Lidl Meradiso hoofdkussen

Lidl Meradiso hoofdkussen

Nadat ik mezelf schrik had aangejaagd met mijn eigen post over de hygiëne van hoofdkussens wilde ik een nieuw hoofdkussen hebben. Want de hoofdkussens van mijn man en ik hebben we al zo lang dat ik niet eens weet hoe oud ze zijn. En dat leek me een slecht teken. Daarom leek een frisse start met een paar nieuwe hoofdkussens mij een goed plan. Dus ging ik op zoek naar nieuwe hoofdkussens. En ik had daarvoor de volgende criteria:

Hoofdkussen kopen: criteria

 1. Niet te dik, of de optie om er wat vulling uit te halen. 
 2. Het hoofdkussen moet in de was kunnen op 60 graden zodat huismijt en dergelijke verdwijnen.
 3. Het hoofdkussen moet een katoenen tijk hebben i.v.m. zweet en vochtverlies.

Hoofdkussens: prijzen zijn heel verschillend

Op het gebied van hoofdkussens zijn de prijzen heel uiteenlopend. Zo kwam ik een kussen tegen van het merk Emma, dat ook bekend is van de Emma matrassen. Maar dat kostte maar liefst 99,- en vond ik echt veel te duur. Uiteindelijk kocht ik een kussen bij de Lidl: Meradiso. Dit kussen kostte maar 4,99 en voldeed aan mijn 3 criteria voor een hoofdkussen.

Lidl Meradiso hoofdkussen

Het Lidl Meradiso hoofdkussen heeft de volgende eigenschappen:

 • Een High-tech INNOFILL® vulling die vocht reguleert en zorgt voor een uitgebalanceerd lichaamsklimaat 
 • Het kussen is voorzien van ritssluiting en is individueel te vullen voor de optimale aanpassing van de hoogte
 • Materiaal
  Hoes: 100% polyester (microvezel); vulling: 100% polyester (INNOFILL®) 
 • Afmetingen
  60 x 70 cm 
 • Gewicht
  ca. 525 g 
 • Machinewas: 60 °C

Het kussen heeft dus helaas geen katoenen hoes, maar dat heb ik door de vingers gezien vanwege de belofte van vochtregulatie. Groot pluspunt vind ik dus dat je de vulling van het hoofdkussen kunt aanpassen.

Het Lidl Meradiso hoofdkussen in de praktijk

Ik ben erg tevreden met mijn Lidl Meradiso hoofdkussen. Het ligt lekker, en het kan goed in de was. Het voelt lekker zacht en donzig en ziet er echt uit als een kussen. Mijn oude hoofdkussen was nogal plat en sneu geworden en moest ik altijd uitdeuken. Het Lidl hoofdkussen blijft vanzelf 'in model'.

Mijn conclusie over het Lidl Meradiso hoofdkussen

Ik ben blij met mijn aankoop van het Lidl Meradiso hoofdkussen. Ik lig er lekker op en het kan op 60 graden gewassen worden voor de hygiëne.

P.S. In 2020 werd het Emma matras als beste getest door De consumentenbond. 
Leestip: Lidl poppenhuis


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Ik heb een heel dik veren kussen en kan niet wennen aan die dunne dingen uit de winkel. Ooit moest hij weg, ivm huisstofmijtallergie maar na 2,5 jaar nek- en rugklachten weer een ouderwets veren kussen gehaald. Als t vriest leg ik hem buiten en leg hem regelmatig in t openstaande raam te luchten.

 2. Fijn dat je een goed kussen hebt gevonden Geldover. Die van de Lidl vond ik eerst nog bijna te dik, maar het stelde me gerust dat ik er wat uit kon halen. En uiteindelijk was dat niet eens nodig gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *