Minotta Sfeerhaard of is het lamp?

Minotto sfeerhaard

Omdat het me zo handig leek, kocht ik ooit een Minotta sfeerhaard. Ik had een Youtubefilmpje gezien waarin uitgebreid werd verteld hoe smerig een openhaard wel niet is, en hoeveel schoner en handiger een electrische haard. Daardoor kreeg ik ineens zin in zo'n elektrische haard.

Minotta sfeerhaard bij de Gamma

Via internet vond ik bij de Gamma een elektrische haard voor maar 59 euro. Thuis maakte ik snel de openhaard schoon en plaatste mijn nieuwe liefde teder in de opening. Hm... het paste niet helemaal, en het rooster waarop de houtblokken rustten stak aan de voorkant een stukje naar buiten. 'Maar,' zo zei ik geruststellend tegen mezelf: 'dat ziet niemand.'

Minotta sfeerhaard: het lijkt net een lamp....

Ik plugde hem in en nam verwachtingsvol plaats voor het vuur. Genietend stak ik mijn handen uit om ze te warmen, en ontdekte toen dat mijn openhaard feitelijk een hele dure lamp was. Toen kreeg ik het spontaan alsnog warm, en de betovering van de electrische openhaard werd verbroken. In het kille licht van mijn nep openhaard besefte ik dat ik zojuist 59 euro had uitgegeven aan een miskoop.

Minotta sfeerhaard: teruggebracht naar de winkel

De mevrouw achter de kassa inspecteerde de openhaard en gaf me grif mijn 59 euro terug. Opgelucht ging ik naar huis

Conclusie over de Minotta sfeerhaard

De EWT Minotto Sfeerhaard is leuk als dure lamp, maar als openhaard schiet hij te kort. Hij geeft nauwelijks licht, en geen warmte.

Het is natuurlijk mogelijk dat ik verwend ben door onze echte open haard, maar anders zou ik zeggen: 'Koop gewoon een video van een haardvuur,' da's een stuk goedkoper.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Haha, leuk verhaal. En een leerzame les! Als je je toch wat irriteert aan de haard, zoals ik eerder had gelezen, kan je dan niet beter zo'n voorzet-scherm-dinges kopen? Is dat niet iets? Staat het toch netjes, en sjiek.
    Patrick

  2. Ik heb een nepschouw, met elektrisch haardje, deze geeft wel warmte, maar vreet stroom. Wees dus maar blij met je open haardje, veel gezelliger hoor, als ik een rookkanaal had, zou ik allang een echte houtkachel hebben aangeschaft. Ach en dat schoonmaken moet je maar op de koop toenemen toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *