Otrivin Duo review: maakt het de belofte waar?

otrivin duo neusspray ervaringen
Ben jij wel eens snipverkouden? Van het soort dat de tranen uit je ogen stromen en over je wangen biggelen. Niet omdat je zo verdrietig bent, maar door je verkoudheid? Ik wel.

En dat is waarom ik viel voor de beloftes van Otrivin Duo. Niet alleen  beloofde dit middel mij dat ik weer kon ademen door mijn neus, maar ook zou het helpen tegen mijn loopneus. Hieronder mijn ervaringen met Otrivin Duo.

De belofte van Otrivin Duo

Hieronder het reclamefilmpje van Otrivin Duo. Ze beloven heel wat!

Otrivin Duo: wat is het verschil met gewone Otrivin?

In gewone Otrivin zit de stof xylometazoline. Dat is de stof die ervoor zorgt dat de zwelling van neusslijmvlies minder wordt, waardoor je weer door je neus kunt ademhalen. Dat geeft vaak al een grote opluchting.

Bij Otrivin Duo zit er naast xylometazoline nog een andere stof in, namelijk ipratropium. Ipratropium vermindert de slijmaanmaak in je neus. Bij Otrivin Duo krijg je dus 2 werkzame stoffen in plaats van eentje. En deze combinatie zorgt er niet alleen voor dat je weer vrij kunt ademen, het vermindert ook je loopneus. Tenminste, dat zeggen ze bij Otrivin.

Otrivin Duo: mijn ervaring

Misschien had ik te hoge verwachtingen van Otrivin Duo, maar bij mij hielp het niets. De xylometazoline wel. Net als met gewone Otrivin kon ik door Otrivin Duo weer door mijn neus ademhalen. Maar wat het niet deed, en wat ik wel had gehoopt, was dat het een eind maakte aan mijn loopneus en tranende ogen. Ik merkte helaas geen enkel effect.

Mijn conclusie over Otrivin Duo

Op basis van mijn persoonlijke ervaring zou ik zeggen: geef geen extra geld uit aan Otrivin Duo. Bij mij hielp het alleen om weer te kunnen ademhalen. Het deed niets voor mijn loopneus.

Mijn advies: koop gewoon een huismerkversie met xylometazoline

Sterker nog, koop gewoon de huismerk versie van bijvoorbeeld de Kruidvat of Etos, waar xylometazoline in zit. Dat helpt ook om je neus weer open te maken, en is echt veel goedkoper. Normaal koop ik ook nooit Otrivin, omdat de huismerk versie net zo goed helpt.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *