Solar tuinlamp Sheffield van SolarlampKoning

solar tuinlamp
Hier op het platteland wordt het 's avonds flink donker. En als we dan in de winter bijvoorbeeld naar dansles gaan, heb ik de grootste moeite om het tuinpad te vinden, en niet per ongeluk het gras in te lopen. De enige manier waarop ik dat merk is door goed te voelen: als het zacht wordt onder mijn voeten ben ik van het pad afgeraakt en loop ik op het gras. Omdat ik dit erg onhandig vind, wilde ik graag een goede buitenlamp.

Solar tuinlamp als makkelijke methode voor tuinverlichting?

De meest simpele manier leek mij een zogenoemde solar lamp. Een lamp die je dus niet hoeft aan te sluiten op elektriciteit, maar die het doet op de zon. Geen gedoe met kabels enzo, gewoon een tuinlamp. Daarom bestelde ik een Sheffield solar lamp via SolarlampKoning. Hieronder mijn ervaringen met deze solar tuinlamp.

Sheffield solar tuinlamp met 2 lampen

Ik koos de Sheffield solar tuinlamp omdat ik die erg mooi vond. Hij heeft een nostalgisch uiterlijk, en daar houd ik van. Er zijn twee types: eentje met 2 lampen en eentje met 3 lampen. Vanwege de kosten kost nam ik de versie met 2 lampen.

Eigenschappen Sheffield solar tuinlamp met 2 lampen

  • 2 of 3 x 200 Lumen (vergelijkbaar met 25 Watt)
  • Spatwaterdicht
  • 31 krachtige warm witte leds per lamp
  • Keuze uit twee lichtstanden: De lamp gaat automatisch gedimd aan bij schemer en gaat fel branden als er iemand langsloopt. Brandtijd tot 6-12 uur.
    2. On: Gaat automatisch gedimd aan bij schemer en blijft zo tot 12 uur lang branden.
  • 235 cm hoog

Sheffield solar tuinlamp: bestelproces

Het bestelproces verliep niet zo heel soepel, want de lamp werd geleverd zonder schroeven. Dus ik kon hem niet goed in elkaar zetten. De schroeven werden op mijn verzoek nagestuurd, maar toen kreeg ik ook een tweede lampvoet bij. Tsja...

De Sheffield solar tuinlamp in de praktijk

Je krijgt de Sheffield solar tuinlamp dus in stukken. Je moet hem zelf in elkaar zetten. Dat vond ik nog best een gedoe eerlijk gezegd. Maar goed dat is me wel gelukt. Toen kwam er echter een andere grote complicatie, die niet op de site vermeld staat.

Je moet de Sheffield solar tuinlamp op beton schroeven!

Als ik dat had geweten had ik de lamp waarschijnlijk niet besteld. Want wij hebben geen beton, en ik wilde de lamp in het gras neerzetten. Dus toen heeft mijn man een grote tegel gekocht, en daarop de lamp geschroefd. Het was dus wel op te lossen, maar ik vind dit informatie die bij de lamp zou moeten staan op de website.

N.B. Het 'lipje' waarmee je de verschillende standen van de lamp kunt bedienen is superslecht! Het is net een klein plastic flubbertje, dus dat is echt waardeloos.

Sheffield solar tuinlamp: geeft hij genoeg licht?

En dan nu de grote hamvraag: geeft hij voldoende licht in de winter? Tsja, wat zal ik zeggen. Het gaat nogal. Hij brandt zeker niet de hele avond helaas. Dus als we om half elf 's avonds thuiskomen van een dansavond en het was een sombere dag, dan doet de solar tuinlamp het niet meer. Het is nu februari en rond een uur of vijf springen de lampen aan. En hij gaat ook inderdaad wat feller branden als er iemand langsloopt.

Mijn conclusie over de Sheffield solar tuinlamp

Ik heb gemengde gevoelens over de Sheffield solar tuinlamp. Hij is mooi, dus dat zit helemaal goed. Maar het bestelproces + de verrassing dat je een betontegel moet kopen om de lamp neer te zetten vond ik niet prettig. Ook valt eerlijk gezegd de hoeveelheid licht die hij geeft me wat tegen.

Dus overweeg jij om een Sheffield tuinlamp te kopen? Bedenk dan eerst of je al een geschikte ondergrond hebt om hem op te zetten. Zo niet, dan zul je ook een betontegel moeten kopen. Een andere overweging is dat de solar lamp op donkere winterdagen minder, en korter licht geeft.

Hoewel ik geen spijt heb van de Sheffield tuinlamp, denk ik dat het achteraf gezien misschien toch slimmer was geweest te investeren in een 'gewone' tuinlamp.

Praktische informatie over de Sheffield solar tuinlamp

Ik kocht de Sheffield solar tuinlamp voor 219,35 bij solarlampkoning.nl

Lees ook mijn post over kerstverlichting en mijn ervaring met Action solar tuinverlichting.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Vaak wordt er in deze Chinese produkten een goedkoop type accu gemonteerd, die per jaar minder gaat presteren. Dus ben benieuwd hoe groot de lichtopbrengst na een paar jaar nog is. Daarbij zijn de lampen vaak slecht gekit, zodat er vocht in de lamp komt met desastreuze gevolgen. Mij benieuwen hoe ie er over 5 jaar bij staat...

  2. In de winter laadt de accu niet alleen minder goed op, door de kou zal hij ook minder presteren. Wij hebben een solar wandlamp van de firma in Eindhoven, en die doet het nu in de winter iets minder goed dan afgelopen zomer. Toch vallen de prestaties me niet tegen. En bovendien hebben we vijf jaar garantie,, dat stelt me ook gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *