SNURK dekbedovertrek review

SNURK dekbedovertrek

Ik mocht een SNURK dekbedovertrek proberen!

Hieronder lees je mijn ervaring met hun 2 persoons dekbedovertrek.

Waarom SNURK dekbedovertrekken speciaal zijn

Wat heel bijzonder is aan de dekbedovertrekken van SNURK is dat ze werken met fotoprints. Daarmee bedrukken ze de dekbedovertrekken. En dan niet zo maar fotoprint! 
Er is echt over nagedacht. 

Niet zomaar een plaatje!

Zo is er een dekbedovertrek met een fotoprint van een astronautenpak. En dat is niet zo maar een astronautenpak. Het astronaut dekbedovertrek heeft een print van een klassieke Apollo moon suit. Die hebben ze speciaal een dagje geleend van het Nederlandse Space Expo museum. 
En er is een ballerina overtrek dat tot stand kwam in samenwerking met het Nationaal Ballet. De professionele ballerina Nancy Burer poseerde voor de print!
En wat te denken van deze prachtige dieren dekbedovertrek:
dieren dekbedovertrek

SNURK 2 persoons dekbedovertrek: Butterfly Lilac

Ik koos voor een SNURK 2 persoons dekbedovertrek met vlinders. Ik vond de kleur lila heel mooi, en ik houd van vlinders. Bijzonder aan de prints op de SNURK dekbedhoezen is dat het fotoprints zijn. Ze worden bedacht in Amsterdam en vervolgens uitgevoerd. Het is dus niet een kwestie van copy and paste bij SNURK.
Hieronder een close-up van de vlinder. Hij heeft zelfs schaduw!
SNURK dekbedovertrek

Maat 200x200/220 gekozen

Ik heb een keer een te grote maat dekbedovertrek gekocht en elke keer dat ik die dekbedhoes gebruik baal ik ervan. Ik pak hem ook eigenlijk alleen maar als het echt niet anders kan, en alle andere dekbedovertrekken nog in de was zitten. Voor dit SNURK 2 persoons dekbedovertrek koos ik de maat  200x200/220. En die maat blijkt perfect!
SNURK dekbedovertrek

SNURK dekbedovertrek in de praktijk

Ik ben een voorstander van een nieuw dekbedovertrek eerst wassen. Dat heb ik dus gedaan, en toen het droog was kwam het moment supreme! Ik moest het om ons tweepersoons dekbed heen gaan wurmen. Dat blijft een lastige klus, maar ik moet zeggen dat het met dit SNURK dekbedovertrek prima ging. 

Naad aan de bovenkant

Het dekbed heeft aan de bovenkant een naad, zodat je goed kunt zien waar de bovenkant van het dekbed moet zitten. Niet alle dekbedovertrekken hebben dat kan ik je vertellen. Ik heb een hoes van Smulders textiel die uit 1 stuk bestaat. Dat wil zeggen er zit geen naad aan de bovenkant. Dat maakt dat ik altijd 'ruzie' heb met deze hoes, en het dekbed er nooit goed in kan krijgen.

Instophoes

Een instophoes vind ik ook altijd enorm belangrijk. Ik ben iemand die haar dekbedhoes namelijk aan het voeteneind graag wil instoppen. Je kunt een dekbed ook los laten hangen, maar ik vind dat tochtig. De instophoes van het SNURK dekbedovertrek loopt over de hele breedte van de hoes. Bij sommige dekbedovertrekken is echt een aparte flap, maar dat is hierbij niet het geval. Ik vond het instopgedeelte heel fijn. Ik kon het dekbedovertrek heel goed instoppen.

Materiaal

Ik geef het niet graag toe, maar eerst vond ik dat ik weinig keuze had wat betreft het materiaal van het SNURK dekbedovertrek! Ik kon kiezen uit 3 materialen:
  • Jersey
  • Katoen
  • Flanel
Wat ben ik een verwende consument! Maar het katoen van SNURK is van biologisch katoen! En niet alleen dat het is heel luxe. Ze werken alleen met percal en percaline katoen. Als ik hun was zou ik dat erbij zetten. Want het ene katoen is het andere niet. Een katoenen dekbedovertrek van Zeeman voelt lang zo fijn niet als een katoenen dekbedhoes van SNURK.

SNURK dekbedovertrek: mijn conclusie

Op basis van mijn ervaring kan ik een SNURK dekbedovertrek van harte aanraden. Ik vind het materiaal echt geweldig, en het dekbedovertrek zit goed in elkaar. Dat maakt het bed verschonen makkelijker en je kunt de hoes bovendien goed instoppen.
Ik had het Butterfly Lilac dekbedovertrek. Het kost inclusief twee kussenhoezen 119 euro.

SNURK dekbedovertrek kopen

Je kunt een dekbedovertrek van SNURK kopen op hun website, maar het is ook verkrijgbaar in diverse stenen winkels. Met hun store locator vind je een winkel die SNURK dekbedovertrekken verkoopt bij jou in de buurt.
Ik ben wel benieuwd: heb jij een SNURK dekbedovertrek? En zo ja, wat vind jij ervan? Vertelt het in de comments!

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *