Silvercrest activity tracker/ fitness armband SAS 88 - review

Silvercrest activity tracker

Mijn man kocht bij de Lidl voor 26,99 euro een Silvercrest activity tracker, ook wel bekend als een fitnessarmband.

Qua uiterlijk lijkt hij best op een Fitbit, dus ik was benieuwd wat mijn man ervan zou vinden.

Hieronder mijn review op basis van zijn ervaringen!

Silvercrest activity tracker

Op papier klinkt de Silvercrest fitness armband best goed. Hij wordt gepresenteerd als een 'handige gadget voor het registreren van stappen, kilometers, calorieën, activiteitsduur, slaapduur en hartslagmeting. 
De metingen worden gedaan via je pols met behulp van een ingebouwde optische sensor. Net als bij Fitbit dus.
De bediening zit aan de voorkant van het scherm, en bestaat uit 1 knopje dat je moet aanraken. Elke keer dat je het knopje van de Silvercrest activity tracker aanraakt gaat hij naar een volgend scherm.
Hij wordt geleverd met een usb-laadkabel waarmee je hem kunt opladen.
Silvercrest activity tracker
Je kunt hem combineren met de gratis HealthForYou app.

De Silvercrest activity tracker in de praktijk

Tsja, nu komt helaas toch de teleurstelling. Want de Silvercrest activity tracker doet het helemaal niet goed. De helft van de tijd telt hij bijvoorbeeld de stappen niet. 
Eerst dachten mijn man en ik nog dat hij het bandje niet strak genoeg om zijn pols had gedaan. Dus heeft hij het wat strakker getrokken. Maar ook toen werden zijn stappen niet goed geteld.

Silvercrest fitness armband telt stappen niet goed

Vervolgens zijn mijn man en ik samen gaan wandelen. Ik met mijn Fitbit en hij met zijn Silvercrest activity tracker. Aan het eind van dezelfde afstand had ik ongeveer 1000 stappen meer gezet dan mijn man. 
Nou kan dit eventueel verklaard worden door onze paslengte, maar mijn man neemt volgens mij kleinere stappen dan ik! Dus hij zou eerder meer stappen moeten hebben dan minder.
Aan het eind van de dag hadden we ook nog dansles samen. Tijdens de dansles haalde ik 10.000 stappen, maar de Silvercrest activity tracker hield het nog steeds op zo'n 7.000 passen.

Silvercrest activity tracker versus Fitbit

Qua vormgeving lijken deze twee activity trackers veel op elkaar. Het schermgedeelte van mijn Fitbit Charge 4 is vrijwel even groot als die van de Silvercrest fitness armband.

Bediening

Bij Fitbit zit de bedieningsknop aan de zijkant, en kan ik vervolgens via het touchscreen navigeren door de opties. Bij de Silvercrest SAS 88 gaat alle bediening via de knop onderaan het scherm. Ook prima, en lekker eenvoudig.

Hartslag meten

Bij Fitbit wordt automatisch je hartslag gemeten. Bij Silvercrest moet je naar 'hartslag' gaan, en vervolgens de knop 3 seconden vasthouden. Daarna gaat hij je hartslag meten. Mijn hartslag via Fitbit en Silvercrest waren trouwens aardig bij elkaar in de buurt.
Silvercrest activity tracker

Scherm

Bij zowel Fitbit als Silvercrest moet je het scherm even activeren om bijvoorbeeld de tijd te zien. Beide geven de tijd en de datum.
Silvercrest activity tracker

Geen sporten 

In tegenstelling tot mijn Fitbit Charge 4 heeft de Silvercrest SAS 88 niet de optie om  aan te geven dat je gaat sporten. Ik kan op mijn Fitbit bijvoorbeeld zeggen dat ik ga hardlopen, zwemmen of fietsen. Bij deze Silvercrest fitness armband kan dit niet. Die telt alleen maar je stappen.

Enkele losse observaties

  • De Silvercrest fitness armband trilt regelmatig als aansporing om te bewegen.
  • Hij meet je hartslag dus alleen als je hem activeert. Mijn Fitbit meet mijn hartslag altijd, zonder dat ik dit hoef aan te klikken.
  • Het bandje zit aangenaam, en is van zachte siliconen gemaakt.
  • De tijd en datum worden weergegeven met leuke kleurtjes.

Conclusie over de Silvercrest activity tracker

De Silvercrest activity tracker geeft best veel waar voor zijn geld. Je krijgt er veel informatie mee, voor 30 euro. 

Maar het grootste nadeel, en dit is ook eigenlijk meteen een onoverkomelijk probleem van een activity tracker is dat hij de stappen niet goed telt!

En ja, als dat niet goed gaat, dan heb je er eigenlijk verder ook niet veel aan.
Het is dan ook vanwege het falen op het gebied van stappen tellen dat mijn man de Silvercrest SAS 88 gaat terugsturen naar de Lidl.
Dat kan gelukkig, want je hebt hiervoor 30 dagen de tijd.

Geen aanrader

Dus: helaas is de Silvercrest activity tracker geen aanrader als je hem wilt gebruiken als stappenteller. Hij telt namelijk niet goed je stappen. 

Andere reviews van deze Lidl activity tracker

Op de site van de Lidl vond ik 4 andere reviews van deze activity tracker. Eén persoon zegt dat hij goed is, de rest klaagt ook over slechte metingen van de stappen.
N.B. ook een reden om voor Fitbit te kiezen in plaats van voor Silvercrest is dat Silvercrest niet werkt met de asr Vitality app waarmee je 15 euro aan cadeaubonnen kunt verdienen per maand.

Silvercrest activity tracker kopen

Je kunt de SAS 88 Silvercrest activity tracker kopen bij de Lidl. Hij ook nog eens verkrijgbaar in allerlei leuke kleurtjes, zoals turquoise, oranje en simpel zwart.
Het blijkt een hele goedkope activity tracker. Erg jammer dat hij niet accuraat is.

Leestips

Welke activity tracker heb jij?

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *