Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner review

Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner review

Het was dat mijn jongste dochter er zo op aandrong! Zelf was ik heel tevreden met mijn Dove shampoo en conditioner. Maar volgens haar zou mijn haar met de Petal Fresh anti-frizz shampoo en conditioner helemaal prachtig worden!

Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner

Zoals ik al zei, werken de Dove shampoo en conditioner ook best goed voor mijn vochtarme en pluizige haar. Maar het kan natuurlijk altijd nóg beter. Dus besloot ik de Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner een kans te geven.

Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner bij de Kruidvat gekocht

Ik kocht ze bij de Kruidvat voor in totaal 10,-. De Petal Fresh anti-frizz shampoo en conditioner kosten 5 euro per stuk. Dat is nog vrij goed te doen, hoewel ik met Dove shampoo en condtioner veel goedkoper uit ben. Die heb ik bij de Action namelijk al voor 1,79 per stuk!

Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner: wat beloven ze?

Petal Fresh is zo'n merk dat reclame maakt voor alle ingrediënten die er NIET inzitten. Dat is een soort van nieuwe mode merk ik. Om te pochen op wat er allemaal niet in zit. Er zijn zelfs luiers die een heleboel tekst hebben om je te vertellen wat er niet in zit.

Petal Fresh: de verkoopargumenten

Petal Fresh is dus zo'n type merk. Dit staat er op het flesje:

 • Sulfates
 • Harsh preservatives
 • ph Balanced
 • Vegan
 • Cruelty-free
 • No parabens
 • Color-sage
 • No GMOs
 • No phtalates
 • Gluten-free
 • No colors added
 • Sustainably sources

Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner in de praktijk

Ik heb de Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner 3 weken gebruikt. Ik was mijn haar 1 keer per week. Maar ik kan je dit vertellen:

Mijn haar werd veel zachter en minder pluizig met de Dove shampoo en conditioner!

Met andere woorden Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner maakten hun beloftes wat mij betreft niet waar. Hoezo 'anti frizz'?! Mijn haar was enorm droog en pluizig na het gebruik van de Petal Fresh producten.
Tijdens het wassen met de Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner merkte ik het al! Mijn haar bleef stroever voelen, en er zaten meer klitten in.

Mijn conclusie over Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner

Mijn conclusie over de Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner is dat het product de belofte van anti frizz niet waar maakt. Mijn haar voelde droog en pluizig na het gebruik. Het deed niet wat ik had gehoopt. Sterker nog, ik bereik een beter resultaat met de Dove shampoo en conditioner.

Ik raad de Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner daarom niet aan.

Wat mijn jongste dochter er van zegt!

Volgens mijn jongste dochter had ik het gewoon vaker moeten gebruiken. Elke dag bijvoorbeeld. Maar ik ga echt niet elke dag mijn haar wassen. Veels te veel werk. Bovendien heb ik juist altijd begrepen dat het niet goed is voor je haar om het elke dag te wassen.

Met andere woorden: ik heb het na 3 keer gebruiken opgegeven. En ik verwacht ook eerlijk gezegd niet dat het beter zou zijn gaan werken na nog een aantal weken proberen. Maar dat kan aan mij liggen natuurlijk.

N.B. Wist je dat je voor drogisterij artikelen soms de helft goedkoper uit kunt zijn bij de DM drogist?!

Praktische informatie over Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner

Ik kocht de Petal Fresh Anti-Frizz shampoo en conditioner bij de Kruidvat. Ze kosten daar 5,- per stuk.

Lees ook mijn review van de Botma en van Bennekom haarzeep en mijn review van de shampoo en conditioner van By Linn.

Leestips


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *