Cillit Bang wc power gel bij de Action: review

Bij de Action kocht ik een fles Cillit Bang wc power gel. Ik geef het schoorvoetend toe, maar ik ben best gevoelig voor een mooie verpakking en stoere praatjes. Cillit Bang wc power gel staat er vol mee:

Onze meest krachtige reiniger
Instant power

En dat dan op een achtergrond alsof er iets ontploft, oftewel een achtergrond die kracht uitstraalt. Maar maakt deze stoere wc-reiniger zijn praatjes ook waar? Lees nu mijn ervaringen

Cillit Bang wc power gel

Net als de meeste wc-reinigers heeft Cillit Bang wc power gel ook zo'n tuit waarmee je makkelijk onder de randen van de wc kunt spuiten. Dat is handig bij de wc schoonmaken.Wel vond ik dat je er vrij snel veel te veel uitspuit als je goed onder de randen wilt komen. Qua schoonmaken doet hij het wel prima, maar niet noemenswaardig veel beter dan bijvoorbeeld de wc-reiniger van wc-eend.
Maar er is één ding waarom ik Cillit Bang wc power gel nooit meer zal kopen.

Cillit Bang wc power gel: muffe bosgeur met vleugje honing

Ik weet niet hoe ze het voor elkaar hebben gekregen, maar ik vind dat Cillit Bang wc power een muffe bosgeur heeft. Normaliter zou je denken dat een bos niet muf kan ruiken omdat het buiten is, maar toch vind ik dat dit het geval is. En ergens zit er ook nog een vleugje honing in of zo.
Ik word niet blij van deze geur.

Cilllit Bang wc power gel

Hieronder een foto van het etiket op de achterkant.

Het belang van een frisse geur

Hoewel de wc schoonmaken niet mijn favoriete bezigheid is, kan ik er best wat plezier aan beleven als hij daarna weer lekker fris ruikt. Daarom vind ik het leuk om te wisselen van wc-reiniger zodat ik telkens een nieuw geurtje heb.
Maar in het geval van Cillit Bang wc power gel kwam ik wat betreft de geur bedrogen uit. Ik kan niet wachten tot de fles leeg is, en ik een andere kan kopen. Lees ook mijn post over Dasty!

Mijn conclusie over Cillit Bang wc power gel

Cillit Bang wc power doet het wat mij betreft niet slechter of beter dan andere wc-reinigers, maar de geur vind ik drie keer niks. Om die reden zou ik dit product niet nog een keer kopen. Voor een lekkere geur is Marcels Green Soap beter.

Praktische informatie

Ik kocht deze wc-reiniger voor 1,49 bij de Action.

N.B. Een schoonmaakmiddel dat bekend staat om zijn ontvettende werking is Dasty van de Wibra.

Lees ook mijn review van het WC-eend toiletblok en mijn ervaring met Dasty toiletreiniger.

Wil jij hulp om je huishouden netjes op orde te krijgen? Denk dan eens aan FlyLady!


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

7 reacties

  1. In mijn wc en kelder staat een simpel plastic ovaaltje met openingen. Er zit een geurblokje in dat langzaam afneemt tot het op is.
    Bij Kruidvat ongeveer 60 of 70 ec. Je ruikt niet veel maar ook geen vieze geurtjes. Ideaal en je doet er maanden mee.

  2. Ik ben echt groot fan van Cillit Bang, maar na één keer een fles voor de wc ben ik voor die ruimte echt afgehaakt. Die lucht was inderdaad niet te harden. En toen ik 't een keer per ongeluk combineerde met een kléin beetje ander schoonmaakmiddel, wist ik niet hoe snel ik de ruimte moest verlaten. Het sloeg compleet op m'n longen.

  3. Misschien is de geur niet te harden, maar het verwijderd echt het meest hardnekkig vuil en kalk, mijn wc is kraakhelder wit geworden ...iets wat ik met geen enkel ander middel heb bereikt! Cillit Bang krijgt van mij daarom een dikke 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *