Stofzuiger van de Gamma

stofzuiger van de gamma
Nog niet eens zo heel lang geleden kochten we een Miele stofzuiger omdat die volgens de Consumentenbond de beste koop was. Maar het kreng zoog figuurlijk maar letterlijk niet.

Miele stofzuiger zoog niet

Voor wie geen tieners in huis heeft: de stofzuiger deed het slecht. Hij zoog amper. Wat we ook deden. We vervingen nog maar eens een keertje de stofzuigerzak, we maakten het filter schoon en we controleerden de stofzuigermond en de slang. Alles was schoon. Maar zuigen, ho maar.

Op een zondagmiddag werd mijn man ineens zo kwaad over die stofzuiger dat hij in de auto stapte, en bij de Gamma een nieuwe stofzuiger kocht.

Gamma stofzuiger

Het eerste wat ik dacht toen ik de Gamma stofzuiger zag was: 'Wat een grappig model!' Want de stofzuiger van de Gamma is een wat ander model dan de meeste stofzuigers. Sterker nog deed me denken aan de stofzuiger van de Teletubbies, Noonoo.

Ook heeft hij wel ietsje weg van die leuke stofzuigers met namen als Henry.

Product omschrijving van de Gamma stofzuiger

Omdat ik er niet bij was toen mijn man deze stofzuiger kocht, werd ik aangenaam verrast toen ik las dat hij ook water kan zuigen. Er zit zelfs een blaasfunctie op, die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld een verstopte gootsteen te verhelpen. Hij heeft een vermogen van 1400 watt en zuigt 180 mBar. Hij heeft geen zogenoemd Hepa filter. Hij kost 89,-. Voor nog meer specificaties kun je kijken op de site van Gamma.

Gamma stofzuiger
Gamma Stofzuiger

Wat vind ik van deze Gamma stofzuiger?

De eerste keer dat ik hem wilde gebruiken zette ik me schrap om hem op te tillen. Want hij ziet er zwaar uit. Maar wat een verrassing: het ding is hartstikke licht.

Hij zoog prima. Maar dat vind ik al gauw na die vreselijke Miele stofzuiger die niets deed. De lat ligt bij mij wat dat betreft nogal laag. De Gamma stofzuiger ligt verder prima in de hand. Wel vind ik het materiaal erg licht en wat goedkopig aanvoelen.

Mijn conclusie over de Gamma stofzuiger

Vooralsnog vind ik het best een prima stofzuiger. Hij doet waar ik hem voor nodig hebt: stofzuigen. De andere functies heb ik nog niet gebruikt. Ik ben benieuwd hoe hij zich op de lange termijn houdt.

N.B. Maar mijn robot stofzuiger gebruik ik het vaakst!

Lees ook mijn review van de robotstofzuiger met dweil die ik kocht en mijn post over de vraag Wat is een goede robot stofzuiger?

Leestip


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Haha, alle nat-droogzuigers zien eruit als Noonoo (logisch, want Noonoo is ook een nat-droogzuiger). Je man kocht dus niet een gewone stofzuiger.
  Ze zijn handig in gebruik, en goed geprijsd, maar veel mensen die op zoek zijn naar een stofzuiger, willen niet zo'n zuiger, want dat ziet er niet uit "voor gebruik in huis", maar meer voor in de garage (auto uitzuigen hoor ik vaak). Dat is althans mijn ervaring met klanten (werk zelf in een bouwmarkt).
  Ben je niet teruggegaan naar de winkel, met je Miele stofzuiger. Er zit garantie op en als het ding niet doet waarvoor hij gemaakt is, heb je recht op omruilen of je geld terug.

 2. Wat jammer dat je zoveel pech had met de Miele stofzuiger, en ja ik zou zeker een klacht ingediend hebben. Miele is niet goedkoop en daar mag je best wel iets voor terugverwachten.
  Ik heb een Numatic roze Hetty stofzuiger, eerlijk gezegd ik heb er 2 boven een iets compactere uitvoering en ik ben razend enthousiast over , wil nooit meer iets anders.

 3. Ik heb de alles zuiger van Gamma vandaag 18-2-2022 gekocht de prijs was leuk €99.
  alles in elkaar gezet en ff getest zuig wel goed maar wat een herrie komt eruit dat is niet normaal hoge decibels en voor een buurthuis is dit niet acceptabel.

  Ik ga het morgen 19-2-20-22 terug brengen.ga naar een kijken .zonder hoge decibels.
  ik kan niet dit aanbevelen of als je niets om de hoge decibels geeft is dit best een leuk stofzuiger tijd 18:55

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *