te komen wachtte mij een teleurstelling: mijn investering is ongeveer gehalveerd! Ik heb nog maar 16,16 in mijn 'wallet' bij Litebit.
Het is niet moeilijk om te zien hoe het komt dat mijn investering ongeveer gehalveerd is:
litebit

Mijn eerste gedacht was: 'Ik haal alles eraf, en doe dit noooit meer.' Maar toen bedacht dat ik net zo goed kan wachten tot de Bitcoin weer beter gaat. Gaat niet het Engelse spreekwoord: 'What goes up, must go down?' Andersom geldt dat vast ook ; )

Consumentenbond over investeren in cryptovaluta

Als het om reviews gaat kijk ik ook altijd graag even wat de Consumentenbond erover zegt. Zij benadrukken twee dingen:
  • Gebruik alleen geld dat je kunt missen. 
  • Zorg voor risicospreiding: Beleg nooit meer dan 10% van je vermogen dat je voor beleggingen beschikbaar hebt.

Leestip

Het begin van mijn Bitcoin experiment bij Litebit!
Wat zijn jouw ervaringen met investeren in crypto?

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *