Koopmans Citroencake review

koopmans citroencake review

Ik ben dol op Koopmans Citroencake.

Eens in de zoveel tijd bak ik zo'n cake, snijd die in plakken en die doe ik dan in de diepvries.

Zo kan ik er lang meedoen.

Elke dag neem ik 3 vierkante stukjes citroencake bij mijn koffie van 10 uur.

Koopmans Citroencake

Koopmans Citroencake is heel eenvoudig te maken. Het enige wat je moet toevoegen zijn 4 eieren, 100 ml water en 150 ml boter. Ik gebruik altijd Blueband vloeibare boter omdat ik het idee heb dat de cake dan minder ongezond en vet is. Vloeibaar vet is immers beter dan 'vast' vet heb ik geleerd.

Koopmans Citroencake bakken

Ook zo makkelijk: je moet het 'meel' in een bak doen en dan huppekee, alle ingrediënten er in één keer bij gooien. Door ervaring wijs geworden, roer ik ze nu eerst even goed door met een lepel. De eerste keer gebruikte ik meteen mijn staafmixer, en toen vloog het meel me om de oren. Dat wil ik voorkomen, dus roer ik het nu eerst goed door elkaar.

Pas daarna ga ik aan de slag met de staafmixer. Die moet je 1 minuut op de laagste stand gebruiken daarna nog 2 minuten in de hoogste stand:

En dan heb je dit:

koopmans citroencake review

Naast de kom zie je mijn cakevorm staan. Die heb ik bij de Action gekocht. Om te voorkomen dat de cake vastplakt aan de vorm gebruik ik tegenwoordig altijd bakpapier van de Action. Zoals je ziet lukte het me niet zo goed om die er netjes in te vouwen, maar dat is doorgaans geen probleem.

Zelf ook Koopmans Citroencake maken?

Op hun website vind je het recept.

Koopmans Citroencake kopen

Een pak van deze cakemix kost bij AH 1,89 en bij Jumbo 1,87. Qua kosten komen daar dan nog 4 eieren bij en 150 ml/gram boter.

 • 1,87 Koopmans Citroencake mix
 • 1,60 (uitgaande van 40 cent per ei)
 • 0,70 vloeibare Blue Band boter. (750 ml kost 3,39)

Totaalkosten: 4,17 en wat tijd, moeite en de kosten van de oven.

Koopmans Citroencake bakken versus kant en klaar cake kopen

Je kunt duurder uit met deze mix voor cake dan als je een kant en klare cake koopt. Het ligt eraan wat voor cake je koopt. Bij de Jumbo koop je een boerencake voor 2,49 maar een Jumbo marmercake kost 4,69 en is dus duurder dan zelf bakken.

Zelf een citroencake bakken

Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een citroencake bakken, zonder kant en klare mix! Hieronder een recept voor fijne cake uit het Blue Band kookboek Van Piepers tot pasta.

 • 200 gram bloem of zelfrijzend bakmeel
 • 4 eieren
 • 200 gram boter
 • 200 gram suiker

Voor citroencake voeg je daar het volgende aan toe:

 • Schil van 2 citroenen, geraspt
 • Sap van 1 citroen

Een pak bloem kost maar 89 cent bij de Jumbo:

citroencake bakken

De kosten voor deze citroencake zijn dan:

 • 0,18 cent bloem
 • 1,60 eieren
 • 0,19 cent suiker
 • 0,90 cent vloeibare Blue Band

Totaalkosten: 2,87.

Maar let op: in Koopmans Citroencake mix zit maar 104 gram suiker! Dat is een stuk minder dan in bovenstaand recept.

Dit vind ik dan weer een goed argument voor de mix.

Mijn conclusie

Ik ben enthousiast over de mix voor citroencake van Koopmans. De cake smaakt heerlijk. Een aanrader dus wat mij betreft.

Leestip: Wafels bakken met een wafelijzer van de Lidl.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *